Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Džokovičs: ''Rūdam kā debitantam varētu būt priekšrocības''

Džokovičs: ''Rūdam kā debitantam varētu būt priekšrocības''
Kaspers Rūds un Novaks Džokovičs. Foto: Riccardo Antimiani/AFP

Pārliecinošais pasaules tenisa ranga līderis serbs Novaks Džokovičs, kurš pirmdien “ATP Finals” pirmajā “Zaļās grupas” spēlē tiksies ar šī turnīra debitantu Kasperu Rūdu no Norvēģijas, uzskata, ka norvēģim kā “jaunpienācējam” varētu būt priekšrocības.

“Domāju, ka viņš vēlas turnīru sākt ar uzvaru. Es zinu, ka viņš man izrādīs sīvu pretestību. Viņam nav daudz ko zaudēt,” norvēģu medijam NRK stāsta Novaks Džokovičs. Serbs ir norvēģa pirmais pretinieks prestižajā “ATP Finals”.

Pasaules ranga pirmais numurs uzskata, ka iekļūšana “ATP Finals” jaunpienācējam var būt priekšrocība. Pēdējos četros gados uzvaras nav izcīnījuši ne Džokovičs, ne Rodžers Federers, ne Rafaels Nadals. Daniils Medvedevs uzvarēja pērn, kad piedalījās otro reizi.

“ Pēdējos gados ir uzvarējuši (Grigors) Dimitrovs, (Stefanoss) Cicipass un (Aleksandrs) Zverevs. Viņi bija iekļuvuši šajā turnīrā pirmo, otro vai trešo reizi, un viņiem nebija daudz ko zaudēt. Mums, kuri esam tur jau kādu laiku, ir savādākas sajūtas,” skaidro Džokovičs, kurš no 2012. līdz 2015. gadam šajā turnīrā uzvarēja četras reizes pēc kārtas.

“Rūds ir aizvadījis iespaidīgu gadu un ieguvis vairākus titulus. Viņš ir daudz progresējis uz cietā seguma, kas nebija viņa iecienītākais segums. Viņš labi kustas un labāk ieņem pozīciju,” norvēģi uzslavē 20 Grand Slam turnīru uzvarētājs.

Rūds 2021. gadā ir izcīnījis piecus ATP titulus, no kuriem četri ir uz māla seguma, bet viens – uz cietā seguma. Pavasarī viņš spēlēja arī Madrides un Montekarlo "Master Tournaments" pusfinālā. “Kaspers ir viens no vissmagāk strādājošajiem spēlētājiem tūrē. Viņš ir pelnījis būt šeit,” saka Džokovičs, kurš piecas reizes uzvarējis “ATP Finals”, tiesa, pēdējo reizi 2015.gadā.

“Es droši vien spēlēšu piezemēti un varēšu spēlēt tā, kā man patīk. 99,9 procenti skatītāju sagaida, ka Džokovičs uzvarēs šajā mačā. Viņš ir viens no visu laiku labākajiem spēlētājiem,” atzīst Rūds, kurš jau ir sasniedzis vēsturisku panākumu, jo ir arī pirmais norvēģis, kurš ticis “ATP Finals”.

Džokovičs šogad ar Rūdu tikās pusfinālā Romā, kur ar 7-5, 6-3 uzvarēja serbs. Tagad abi vēlreiz spēlēs viens pret otru Itālijā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...


, 2021-11-13 08:30, pirms 2 gadiem
''...skaidro Džokovičs, kurš no 2012. līdz 2015. gadam šajā turnīrā uzvarēja četras reizes pēc kārtas.''
Pēc gadiem un smagas matemātikas pielietošanas sanāk 3 gadi pēc kārtas.
, 2021-11-13 10:37, pirms 2 gadiem
Nemiroff rakstīja: ''...skaidro Džokovičs, kurš no 2012. līdz 2015. gadam šajā turnīrā uzvarēja četras reizes pēc kārtas.''
Pēc gadiem un smagas matemātikas pielietošanas sanāk 3 gadi pēc kārtas.
Pieliec klāt augstāko matemātiku, tad iespējams izdosies sarēķināt😉
, 2021-11-14 00:36, pirms 2 gadiem
bebitis rakstīja: Pieliec klāt augstāko matemātiku, tad iespējams izdosies sarēķināt😉
Ziķeris, pajols
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.