Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Gulbis parāda raksturu, tomēr nepārvar Braunšveigas kvalifikācijas finālu

Gulbis parāda raksturu, tomēr nepārvar Braunšveigas kvalifikācijas finālu
Ernests Gulbis. Foto: Oeiras Open

Vācijas pilsētā Braunšveigā notiekošā "ATP Challenger" turnīra kvalifikācijas otro kārtu neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim (ATP 349.), kurš ar rezultātu 1:6, 6:3 un 1:6 kapitulēja Slovākijas sportistam Jozefam Kovalīkam (ATP 204.).

• Tenisistiem šis bija pirmais savstarpējais mačs. 33 gadus vecais Gulbis kvalifikācijas pirmajā kārtā svētdien ar 6:2, 6:2 sakāva ASV sportistu Evanu Kingu (ATP 759.).

• Pirmais sets pret kvalifikācijas pirmo numuru Kovalīku Erenestam pagalam neizdevās - latvietis piekāpās divos savas serves geimos, uzvarot tikai seta ceturtajā geimā. Jāatzīmē, ka 29 gadus vecajam Kovalīkam pirmajā setā izdevās efektīvi (86%) veikt pirmo servi.

• Arī otrā seta ievadā Gulbis nonāca iedzinējos ar viena breika deficītu (0:2), tomēr turpinājumā latvietis parādīja raksturu, izcīnot panākumus piecos geimos pēc kārtas (5:2). Gulbim divreiz izdevās lauzt slovāku tenisista servi, kā arī panākt to, ka Kovalīks vairākās epizodēs atklāti zaudē pacietību. Vienā no tādām pēc zaudētas izspēles Slovākijas sportists savu raketi trieca pret korta nožogojumu, izpelnoties brīdinājumu.

• Gulbis pārliecinoši izservēja setu (6:3), panākot iespēju uzvarētāju noskaidrot trešajā setā.

Izšķirošajā setā Gulbim bija vāji rādītāji (44%) pirmajās servēs, kā arī izspēlēs pēc savām servēm, kas vēlreiz ļāva Kovalīkam iegūt divus breikus un salīdzinoši komfortabli novest cīņu līdz veiksmīgam noslēgumam. Slovāks spēles gaitā realizēja piecas no sešām breikbumbām.

Spēles statistika

StatistikaErnests GulbisJozefs Kovalīks
Netveramās serves61
Dubultkļūdas42
1. serve55%61%
Punkti pēc 1. serves21/35 (60%)34/44 (77%)
Punkti pēc 2. serves15/29 (52%)14/28 (50%)
Breikbumbas2/85/6
Punkti kopumā6076

Izmantotie avoti:
https://www.atptour.com/en/scores/s...


, 2022-07-04 17:55, pirms 2 gadiem
Šo pilsētu vācieši jau nu tiešām neizrunā kā Braunšveiga 😂🤣
Marta Kostjuka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka, Ribakina, Vondroušova un Kostjuka tiek Štutgartes pusfinālā

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Piektdien pusfinālu sasniedza poliete Iga Švjonteka, kazahiete Jeļena Ribakina, čehiete Marketa Vondroušova un ukrainiete Marta Kostjuka.
Endijs Marejs. Foto: Reuters/Scanpix

Marejs pēc potītes savainojuma atsācis treniņus

LETA--DPA. Lielbritānijas tenisists Endijs Marejs pēc marta beigās gūtā potītes savainojuma atsācis treniņus, taču vēl nav zināms, kad viņš atgriezīsies sacensībās.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.