Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

"US Open" čempione Radukanu tiek pie pirmās WTA tūres uzvaras

"US Open" čempione Radukanu tiek pie pirmās WTA tūres uzvaras
Emma Radukanu. Foto: skysports.com

“US Open čempione Emma Radukanu šodien izcīnīja karjeras pirmo uzvaru WTA tūrē, pirmajā kārtā “Transylvania Open” Rumānijā trijos setos pārspējot slovēnieti Polonu Hercogu.

Pasaules 23.rakete no Lielbritānijas bija zaudējusi pirmajā kārtā iepriekšējos WTA turnīros Notinghemā, Sandjēgo un Indianvelsā. Šodien Radukanu parādīja ko līdzīgu tai spēlei, kas viņu padarīja slavenu ar “Grand Slam” titula iegūšanu Ņujorkā šī gada septembrī.

Britu tenisiste bija vadībā pirmajā setā ar 4:1, bet tad zaudēja piecus geimus pēc kārtas un līdz ar to arī pirmo setu 4:6. Radukanu spēja saņemties un uzvarēt nākamos divus setus (7:5 un 6:1), svinot uzvaru pār pasaules 124.raketi Hercogu.

Šis 18 gadus vecajai tenisistei no Bromlejas bija tikai otrs turnīrs kopš pārsteidzošās uzvaras “Flushing Meadows”, kur viņa sāka no kvalifikācijas.

“Transylvania Open” turnīrā Rumānijā, kur ir dzimis viņas tēvs un vēl joprojām dzīvo vecmāmiņa, Radukanu nācās spēlēt pie tukšām tribīnēm, ņemot vērā Covid-19 ierobežojumus.
Radukanu ritms un spēks ļāva no seta deficīta beigās uzveikt Hercogu. Nākamajā kārtā viņai nāksies tikties ar 106.raketi Anu Bogdanu no Rumānijas.


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.