Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Alkarass pirmo reizi apspēlē Nadalu, Džokovičam uzvara divos setos

Alkarass pirmo reizi apspēlē Nadalu, Džokovičam uzvara divos setos
Karloss Alkarass. Foto: Reuters/Scanpix

Madrides Masters turnīra ceturtdaļfinālā talantīgais Karloss Alkarass pirmo reizi karjerā apspēlēja Rafaelu Nadalu. Ranga līderis Novaks Džokovičs divos setos tika galā ar Hubertu Hurkaču.

• Spāņu tenisa princis Karloss Alkarass (#9) šodien pirmo reizi karjerā apspēlēja māla karali Rafaelu Nadalu (#4) - 6:2, 1:6, 6:3.

• Lai arī trīs setos bija vien 24 geimi, spēle ilga divas stundas un 17 minūtes.

• Spēles ievadā tenisisti apmainījās breikiem, bet pirmā seta turpinājumā krietni labāks bija Alkarass, uzvarot ar 6:2. Otrā seta trešajā geimā gados jaunākais spānis savainoja potīti, pieprasot arī medicīnisko pārtraukumu. Alkarass ātri vien atgriezās kortā, bet tajā noteikumus diktēja Nadals, panākot izšķirošo setu. Trešajā setā 19 gadus vecajam spānim izdevās iegūt izšķirošo breiku ceturtajā geimā, kas arī ļāva uzvarēt mačā.

• 19 gadus vecajam Alkarasam titulēto pretinieku un mentoru izdevās pārspēt ar trešo piegājienu. Abu pirmajā tikšanās reizē pagājušā gadā Madrides Masters Nadals uzvarēja divos setos, bet martā Indianvelsā Rafa triumfēja trīs setos.

• Spānijas supertalants kļuva par pirmo tenisistu, kurš vecumā līdz 20 gadiem spējis uz māla seguma pārspēt Rafaelu Nadalu.

Dzīvajā rangā Alkarass pakāpies uz sesto pozīciju. Viņu šovakar gan vēl var apsteigt Andrejs Rubļovs, ja neitrālajam tenisistam izdosies pārspēt Stefanosu Cicipasu no Grieķijas.

• Alkarass izjauca 59. dueli starp Nadalu un Džokoviču. Pusfināls pret Serbijas labāko tenisistu paredzēts rīt.

• Šīsdienas pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs visai viegli apspēlēja Polijas pirmo numuru Hubertu Hurkaču (#14) - 6:3, 6:4.

Džoko pirmo setu iesāka, uzvarot divus geimus pēc kārtas, ar ko arī pietika panākumam pirmajā setā. Turpinājumā serbs lauza poļa servi otrā seta piektajā geimā un iekļuva pusfinālā.

• Hurkačs visā mačā netika pie breika iespējām, kamēr Džokovičs izmantoja divas no sešām breikbumbām.

Madrides Masters ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Novaks Džokovičs [1] - Huberts Hurkačs [12]6:3; 6:4
Rafaels Nadals [3] - Karloss Alkarass [7]2:6; 6:1; 3:6
Andrejs Rubļovs [6] - Stefanoss Cicipass [4]21:00
Fēlikss Ožē-Aliasims [8] - Aleksandrs Zverevs [2]22:30

, 2022-05-06 21:22, pirms 2 gadiem
Diemžēl, neredzēju. Tik tāda lieta, vai Rafa nepiespēlēja, nebūdams top formā, negribēdams tikties ar Noli pirms FO. Zinot gan Nadalu, viņš tā nedara, bet tomēr
, 2022-05-06 23:35, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Diemžēl, neredzēju. Tik tāda lieta, vai Rafa nepiespēlēja, nebūdams top formā, negribēdams tikties ar Noli pirms FO. Zinot gan Nadalu, viņš tā nedara, bet tomēr
ja skatitos tenisu, tad redzetu, ka Alkarez ir no citas pasaules, karjeru pabeigs ar 30 GS.
, 2022-05-07 11:41, pirms 2 gadiem
Lai Spartakam veicas!!
, 2022-05-07 19:59, pirms 2 gadiem
Sveiki!
Cikos rīt pēc Latvijas laika ir paredzēts pusfināls starp Džokoviču un Alkarasu?
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.