Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Džokovičs sarūgtina Federeru un fanus Bāzelē

Džokovičs sarūgtina Federeru un fanus Bāzelē
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Ar Serbijas tenisista Novaka Džokoviča uzvaru šodien noslēdzies Bāzeles ATP tenisa turnīrs. Finālā viņam trijos setos izdevās apspēlēt mājinieku, ATP ranga līderi un šī turnīra pēdējo triju gadu čempionu Rodžeru Federeru – 6:4, 4:6, 6:2.

Šveices pilsētas Bāzeles ATP trnisa turnīrā šodien atlika noskaidrot čempionus. Gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs finālā tikās ar 1. un 2. numuru izliktie sportisti. Vispirms par dubultspēļu čempioniem tika kronēti ranga līderi Daniels Nestors un Nenads Zimoņičs viegli ar 6:2, 6:3 pieveica dvīņubrāļus Bobu un Maiku Braienus no ASV, tomēr ar kretini lielāku interesi tika gaidīts vienspēļu fināls, kurā mājinieku favorītam Rodžeram Federeram bija jāspēlē pret serbu Novaku Džokoviču.

ATP ranga līderim Federeram Bāzelē bija izdevies uzvarēt pēdējos trīs gadus pēc kārtas. Arī šogad viņš turnīru bija aizvadījis ļoti pārliecinoši, nezaudējot ne setu, turklāt arī ne reizi savas serves geimu. Džokovičam ceļš uz finālu gan bija nedaudz savādāks. Tā, piemēram, 2. kārtā čehu Janu Hernihu viņam izdevās atstāt uz divām nullēm (6:0, 6:0), bet ceturtdaļfinālā un pusfinālā savus sāncenšus (Stanislasu Vavrinku un Radeku Štepaneku) apspēlēja vien trijos setos. Interesanti, ka cīņā pret Štepaneku Džokovičam izdevās atspēlēt trīs mačbumbas. Abiem finālistiem šī bija 14. savstarpējā cīņa, līdz šim Federera kontā bija deviņas uzvaras, kamēr Džokovičam četras. Bukmeikeru skatījumā izteikts spēles favorīts bija Federers.

Izlozē pirms mača uzvarēja šveicietis un izvēlējās servēt. Spēles sākums apstiprināja nedēļas laikā redzēto – korti Bāzelē bija ļoti ātri un servētājam bija izteiktas priekšrocības. Rezultāts auga diezgan ātri, līdz devītajā geimā Federers negaidīti zaudēja savu servi. Iemesls – paša kļūdas. Skatoties kā iepriekš bija servējis serbs, šķita, ka tūliņ pirmais sets būs galā, tomēr tā nenotika. Šī geima izspēle noteikti bija garākā visā setā, kuras laikā Federers neizmantoja piecas breikbumbas, bet Džokovičs uzvarēja tikai ar astoto setbumbu – 6:4. Līdz šim Federers vēl ne reizi nebija pārspējis serbu, pēc tam, kad zaudējis pirmo setu. Cerības to izdarīt šoreiz deva Džokoviča paņemtais medicīniskais pārtraukums starp setiem, kura laikā viņam tika veikta muguras masāža.

Arī otro setu ar servi iesāka Federers, un jau pirmā geima laikā mājinieku publika manāmi pieklusa. Federers joprojām nevarēja atrast savu spēli un pieļāva kļūdas gan dodoties pie tīkla, gan spēlējot no gala līnijas. Ar otro breikbumbu Džokovičs panāca 1:0 un nu viņam atlika „tikai” noturēt savu servi visa seta garumā, lai kļūtu par šī turnīra čempionu. Nostiprinājis pārsvaru otrajā geimā, Serbijas tenisists nebija tālu no vēl vienas breikbumbas trešajā geimā, tomēr to neizmantoja un mirkli vēlāk zaudēja savu servi. Federera saīsinātā bumbiņa noglāstīja tīklu un lika atdzīvoties mājinieku publikai – 2:2. Turpmākajos geimos visai izteikts bija servētāja pārsvars, tomēr varēja just, ka iniciatīva kaut nedaudz jau ir šveicieša pusē. Seta beigās tas atspoguļojās arī rezultātā – 10. geimā Džokovičs ne visai pārliecinoši nospēlēja pie savas serves un Federers izmantoja otro setbumbu, lai izlīdzinātu rezultātu pa setiem – 6:4.

