Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Monfīss pieveic Nadalu, Federeram muguras savainojums

Monfīss pieveic Nadalu, Federeram muguras savainojums
Gaels Monfīss
Foto: Reuters/Scanpix

Rodžers Federers neaizstāvēs Dohas "ATP World Tour 250" titulu, jo šodien savu dalību no turnīra atsauca muguras savainojuma dēļ. Tādējādi bez cīņas finālā iekļuva Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš rīt spēlēs ar savu tautieti Gaelu Monfīsu, kurš ar 6:3, 6:4 pārspēja turnīra pirmo numuru Rafaelu Nadalu.

Federers ceļā uz pusfinālu uzvarēja Nikolaju Davidenko, Gregu Žemļu un Andreasu Sepi. 2. kārtas mačā pret Žemļu šveicietis guva muguras savainojumu, taču gan šo, gan arī nākamo maču pret Sepi nospēlēja. Vairāk sevi viņš gan nemocīs, šodien paziņojot par izstāšanos no turnīra, kurā viņš pirms gada uzvarēja.

"Muguru savainoju 2. kārtā pret Žemļu un šodien neredzēju nekādus veselības stāvokļa uzlabojumus. Divos mačos spēlēju, spītējot sāpēm. Uzskatu, ka ir nepareizi vēl vairāk riskēt, tāpēc pieņēmu pareizo lēmumu. Muguras sāpes var ierobežot ar masāžu un pretsāpju līdzekļiem, taču negribu ar tiem pārspīlēt. Tā ir tika otrā reize, kad karjeras laikā esmu izstājies no turnīra savainojuma dēļ," teica Federers, kurš maču laikā vēl ne reizi nav izstājies.

Federers optimistiski izteicās par savām izredzēm tikt uz kājām līdz 16. janvārim, kad sāksies "Australian Open": "Ja nespēlēšu un tikšu pie pareizās ārstēšanas, dažu dienu laikā tikšu galā ar šo savainojumu."

Ranga 3. numurs uzvarējis pēdējās 20 oficiālās spēles, nezaudējot kopš septembra, kad viņu "US Open" pusfinālā apturēja Novaks Džokovičs.

Pēc otrā pusfināla kļuva zināms, ka rīt Kataras galvaspilsētā par titulu sacentīsies divi franči. Gaels Monfīss tikai otro reizi deviņās spēlēs pieveica Rafaelu Nadalu – 6:3, 6:4. Otrajā setā Nadals bija vadībā ar 4:1, taču pamanījās zaudēt piecus geimus pēc kārtas. Rafa pie 4:5, 15:40 ar labu aizsardzību, kas ļāva pāriet produktīvā uzbrukumā, atspēlēja divas mačbumbas, taču breiku iegūt nespēja.

Zīmīgi, ka Monfīss savu līdz šim vienīgo uzvaru pret Nadalu bija guvis šajā pašā turnīrā pirms diviem gadiem, toreiz spāni ceturtdaļfināla stadijā apspēlējot ar līdzīgu rezultātu – 6:4, 6:4.

Abi finālisti savā starpā tikušies trīs reizes, divas uzvaras svinot Tsongam. Tiesa, pēdējā mačā, kas notika pirms diviem gadiem Monpeljē, telpās uz "hard" pārāks trīs setos bija Monfīss.

Izmantotie resursi:
BBC


, 2012-01-06 17:09, pirms 12 gadiem
Ātru atveseļošanās procesu tenisa leģendai.
, 2012-01-06 18:23, pirms 12 gadiem
Vienmēr pārsteidza, kā Federers var gadiem spēlēt bez savainojumiem, kamēr citi ik pa laikam kādu kaiti noķer. Redz, gadās, kad arī viņam ir jāizstājas.
, 2012-01-06 19:02, pirms 12 gadiem
Nu moins,ko nupat rādīja Monfīss! Tik labu viņu,laikam, nebiju redzējis! Protams,plus kārtējie šova elementi!!
, 2012-01-06 21:37, pirms 12 gadiem
Franču fināls. Cerams, ka Monfils Tsongu sakapās.
, 2012-01-06 22:41, pirms 12 gadiem
Zināju, ka Monfiss uz ko tādu ir spējīgs, tikai trūkst stabilitātes. Viens no atlētiskākajiem un lokanākajiem topa tenisistiem pasaulē. Novēlu stabilitāti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Paula Badosa un Džesika Bousasa. Foto: Mutua Madrid Open
1

Bousasa uzvar Badosu un kļūst par Ostapenko oponenti Madridē

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Spānijas spēlētāju cīņā Džesika Bousasa šodien apspēlēja Paulu Badosu (2:6, 6:3, 6:3) un kļuva par Latvijas tenisa līderes Aļonas Ostapenko pretinieci otrajā kārtā.
Roberts Štrombahs. Foto: Ostra Group Open 2024 by Purposia

Štrombahs neiekļūst Ostravas "Challenger" pamatsacensībās

Čehijas trešajā lielākajā pilsētā Ostravā risinās "Challenger 75" turnīrs tenisā. Latvijas labākais tenisists Roberts Štrombahs šodien kvalifikācijas izšķirošajā kārtā zaudēja čeham Jakubam Nikodam - 2:6, 3:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.