Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Krievijas tenisistes pieveic ASV un BJK kausa finālā tiksies ar Šveici

Krievijas tenisistes pieveic ASV un BJK kausa finālā tiksies ar Šveici
Ludmila Samsonova un Veronika Kudermetova. Foto: AFP/Scanpix

Prāgā notiekošajā pirmajā Billijas Džīnas Kingas kausa (BJK) finālturnīrā par titulu sestdien sacentīsies Krievijas un Šveices komandas, kas pusfinālos pieveica attiecīgi ASV (2:1) un Austrāliju (2:0).

Ludmila Samsonova (WTA 40.) savā pirmajā BJK vienspēlē ar 1:6, 6:4, 6:3 sakāva bijušo pasaules trešo raketi Slounu Stīvensu (WTA 63.). Samsonova amerikānietes aizsardzību satrieca ar 24 tīri uzvarētām izspēlēm un 44 reizes piespieda pretinieci kļūdīties.

Amerikānietēm izlīdzinājumu panāca Daniela Kolinsa (WTA 30.), kura dominēja cīņas otrajā pusē un ar 6:7(9), 7:6(2), 6:2 pieveica Anastasiju Pavļučenkovu (WTA 12.). Kolinsa sakrāja 50 "winners", kamēr Pavļučenkovai bija tikai 20.

Krievijas tenisiste uzvaru 1. setā nodrošināja ar septīto setbumbu, pati atspēlējot vienu – taibreikā pie 8:9 ar diagonālo "backhand". Kolinsa bija neapturama nākamajos divos setos, arī spējot 2. setā divreiz uzvarēt geimos, kuros viņa servēja par palikšanu spēlē.

Dubultspēlē līderes lomu uzņēmās Veronika Kudermetova, kura kopā ar Samsonovu satrieca Šelbijas Rodžersas un Koko Vandvevei pāri – 6:3, 6:3. Krievietes pēdējos divos serves geimos spēja uzvarēt no 0:40 deficīta.

Kudermetova un Samsonova šonedēļ Prāgā ir iznīcinošā formā, uzvarot visos trīs mačos, turklāt pretiniecēm nav atdevušas nevienu setu, kā arī nevienā no sešiem setiem nav zaudējušas vairāk par trim geimiem.

BJK vēsturē titulētā komanda ASV (18 tituli) Prāgā spēlēja bez saviem pirmajiem četriem numuriem. Tikmēr četrkārtējā čempione Krievija ir spēcīgākajā sastāvā – visas piecas tenisistes ir WTA ranga Top 40. Krievija finālā iekļuva pirmoreiz kopš 2015. gada, pēdējais tituls izcīnīts 2008. gadā.

Austrālija pusfinālu sasniedza bez ranga līderes Ešlijas Bārtijas palīdzības, bet tālāk tikt nebija lemts, ciešot bezierunu sakāvi pret Šveici – Austrālijas tenisistes divās vienspēlēs spēja iegūt tikai divus astoņus geimus, bet dubultspēle netika spēlēta.

Džila Taihmane (WTA 39.) ar 6:0, 6:3 sagrāva Stormu Sandersu (WTA 131.), un Belinda Benčiča (WTA 17.) ar 6:3, 6:2 apspēlēja Ailu Tomļanoviču (WTA 43.), nodrošinot Šveicei tikai otro finālu. Pirmais bija 1998. gadā.


Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.