Pēc šāda notikumu pavērsiena šķita, ka nu Federers ir uztvēris spēles pavedienu un tuvojas ceturtajam Bāzeles titula, pēc kārtas, taču tie bija maldi. Trešā seta pirmo geimu šveicietis atkal nospēlēja pavirši, zaudējot savu servi. Ar to vēl nebija gana – trešajā geimā viņš vēlreiz zaudēja pie savas serves, bet šoreiz jau krietni labāk nospēlēja Džokovičs. Kad serbs uzvarēja jau ceturto geimu pēc kārtas trešajā setā, publika atkal pieklusa – sava favorīta zaudējumu finālā viņi nebija gaidījuši. Piektajā geimā Federers beidzot uzvarēja, bet sestajā pie Džokoviča serves izvirzījās vadībā ar 40:0, iegūstot lielisku iespēju saasināt situāciju spēlē. Aukstasinīgāks šajā brīdī gan bija Džokovičs, atspēlējot visas breikbumbas un panākot jau 5:1. Astotajā geimā serbs servēja jau par uzvaru visā turnīrā, ko arī izdarīja pēc kārtējās Federera kļūdas. Taisnības labad jāsaka, ka abi tenisisti šodien nerādīja paša augstākā līmeņa tenisu, bet nedaudz labāks tomēr bija serbs.

