Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Madrides "Masters" čempions Zverevs finālā tiek arī šogad un titulu sargās pret Alkarasu

Madrides "Masters" čempions Zverevs finālā tiek arī šogad un titulu sargās pret Alkarasu
Aleksandrs Zverevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Madrides "Masters" jeb "ATP 1000" vīriešu tenisa turnīrā noskaidrots arī otrs finālists. Mājiniekam Karlosam Alkarasam, kurš izsēts ar septīto numuru, pievienojies olimpiskais čempions Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš izlikts ar otro numuru.

• 2018. un 2021. gada Madrides čempions Zverevs pusfinālā trijos setos tika galā ar 2019. gada finālistu Stefanosu Cicipasu, kurš bija izlikts ar ceturto numuru, - 6:4, 3:6, 6:2.

• Pirmajos divos setos tenisisti apmainījās ar breikiem vienīgajos geimos, kuros bija breikbumbas, bet trešajā setā Zverevs pie breikbumbas tika pat trijos geimos un grieķi nobreikoja divas reizes.

• Zverevam bija trāpīgāka pirmā serve (73% pret 56%) un labāks sniegums pie tīkla (82% punktu pret 64%).

• Zverevs revanšējās Cicipasam par zaudējumu Montekarlo "Masters" pusfinālā. Grieķis toreiz bija pārāks ar 6:4, 6:2 un finālā apspēlēja arī Alehandro Fokinu. Zvereva bilance pret Cicipasu nu ir 4-7.

• Zverevam pretī stāsies 19 gadus vecais talants Alkarass, kurš Madridē izslēdzis leģendāros Rafaelu Nadalu un Novaku Džokoviču.

• Alkarass šosezon ieguvis trīs titulus, ieskaitot Maiami "Masters" uz cietā seguma, un karjerā uzvarējis visos četros finālos – trijos no tiem uz māla.

• Zverevs pagājušajā gadā uzvarēja visos sešos finālos (piecos uz cietā, vienā uz māla seguma), bet šogad vienīgajā finālā februārī Monpeljē zaudēja kazaham Aleksandram Bubļikam. "Masters" karjerā Zverevam ir 5-4 (uz māla 3-1, uz cietā seguma 2-3).

• Zverevs līdz šim Alkarasu uzvarējis abās savstarpējās spēlēs, abas gan bija pagājušajā gadā.
• Fināls šovakar gaidāms ap plkst. 19:30.

Madrides "Masters" pusfināli

Pāris1.2.3.
[2] Aleksandrs Zverevs – [4] Stefanoss Cicipass6:43:66:2
[7] Karloss Alkarass – [1] Novaks Džokovičs6:7(5)7:57:6(5)

Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.