Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sezonas līderi Cicipass un Rubļovs šogad pirmoreiz netiek ceturtdaļfinālā

Sezonas līderi Cicipass un Rubļovs šogad pirmoreiz netiek ceturtdaļfinālā
Džons Isners uzvarēja bez breikbumbām, iegūstot par 13 punktiem mazāk nekā Andrejs Rubļovs. Foto: AFP/Scanpix

Madrides "Masters 1000" turnīra astotdaļfinālos ceturtdien zaudēja visi trīs Krievijas tenisisti – Daniils Medvedevs, Andrejs Rubļovs un Aslans Karacevs. No šī trio vissāpīgāko neveiksmi piedzīvoja Rubļovs, kurš taibreikos nespēja tikt galā ar Džonu Isneru. Ceturtdaļfinālu nespēja sasniegt arī Stefanoss Cicipass.

ATP ranga trešais numurs Daniils Medvedevs vakar guva pirmo uzvaru Madrides turnīra karjerā, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju uz sev nepatīkamā māla seguma. Krievijas tenisa līderis ar vienas kārtas pārvarēšanu izpildīja paša nosprausto mērķi. Identisks mērķis – uzvarēt vismaz vienā mačā – viņam ir arī Romā un "French Open", vēl divos lielajos māla turnīros, kur viņam nav uzvaru.

Šodien mačā pret šī seguma speciālistu un piecu māla titula īpašnieku Kristianu Garinu (ATP 25.) viņam 2,5 stundas ilgā cīņā bija tikai viena breikbumba (neizmantota), čīlietim zaudējot ar rezultātu 4:6, 7:6(2), 1:6. Garins guva tikai otro Top 10 uzvaru, arī atkārtojot karjeras lielāko panākumu. Viņš trešo numuru pieveica arī 2019. gadā Minhenē, kur ar 6:4, 5:7, 7:5 apspēlēja Aleksandru Zverevu.

Andrejs Rubļovs (ATP 7.) piedzīvoja no statistikas viedokļa neloģisku sakāvi, ar 6:7(4), 6:3, 6:7(4) zaudējot Džonam Isneram (ATP 39.). Amerikānim nebija breikbumbu, viņš ieguva par 13 punktiem mazāk (95:108), taču labāk spēlēja taibreikus. Izšķirošā seta taibreikā vienīgais minibreiks notika pie 4:3, kad Isners rezultatīvi atsita Rubļova otro servi. Isners vēlāk no 5:4 finišēja ar diviem eisiem pēc kārtas. Isneram šodien 29 eisi, bet turnīrā trīs mačos 89.

Aslans Karacevs (ATP 27.) šodien nebija situācijas noteicējs kā vairumā savu maču, jo viņam pretī stājās agresīvais Aleksandrs Bubļiks (ATP 44.), kuram tipiski raiba servēšana ar 14 eisiem un deviņām dubultkļūdām. Kazahstānas pārstāvis atvairīja 7/8 breikbumbām.

Stefanoss Cicipass (ATP 5.) nespēja ģenerēt nevienu breika iespēju pret Kasperu Rūdu (ATP 22.) un norvēģim zaudēja ar rezultātu 6:7(4), 4:6. Mačā bija tikai viens geims ar breikbumbām, kad grieķim pagalam nesekmīga servēšana 2. setā pie rezultāta 3:3. Viņam šajā geimā divas dubultkļūdas, "backhand" sitiens autā un pie 15:40 "forehand" raidījums tīklā. Rūdam pirmā Top 5 uzvara (1-4).

Rubļovs un Cicipass Madrides turnīru pameta "kā sarunājuši". Viņi šobrīd ar 27 uzvarām dala šogad uzvarām bagātākā spēlētāja godu. "Mutua Madrid Open" abiem ir sezonas pirmais turnīrs, kurā neizdevās tikt vismaz līdz ceturtdaļfinālam.

"Mutua Madrid Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Madridē uz māla seguma

3. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Alexei Popyrin6:3 6:3
(16) Christian Garin – (2) Daniil Medvedev6:4 6:7(2) 6:1
(3) Dominic Thiem – Alex de Minaur7:6(7) 6:4
Casper Ruud – (4) Stefanos Tsitsipas7:6(4) 6:4
(5) Alexander Zverev – Daniel Evans6:3 7:6(3)
John Isner – (6) Andrey Rublev7:6(4) 3:6 7:6(4)
(8) Matteo Berrettini – Federico Delbonis7:6(4) 6:4
Alexander Bublik – Aslan Karatsev6:4 6:3

Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.