Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Pekinā nepārspēts Džokovičs

Pekinā nepārspēts Džokovičs
Novaks Džokovičs
Foto: APF

Pekinas ATP ''World Tour 500'' turnīrs noslēdzies ar Serbijas pirmā numura Novaka Džokoviča uzvaru. Finālā viņš divos setos ar 6:2, 7:6(4) pārspēja horvātu Marinu Čiliču, tiekot pie karjeras 14. vienspēļu titula.

Šonedēļ Pekinā pārsteigumu netrūka. Jau pirmā kārta nepārvarama izrādījās pērnā gada uzvarētājam Endijam Rodikam, kurš šokējoši ar 2:6, 4:6 piekāpās polim Lukašam Kubotam (ATP 143.). Bet par lielāko pārsteigumu uzskatāms Čiličs, kurš pa ceļam uz finālu no turnīra izslēdza gan Nikolaju Davidenko, gan pusfinālā arī bijušo ranga līderi Rafaelu Nadalu, spānim zaudējot tikai četrus geimus! Finālā Čiličam pretī stājās vēl viens Top spēlētājs – Novaks Džokovičs, kurš horvātu bija pieveicis visās trijās līdzšinējās savstarpējās spēlēs. Tiesa, Čiličam bija pozitīva cita statistika – viņš uzvarējis visos trīs ATP finālos, kuros spēlējis.

Spēli ar servi sāka Džokovičs, kuram bija ievērojamas problēmas ar pirmo servi. Čiličs uzbruka serba otrajai servei un tika pie trim breikbumbām, taču nevienu nespēja izmantot, Nole ar milzu pūlēm noturēja savu servi, geims ilga deviņas minūtes. Piektajā geimā Čiličs atkal terorizēja Džokoviču ar sitieniem ar labo roku un tika pie vēl divām breika iespējām, atkal nekā. Pie ''vienādi'' spēle lietus dēļ tika pārtraukta uz stundu un 40 minūtēm.

Piespiedu pauze par labu nāca serbam. Pēc spēles atsākšanās viņš atspēlēja vēl vienu breikbumbu, bet nākamajā geimā ātri ieguva trīs breika iespējas (40:0), no kurām gan nevienu neizmantoja. Taču Novaks pēc tam eleganti pārmeta bumbiņu pāri horvātam un tika pie ceturtās iespējas. Čiličs izsita autā un 4:2 pārsvars Džokovičam. Džokovičs pārliecinoši uzvarēja savas serves geimu, bet pēc tam no 0:30 tika pie setbumbas, servējot Čiličam. Horvātam bija iespēja atspēlēt setbumbu, taču viņš pavirši uzsita pa bumbiņu, tā atsitās pret tīklu un piezemējās aiz gala līnijas. Negaidīts pavērsiens spēlē – pirmajā setā 6:2 uzvara Džokovičam.

Čiličs nenokāra galvu un ar agresīvu spēli sāka otro setu, jau pirmajā geimā tiekot pie kārtējām divām breikbumbām. Beidzot viņam izdevās lauzt serba servi. Čiličs stūrī izvilka Džokoviča sisto bumbiņu, raidīja to pa līniju, serbs atsita tīklā. Pēc tam horvāts noturēja savu servi – 2:0. Sestajā geimā Čiliču atkal pievīla sitiens ar labo roku, un Džokovičs no 0:30 tika pie breika iespējas. Sekoja spēles ilgākā izspēle (30 sitieni), kas beidzās ar Čiliča sitienu tīklā – 3:3. Pēc tam abi tenisisti pa reizei noturēja servi, kam sekoja četri breiki pēc kārtas – Čiličs divreiz nespēja izservēt setu. Lieta nonāca līdz taibreikam, kurā ar 7:4 pārāks bija Džokovičs, mačā gūstot panākumu ar 6:2, 7:6(4).

22 gadus vecajam Džokovičam šodien izcīnītais tituls ir 14. karjerā. Šogad uzvarēts trīs turnīros. Bez Pekinas nepārspēts viņš bijis arī Dubaijā un Belgradā. Uzvara Pekinā viņam dos 500 ranga punktus un 500 000 ASV dolāru prēmiju, bet Čiličs tiks pie 300 punktiem un 230 000 dolāriem.

Dubultspēļu turnīrā nepārspēti palika ar otro numuru izliktie amerikāņu dvīņu brāļi Bobs un Maiks Braieni, kuri finālā ar 6:4, 6:2 uzveica bahamieti Marku Noulzu un amerikāni Endiju Rodiku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-10-11 14:29, pirms 15 gadiem
nu Gulbim ir vērts uztraukties
, 2009-10-11 15:15, pirms 15 gadiem
Lai uztraucas Džoko
, 2009-10-11 15:36, pirms 15 gadiem
Ernijam visas iespeeejas
, 2009-10-11 15:46, pirms 15 gadiem
zomers rakstīja: Ernijam visas iespeeejas
Protams,tikai, Gulbim jaauzvar pirmaa speele pret Fognini,ja vinsh to izdariis tad visas iespeejas pret Dzokovichu.Tas neko nenoziimee , ka vinsh uzvareeja turniiru,tieshi labaak Gulbim.Buus Dzokovicham atslaabums peec shiis uzvaras,taa vismaz vajadzeetu buut.... Lai veicas
, 2009-10-11 16:10, pirms 15 gadiem
LIELISKI!!!!!!!
, 2009-10-11 17:35, pirms 15 gadiem
Manuprāt Cilič nav TOP10 un nebūs, drīzāk jau Ernests būs un Del Potro, kurš ir progresējis un strādājis pie sevis, bet Cilič diemžēl nesajūsmina ar savu spēli, pelnīta uzvara Džoko, prieks par viņu!!
, 2009-10-11 18:56, pirms 15 gadiem
Ivarinsh rakstīja: Manuprāt Cilič nav TOP10 un nebūs, drīzāk jau Ernests būs un Del Potro, kurš ir progresējis un strādājis pie sevis, bet Cilič diemžēl nesajūsmina ar savu spēli, pelnīta uzvara Džoko, prieks par viņu!!
Atvaino, bet par Ciliču tu nepareizi spried,;maz esi ko redzējis no viņa spēlēm - Gulbim lidz Ciličam vēl tālu.Un kas to zin, kas šodien būtu, ja neiztraucētu lietus.Džokam sākumā galīgi negāja, izskatījās tāds neizgulējies(pārpriecājies par Serbijas futbolistu uzvaru pagājušo nakti...)Ja tu būtu redzējis, kā horvāts nospēlēja divas iepriekšējās spēles(arī US Open pret Mureju), tad tā nerakstītu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.