Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Čiličs arī otrajā mačā izsēj pārsvaru, zaudē Sokam

Čiličs arī otrajā mačā izsēj pārsvaru, zaudē Sokam
Džeks Soks
Foto: AFP/Scanpix

"ATP Finals" grupu turnīra 2. kārtas cīņas sākās ar debitanta Džeka Soka uzvaru pār Marinu Čiliču – 5:7, 6:2, 7:6(4). Horvāts pēdējā setā nenosargāja breika pārsvaru, atkārtojot aizvar mačā pret Aleksandru Zverevu notikušo.

Čiličs Sokam zaudējis visos trīs mačos, turklāt divās no trim cīņām bijis priekšā ar labu pārsvaru. 2016. gadā Deivisa kausā Marins amerikānim piecu setu duelī zaudēja pēc izvirzīšanās vadībā ar 2-0, bet šodien Londonā pēdējā setā startēja ar 3-0 izrāvienu.

Soks dominēja pirmajos divos setos, abos jau pirmajā geimā nobreikojot Horvātijas tenisistu. Ja 1. setā Džeks breiku uzreiz zaudēja un vēlāk tika vēlreiz nobreikots, kad servēja pie 5:6, tad 2. setā viņam izdevās uzvarēt pat ar divu breiku pārsvaru. Izšķirošais bija ceturtais geims. Soks ilgā cīņā atspēlēja divas breikbumbas un izvirzījās vadībā ar 3:1, bet Čiličs nākamajā geimā sevi nobreikoja ar trim dubultkļūdām.

Soks "nokavēja" pēdējā seta sākumu, nespējot reaģēt uz Čiliča uzbrukumiem. Marins pirmajos trīs geimos paņēma 12 no 13 punktiem. Čiličs breiku zaudēja piektajā geimā, kad kopumā četras reizes iesita tīklā, pēc tam atspēlēja vienu breikbumbu, bet ar otro galā netika, bumbiņu raidot autā.

Čiličam atrāviens izdevās arī taibreikā, bet no 4:2 spēle pabeigta ar piecu pēc kārtas zaudētu izspēļu sēriju. Soks minibreiku atspēlēja astotā punkta izspēlē, tiekot klāt ļoti sarežģītai bumbiņai, kas skāra tīklu, radot amerikānim lielas grūtības. Viņš spēja aizsniegties līdz bumbiņai un to pārcelt pāri tīklam, kad Čiličs jau gaidīja punkta tikšanu viņam. Marins pēc tam kļūdījās ar diagonālo "backhand", un Soks, izvirzījies vadībā ar 5:4, ar neatvairāmiem uzbrukumiem uzvarēja abās nākamajās izspēlēs ar savu servi.

Sokam debijas "ATP Finals" turnīrā pirmā uzvara, bet Čiličs, finālturnīrā piedaloties trešo reizi, cieta kārtējo neveiksmi – Marinam "ATP Finals" karjerā ļoti nelāga 1-7 bilance. Zaudējumi abos mačos šī gada turnīrā viņu vēl nav izslēguši no cīņas par pusfinālu, taču tas notiks, ja Rodžers Federers plkst. 22:00 gaidāmajā mačā pieveiks Aleksandru Zverevu. Tādā gadījumā Federers nodrošinātu uzvaru grupā, bet Zverevs ar Soku pēdējā kārtā sadalītu otro ceļazīmi uz pusfinālu no Borisa Bekera vārdā nosauktās grupas.

Statistika

KategorijaSoksČiličs
Eisi913
Dubultkļūdas24
1. serves precizitāte59%63%
Iegūtie punkti ar 1. servi46/6149/64
Iegūtie punkti ar 2. servi23/4318/37
Tīri uzvarētās izspēles3335
Nepiespiestās kļūdas2537
Spēle pie tīkla12/1720/33
Breikpunktu realizācija4/103/7
Visi iegūtie punkti103102

, 2017-11-14 19:28, pirms 6 gadiem
Ļoti sīva un līdzvērtīga cīņa! beigu beigās uzvar veiksmīgākais, pacietīgākais!
, 2017-11-14 20:02, pirms 6 gadiem
valcha rakstīja: Ļoti sīva un līdzvērtīga cīņa! beigu beigās uzvar veiksmīgākais, pacietīgākais!
Čiličam, reku, abas divas cīņas sanākušas sīvas un līdzvērtīgas, un ar gluži vienādu scenāriju. Pat mazliet brīnos, ka šāds mentāls mīkstums ļāva viņam reiz US Open paņemt.
, 2017-11-14 20:34, pirms 6 gadiem
Zeķe uzvilka Ciliču.
, 2017-11-14 21:59, pirms 6 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Čiličam, reku, abas divas cīņas sanākušas sīvas un līdzvērtīgas, un ar gluži vienādu scenāriju. Pat mazliet brīnos, ka šāds mentāls mīkstums ļāva viņam reiz US Open paņemt.
Tikai tāpēc ,ka finālā pretī bija vēl lielāks ''mentāls mīkstums''-Kei Nišikori
Samurajam kā vienmēr,pēc varoņdarba (uzvarēja Džokoviču) seko pilnīgs fiasko
Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.