22 gadus vecajam Serbijas tenisistam šis ir ceturtais ATP turnīru tituls šogad, bet jau 15. karjerā. Uzvara Bāzēlē viņam ļāva savu kontu papildināt par 500 reitinga punktiem un 291 700 eiro prēmiju, kamēr Federeram 300 punktu un 134 000 eiro prēmija. Interesanti, ka Federeram šis bija trešais zaudētais fināls šogad – pirms tam viņš bija zaudējis „Australian Open” (Nadalam) un „US Open” (Del Potro) finālos. Jaunnedēļ abi tenisisti cīnīsies ATP „Masters Series” turnīrā Parīzē, bet vēl nedaudz vēlāk arī noslēguma turnīrā Londonā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-11-08 16:49, pirms 14 gadiem
tenisam nesekoju vispār, bet federers izskatījās šķidri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Simply the Best
, 2009-11-08 17:00, pirms 14 gadiem
Malacis Nole
, 2009-11-08 17:03, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Uzvarēja labākais!!! Pilnīgi pelnīti!!!Cik daudz dāvanu šodien Džoko pasniedza Federeram, bet ar to nelīdzēja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nu daavanas bija abpuseeji daudz, bet shodien Nole tieshaam bija makjeniit labaaks..
, 2009-11-08 17:06, pirms 14 gadiem
pirmā seta pēdējais geims bija vienkārši fantastika neviens nevar paņemt 2 punktus pēc kārtas.
, 2009-11-08 17:24, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nu daavanas bija abpuseeji daudz, bet shodien Nole tieshaam bija makjeniit labaaks..
Man prieks, ka mūsu domas nedalās.Tik daudz dāvanu Džoks pasniedza Federeram!!! Labi, ka Rodžers pratās....
, 2009-11-08 18:06, pirms 14 gadiem
Izskatās smukāks un varbūt vērtīgāks?( ja jau Šveicē)par Vimbldonas kausu?! es te domāju kausa vērtību naudas izteiksmē....
, 2009-11-08 19:04, pirms 14 gadiem
Džoks tik tiešām to bija pelnijis! Un kamdēļ gan ceturto gadu pēc kārtas būtu jāuzvar mājniekam?! Bija pārmaiņa un man ļoti patika šī spēle un tās rezultāts :-)
, 2009-11-08 19:05, pirms 14 gadiem
Nožēlojamie...nesaprotamie... Federera FANI, man jau patīk tie mīnusiņi!!!!!!!! Tie tikai pierāda, ka jūs nemākat zaudēt, šoreiz PELNĪTI!!!!!!!!!!!!Starp citu, man jau arī patīk Rodžers, bet šodien viņš PELNĪTI ZAUDĒJA!!!!!NOVAK DJOKOVIC(NOLE- FALCON) - SIMPLY the BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, 2009-11-08 19:07, pirms 14 gadiem
Sveiciens, NEZIN KO un KORTS!!!!!!!!!!!!!!!
, 2009-11-08 19:09, pirms 14 gadiem
Sveiciens par mīnusiņiem! Bet ,man jūs žēl, jo jūs arī Parīzē gaida vilšanās........NOLE - next Nr.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
, 2009-11-08 19:13, pirms 14 gadiem
Vai tad vienreiz nevarat atzīt, ka esat zaudējuši???!!!!!!!!!!!!
youtube.com: YouTube
- The X Factor 2009 - Olly Murs -...
, 2009-11-08 19:14, pirms 14 gadiem
Svinam NOLES UZVARU pār DIŽO FEDERERU!!!!!!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-08 20:37, pirms 14 gadiem
Cik gan maz vajag pilnai eiforijai
, 2009-11-08 20:40, pirms 14 gadiem
nezin_ko rakstīja: Cik gan maz vajag pilnai eiforijai
Jurīt, ja rezultāts būtu pretējs???!!! Tad tu būtu manā vietā.
, 2009-11-08 20:41, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nožēlojamie...nesaprotamie... Federera FANI, man jau patīk tie mīnusiņi!!!!!!!! Tie tikai pierāda, ka jūs nemākat zaudēt, šoreiz PELNĪTI!!!!!!!!!!!!Starp citu, man jau arī patīk Rodžers, bet šodien viņš PELNĪTI ZAUDĒJA!!!!!NOVAK DJOKOVIC(NOLE- FALCON) - SIMPLY the BESTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tavi bravuriigie "izsaucieni" shajos komentaaros ir vienkaarshi pretiigi... Tikai nav saprotams par ko tu tik centiigi te "ciinies",izskataas ka pats ar sevi
