Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Tokijā uzvar Tsonga

Tokijā uzvar Tsonga
Žo-Vilfrīds Tsonga
Foto: AFP

Par Tokijas ATP ''World Tour 500'' turnīra uzvarētāju šodien kļuvis Francijas labākais tenisists Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš finālā divos setos ar 6:3, 6:3 pārspēja krievu Mihailu Južniju, izcīnot karjeras piekto vienspēļu titulu.

Tokijā šonedēļ no Top 10 tenisistiem startēja trīs – ''US Open'' čempions Huans Martins Del Potro un divi Francijas labākie tenisisti - Žo-Vilfrīds Tsonga un Žils Simons. Del Potro sensacionāli izlidoja jau pirmajā kārtā, piekāpjoties ATP ranga 189. vietas īpašniekam francūzim Eduardam Rožē Vaselinam. Tsonga tika līdz finālam, pa ceļam ceturtdaļfinālā apspēlējot mūsu Ernestu Gulbi, bet Simons otrajā kārtā piekāpās otram finālistam – krievam Mihailam Južnijam. Krievs ceturtdaļfinālā tika galā ar pagājušā gada čempionu Tomasu Berdihu. Tsonga ar Južniju bija ticies vienreiz – pērnā gada ''Australian Open'' ceturtdaļfinālā pārāks trīs setos bija francūzis, kuram favorīta loma atvēlēta arī šajā mačā.

Pirmā seta trešajā geimā Tsongu pievīla sitieni ar labo roku, kā rezultātā bija pāris kļūdas, kas noveda pie breika iespējas Južnijam. Francūzis atbildēja ar spēcīgu forehand stūrī, piespiežot Južniju atsist bumiņu ārpus laukuma. 8. geimā Tsonga veiksmīgi apvienoja spēli pie tīkla ar uzbrukuma sitieniem no gala līnijas, izvirzoties vadībā ar 30:15 pie Južnija serves. Nākamajā izspēlē krievs iesita tīkla – divas breikbumbas Tsongam. Pēc tam Južnijs atkal izsita autā – 5:3 Tsongam, kurš nākamajā geimā uz nulles noturēja savu servi un ar eisu noslēdza pirmo setu – 6:3.

Otrā seta sākumā geimos pārliecinoši uzvarēja servētāji, bet lūzums iestājās 7.geimā. Tsonga izvirzījās vadībā ar 30:0, servējot Južnijam, bet pēc tam krievs ''iekrita'' izgājienā pie tīkla, un Tsonga ar apvedošo sitienu izkārtoja sev trīs breikbumbas. Pirmo Južnijs atspēlēja, šoreiz veiksmīgāk darbojoties pie tīkla, bet otro atsist nespēja, bekhends tīklā, un ar 4:3 vadībā Tsonga. Pēc tam francūzis pārliecinoši noturēja savu servi – 5:3. Nākamajā geimā pie Južnija serves Tsonga ar diagonālo apvedošo sitienu tika pie mačbumbas, kuras izspēlē bija pārāks, maču pabeidzot ar smešu – 6:3, 6:3.

24 gadus vecajam Tsongam šodien izcīnītais tituls kļuvis par piekto panākumu vienspēļu turnīros. Šogad Francūzim tas ir trešais tituls. Februārī viņš nepārspēts palika Johannesburgā un Marseļā. Par uzvaru Tokijā Tsonga nopelnījis 500 ranga punktus, kas viņu vēl vairāk pietuvinās sezonas noslēguma turnīram ''Masters Cup'' un 300 000 ASV dolāru prēmiju, bet Južnijam tiks 300 punkti un 126 000 dolāri.

Dubultspēļu turnīrā par čempioniem kļuva austrieši Džulians Nouls un Jirgens Melcers, kuri finālā ar 6:2, 5:7, 10:8 apspēlēja Lielbritānijas pārstāvi Rosu Hačinsu un austrālieti Džordanu Kerru.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-10-11 08:58, pirms 15 gadiem
Gulbis pat Tsongam uztaisija lielaku pretestību nekā Južnijs!
, 2009-10-11 09:26, pirms 15 gadiem
labs piemērs,ko nozīmē laba serve.....gulbim jau arī trešajā setā serve pajuka,turpretim,tsongam tā palika līmenī
šodien krievs brīžiem bija apjucis,nezinot,ko darīt ar tsongas servi-mēģinot nevis to lasīt,bet minēt-krievs kustās uz vienu pusi,bet serve aiziet uz pretējo stūri
malacis tsonga serve pārmaiņus gāja pa abiem stūriem
nebrīnīšos ja ciličs šodien paņems titulu pekinā,džeks krietni uzlabojis savu servi kā rezultātā spēle citā līmenī
, 2009-10-11 09:42, pirms 15 gadiem
bez variantiem....
, 2009-10-11 10:14, pirms 15 gadiem
Nu Gulbis bij vienīgais, kas varēja Tsongu uzvarēt, ja ne daži tiesnešu lēmumi un tīkla trosīte, bet nekas, gan jau nākošreiz, jo vēl bez Ernesta tikai Lodrā ar Tsongu nospēlēja 3 setus, tikai rezultāts atlikušajos 2 bija vājāks 6:2 un 6:2 nekā Ernestam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-10-11 12:34, pirms 15 gadiem
Gulbim vismaz mierinājums, ka zaudējis turnīra uzvarētājam.
bet ir labi. Jūtams progress. Diez vai tas ir jaunā trenera iespaidā?
, 2009-10-11 18:01, pirms 15 gadiem
Cik tur truuka un turnira uzvareetajs buutu E. Gulbis !
, 2009-10-11 23:36, pirms 15 gadiem
Kārtējo reizi Gulbja pārdarītājs tiek līdz finālam.... bet Ernests tomēr malacis- pašlaik ir uz pareizā ceļa. Ceru ka no tā nenokāps.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.