Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Titulētā dubultspēļu speciāliste un Vimbldonas čempione Stricova beidz karjeru

Titulētā dubultspēļu speciāliste un Vimbldonas čempione Stricova beidz karjeru
Barbora Stricova un Sūveja Šjē. Foto: PA Wire/Scanpix

35 gadu vecumā par karjeras beigšanu paziņoja titulētā Čehijas dubultspēļu meistare Barbora Stricova, kura šobrīd ir gaidībās, bet pēc ģimenes pieauguma profesionālajā tenisā spēlētājas statusā atgriezties neplāno.

Barbora Stricova vienspēlēs ieguva divus titulus (2011. gadā Kvebekā un 2017. gadā Lincā), bet dubultspēlēs viņai daudz iespaidīgāka karjera ar 31 titulu un tikšanu ranga virsotnē. Viņa šobrīd arvien ir 2. vietā.

Čehijas tenisistes spilgtākie sasniegumi bija karjeras norietā Vimbldonā 2019. gadā, kur viņa vienspēlēs pirmoreiz tika līdz "Grand Slam" pusfinālam, to paveicot 53. "Grand Slam" turnīrā, bet dubultspēlēs uzvarēja kopā ar Taivānas spēlētāju Sūveju Šjē.
Stricova Čehijas izlases sastāvā sešas reizes uzvarēja Federācijas kausā. Viņas kontā ir arī bronzas medaļa no Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kur uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena uzkāpa ar Luciju Šafāržovu.

Stricova pēdējo oficiālo maču nospēlēja 9. februārī, kad "Australian Open" 1. kārtas cīņā ar 2:6, 2:6 piekāpās Svetlanai Kuzņecovai. Viņa plānojusi aizadīt atvadīšanās pasākumu, kad tas būs iespējams.


, 2021-05-04 16:23, pirms 3 gadiem
Lai veicas Barbai! Pati jaukākā poza uzņemšanā, to nevar aizmirst
Alekss de Minors un Rafaels Nadals. Foto: Tennis TV

Nadals zaudē Barselonas otrajā kārtā, Cicipass un Rūds iekļūst 1/8 finālā

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā turpinās "ATP 500" māla turnīrs. Otrajā kārtā spānis Rafaels Nadals zaudēja austrālietim Aleksam de Minoram - 5:7, 1:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
1

Semeņistaja sasniedz W75 astotdaļfinālu, Vismane un Marcinkēviča zaudē

Šveicē sācies W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros, kur piedalās arī Latvijas otrā, trešā un ceturtā rakete. Pirmajā kārtā Darja Semeņistana šodien izcīnīja uzvaru, bet Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane zaudēja.
Aļona Ostapenko. Foto: porsche-tennis.com
21

Ostapenko paliek uz nulles četros savos geimos, kapitulējot Štutgartē

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko šovakar pirmajā kārtā zaudēja čehietei Lindai Noskovai - 3:6, 1:6.