, 2009-11-08 21:17, pirms 14 gadiem
special rakstīja: Tavi bravuriigie "izsaucieni" shajos komentaaros ir vienkaarshi pretiigi... Tikai nav saprotams par ko tu tik centiigi te "ciinies",izskataas ka pats ar sevi
Kas tur pretīgs, ja priecājos par sava favorīta pelnītu uzvaru??!!Bet tu esi kārtējais tipiskais nenovīdīgais latvietis(e).Man pilnīgi vienalga būtu par tavu prieku, bet lielas aizdomas, ka māki tikai kritizēt.Varbūt vari tomēr uzrakstīt, kam nepiekrīti.Bet laikam jau tikai live score lūrēji, atvainojos, ja kļūdos....Bet parasti taviem komentāriem tāda ļaunuma piegarša un "vienīgais, kurš ir pelnījis uzvarēt - RF." Tev par pārsteigumu, arī man patīk RF teniss, bet šodien viņš zaudēja PELNĪTI!!!!!!!!!
, 2009-11-08 21:25, pirms 14 gadiem
Es arī nesaprotu par ko šeit strīdēties?! Džoko dabūja palnītu uzvaru!! Iesākumā bija diezgan viegli, jo īpašo spēle, kas beidzās ar 6:0,6:0., bet bet pēc tam bija tik tiešām spēle, kur Viņš saņēmās un tomēr uzvarēja :-) Un uzvarēja arī finālā, tas ir tikai apsveicami!!!!!!! :*
, 2009-11-08 21:28, pirms 14 gadiem
Simply the Best - eu varbūt ieraksti vēl 500 komentārus šeit ar tekstu ka Džoko the best...nē nu ja ļoti lieli mazvērtības kompleksi un vienmēr liekas, ka ja neuzrakstīsi vienu un to pašu vismaz 10 reizes, tad neviens tevi neievēros, tad uzraksti skriptu, kas atstāj N komentārus pie katra raksta kas parādās tenisa sadaļā...
, 2009-11-08 21:52, pirms 14 gadiem
killo2000 rakstīja: Simply the Best - eu varbūt ieraksti vēl 500 komentārus šeit ar tekstu ka Džoko the best...nē nu ja ļoti lieli mazvērtības kompleksi un vienmēr liekas, ka ja neuzrakstīsi vienu un to pašu vismaz 10 reizes, tad neviens tevi neievēros, tad uzraksti skriptu, kas atstāj N komentārus pie katra raksta kas parādās tenisa sadaļā...
Gaidu tavu komentāru par spēli....
, 2009-11-08 22:05, pirms 14 gadiem
Komentāru nav - spēli neredzēju. Tik vien cik varu konstatēt faktu, ka Džokovičš uzvarēja, Federers zaudēja. Viss kārtībā, prieks par Novaku, bet nu tas pilnībā neko nemaina attiecībā uz to kurš šobrīd ir labākais - iemet aci rangā Konkrētā brīdī, konkrētā momentā labāks bija Džokovičš, kopumā neapšaubāmi labāks - Federers.
, 2009-11-08 22:06, pirms 14 gadiem
, 2009-11-08 22:06, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Kas tur pretīgs, ja priecājos par sava favorīta pelnītu uzvaru??!!Bet tu esi kārtējais tipiskais nenovīdīgais latvietis(e).Man pilnīgi vienalga būtu par tavu prieku, bet lielas aizdomas, ka māki tikai kritizēt.Varbūt vari tomēr uzrakstīt, kam nepiekrīti.Bet laikam jau tikai live score lūrēji, atvainojos, ja kļūdos....Bet parasti taviem komentāriem tāda ļaunuma piegarša un "vienīgais, kurš ir pelnījis uzvarēt - RF." Tev par pārsteigumu, arī man patīk RF teniss, bet šodien viņš zaudēja PELNĪTI!!!!!!!!!
Tev taada diivaina izpratne kaa priecaaties par savu favoriitu.Nevienam neko nerakstot , no tavas puses jau tiek "nolaadeets" Federers,katraa tavaa vaardaa ir NAIDS un nevajag taas liekuliigaas pieziimes par vinja patikshanu.Pat bail iedomaaties kas notiktu ja kaut ko iemineetos par pashu speeli - sekotu veel 10 naidpilni komentaari par vinju.
, 2009-11-08 22:06, pirms 14 gadiem
, 2009-11-08 23:41, pirms 14 gadiem
