Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Šveices tenisa leģendas Federera atgriešanās kortā gaidāma septembrī

Šveices tenisa leģendas Federera atgriešanās kortā gaidāma septembrī
Rodžers Federers. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Izcilais Šveices tenisists Rodžers Federers kortā grasās atgriezīsies septembrī, kas Eiropas izlases rindās tenisistam plānots piedalīties Leivera kausā.

Rodžers Federers septembra beigās pārstāvēs Eiropas izlasi Leivera kausā un oktobrī piedalīsies mājas turnīrā Bāzelē. Tas nozīmē, ka, nemainoties plāniem, divdesmitkārtējais "Grand Slam" čempions izlaidīs visus četrus lielos turnīrus. Augustā astoņkārtējam Vimbldonas čempionam paliks 41 gads, un nav zināms, vai Leivera kauss un Bāzelē gaidāmais turnīrs būs šveicieša atvadas no sporta.

Leģendārais sportists pēdējos divus gadus ir cīnījies ar ceļgala traumu, pēdējo reizi spēlējot pērn notikušajā Vimbldonas turnīrā, kur ceturtdaļfinālā trīs setos viņš piekāpās Hubertam Hurkačam. Šveices tenisists veica operāciju, lai pats būtu noteicējs par savas karjeras beigām, nevis to piespiestu trauma.

Par atgriešanos paziņoja Šveices turnīra organizatori. "Desmitkārtējais turnīra titula īpašnieks un vietējais varonis Rodžers Federers ir paziņojis par atgriešanos "St Jakobshalle" stadionā. Šveiciešu leģenda ir apstiprinājis savu grafiku, kurā iekļauts Leivera kauss Londonā, pēc kā sekos dalība "Swiss Indoors" turnīrā Bāzelē," teikts paziņojumā.

Leivera kauss šogad notiks Londonā no 23. līdz 25.septembrim, savukārt Bāzeles turnīrs paredzēts no 24. līdz 30.oktobrim. Federers savukārt vietnē "Instagram" rakstīja, ka ar nepacietību gaida atgriešanos mājās.

Kā vienam no tenisa lielā trijnieka pārstāvjiem, Federeram vairākus gadus piederēja rekords izcīnīto "Grand Slam" titulu kategorijā, taču viņa rekordu atkārtoja gan Novaks Džokovičs, gan Rafaels Nadals. Izcīnot uzvaru šī gada "Australian Open", Nadals ar 21 titulu pārņēma rekordista godu.

Izmantotie resursi:
LETA


Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix
1

12 reizes par Barselonas čempionu kļuvušais Nadals atgriežas ar uzvaru

Spānijas otrajā lielākajā pilsētā Barselonā sācies "ATP 500" māla turnīrs. Atgriežoties apritē, spānis Rafaels Nadals pārspēja itālieti Flavio Kobolli - 6:2, 6:3.
Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis
1

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.