Tik tiesam,cik var atkaartot- "uzvareeja pelniiti".Nu,ja pretinieks tik daudz kluudaas,kaa arii nemaak izmantot dotaas breiku iespeejas,tad jau jaauzvar vien ir! Bet te jau kaarteejo reizi "runa aiziet" ne par speeli,bet par attieksmi pret kaadu sportistu un vina liidzjuteejiem! Starp citu,"dizajam Federeram" sis ir tikai 9.zaudeejums sogad,no tiem 8- pret top 10 tenisistiem. Uzskatu,ka nav liels cipars! UN zaudee jau arii liideri,kur nu bez taa!!!
, 2009-11-09 08:19, pirms 14 gadiem
mani tiesam besii tie miinusini Novaka piekritejiem. jau sen ieveroju, ka Federera fani vienkarsi nespej but objektiivi. man arii skiet, ka ar parak bravurigiem saukliem pagaidam japiebremzee, bet UZVAR STIPRAKAIS. Soreiz tas bija Novaks. Skiet, ka Federera faniem ir gruti to atziit. turklaat- nekas nav muzigs. Rodzers ir lielisks speletajs, bet 22 gadi pret 28 - taa tomer ir starpiiba.
, 2009-11-09 12:12, pirms 14 gadiem
disclosure rakstīja: mani tiesam besii tie miinusini Novaka piekritejiem. jau sen ieveroju, ka Federera fani vienkarsi nespej but objektiivi. man arii skiet, ka ar parak bravurigiem saukliem pagaidam japiebremzee, bet UZVAR STIPRAKAIS. Soreiz tas bija Novaks. Skiet, ka Federera faniem ir gruti to atziit. turklaat- nekas nav muzigs. Rodzers ir lielisks speletajs, bet 22 gadi pret 28 - taa tomer ir starpiiba.
Varbūt kāds Džoko "nolicējs" un RF fans varētu sniegt informāciju par Rodžera sasniegumiem 22 gadu vecumā, būtu interesanti.Un cik gados viņš ieguva savu pirmo Grand Slam???!!!
, 2009-11-09 13:40, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Varbūt kāds Džoko "nolicējs" un RF fans varētu sniegt informāciju par Rodžera sasniegumiem 22 gadu vecumā, būtu interesanti.Un cik gados viņš ieguva savu pirmo Grand Slam???!!!
neesmu RF fans, bet ar informaaciju varu padaliities.. veel 21 gada vecumaa Rodžers tika pie pirmss GS Vimbldonaa, bet naakamajaa gadaa pievienoja veel 3 GS titulus (visus izņemot FO)..
, 2009-11-09 17:02, pirms 14 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: neesmu RF fans, bet ar informaaciju varu padaliities.. veel 21 gada vecumaa Rodžers tika pie pirmss GS Vimbldonaa, bet naakamajaa gadaa pievienoja veel 3 GS titulus (visus izņemot FO)..
Labāk paskaitīsim tad, kad Novakam būs 28...pirmo GS viņš ieguva 20 gadu vecumā.Pēc 6 gadiem, ceru, viņš daudz neatpaliks no tagadējiem RF sasniegumiem.
, 2009-11-09 18:12, pirms 14 gadiem
Simply the Best rakstīja: Labāk paskaitīsim tad, kad Novakam būs 28...pirmo GS viņš ieguva 20 gadu vecumā.Pēc 6 gadiem, ceru, viņš daudz neatpaliks no tagadējiem RF sasniegumiem.
kaut kaa nepamet sajuuta, ka negribeesi skaitiit, kaut arii noveelu Nolem kaut 5us Slamus panjemt..
, 2009-11-09 18:46, pirms 14 gadiem
^ O.K.- ir Nadals, bet Nadals visu GS tacu nenems ( kaut vai atceramies RG). Marejs- labs un perspektivs speletajs, bet parsvara tikai tur bumbu spele- ar tadu speli daudz GS uzvaret ir diezgan nereali. del Potro- potencialis... Visi sie speletaji turpinas spelet pec Federera aiziesanas, tomer Novaks arii is specigs speletajs, kurs lieliski var pret viniem cinities. Uzskatu, ka Novaks sava karjera uzvares daudzos GS!
, 2009-11-09 19:40, pirms 14 gadiem
Bet jau jau Federeram nekur nav jaaiet..
, 2009-11-09 21:49, pirms 14 gadiem
^ pagaidaam jau nav bet 28 vinam nebus muziigi!
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Roberts Štrombahs. Foto: SCMP

Štrombaham minimāls kāpums ATP rangā

Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas vīriešu tenisa līderis Roberts Štrombahs zaudējis vienu punktu, taču pakāpies no 389. uz 388. vietu.