Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Rodiks revanšējas Stepanekam un uzvar Memfisā

Rodiks revanšējas Stepanekam un uzvar Memfisā
Endijs Rodiks
Foto: AFP

Ar amerikāņa Endija Rodika uzvaru noslēdzies ATP turnīrs Memfisā. Finālā Rodiks divos setos ar 7:5, 7:5 pārspēja čehu Radeku Stepaneku, revanšējoties viņam par pagājušā nedēļā Sanhosē piedzīvoto zaudējumu un izcīnot karjeras 27. ATP vienspēļu titulu.

Memfisas turnīra finālā šogad bija iekļuvis mājinieks Endijs Rodiks, kurš slavenā mūziķa Elvisa Preslija dzimtās pilsētas turnīrā uzvarējis 2002. gadā un čehs Radeks Stepaneks. Rodiks pirmajās divās kārtās salīdzinoši viegli tika galā attiecīgi ar pērnā gada čempionu beļģi Stīvu Darsisu un amerikāni Robiju Džinepriju, bet nākamajos divos mačos uzvarēja tikai trīs setos, pārspējot vēl vienu savu tautieti Semu Kveriju un vakar pusfinālā arī austrālieti Leitonu Hjuitu.

Stepaneks līdz finālam tika bez aizķeršanās, visos mačos uzvarot divos setos, īpaši viegli aizvadot vakardienas pusfinālu pret izraēlieti Dudi Selu, kuram ļāva uzvarēt tikai četros geimos. Savstarpējo spēļu bilancē 4:1 pārsvars Rodikam, taču Stepaneks vienīgo uzvaru izcīnīja pagājušā nedēļā, Rodiku pārspējot Sanhosē turnīra pusfinālā.

Rodikam neliels pārsvars un uzvara pirmajā setā

Šīs dienas mačā pārliecinošāks sākums padevās Rodikam, kurš, pateicoties Stepaneka dubultkļūdai, otrajā geimā nobreikoja čehu, pēc tam vēlreiz uzvarēja pie savas serves un ieguva 3:0 pārsvaru. Bet nākamos trīs geimos pārāks izrādījās Stepaneks, panākot izlīdzinājumu. Seta turpinājumā geimos uzvarēja servētājs, līdz 12.geimā pie rezultāta 5:6 Stepaneks servēja, lai panāktu taibreiku. Čehs no 0:30 spēja panākt 30:30, taču tad Rodikam izdevās teicama serves uzņemšana, un ar sitienu pa diagonāli amerikānis ieguva setbumbu. Tās izspēlē no gala līnijas Stepaneks kļūdījās, dodot pirmajā setā 7:5 uzvaru Rodikam.

Stepanekam neizmantotās iespējas maksā dārgi

Otrajā setā ritēja līdzīga cīņa, līdz 8.geimā pie rezultāta 4:3 Rodiks, servējot Stepanekam, uzvarēja pirmajās divās izspēles – 30:0, taču čehs spēja izkļūt no šīs situācijas un noturēja servi, bet jau nākamajā geimā pie amerikāņa serves ieguva divas breika iespējas, tomēr Rodiks abas breikbumbas novērsa, pirmo ar spēcīgu servi un otro ar lielisku apvedošo sitienu, saglabājot setā vadību ar 5:4. Pāris geimus vēlāk Stepanekam bija vēl viena iespēja pie Rodika serves, taču arī šoreiz nekā – amerikānis īstajā brīdī ieservēja eisu. Neizmantotās iespējas Stepanekam atmaksājās. Līdzīgi kā pirmajā setā, servējot pie 5:6 cerībā panākt taibreiku, čehs zaudēja pie savas serves, līdz ar to uzvara mačā ar 7:5, 7:5 Rodikam, kurš revanšējās Stepanekam par pagājušajā nedēļā Sanhosē turnīra pusfinālā piedzīvoto zaudējumu un ieguva savu 27. ATP vienspēļu titulu.

Par uzvaru Memfisas turnīrā Rodiks saņems 500 ranga punktus un 300 000 ASV dolāru prēmiju, bet Stepaneks – 300 punktus un 126 000 dolāru.

Dubultspēļu turnīrā galveno balvu ieguva amerikānis Mārdijs Fišs pārī ar Bahamu pārstāvi Marku Noulzu, kuri divos setos ar 7:6(7), 6:1 pārspēja Austrālijas duetu – Polu Henliju un Džordanu Keru.

ATP turnīrs Memfisā. Fināls

(1) Endijs Rodiks – (5) Radeks Stepaneks 7:5, 7:5
(4) Mārdijs Fišs/Marks Noulzs – Pols Henlijs/Džordans Kers 7:6(7), 6:1

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-02-23 09:56, pirms 15 gadiem
Stepanekam, ja nemaldos ir 30 gadi, tāka Ernestam ir vēl kādi 8-9 gadi lai sāktu spēlēt ranga pirmā divdesmitnieka līmenī. Mums nav par ko cepties!
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.
Janniks Sinners. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Melburnas finālisti Sinners un Medvedevs tiksies Maiami "Masters" pusfinālā

Maiami "Masters" vīriešu vienspēļu tenisa turnīrā noskaidrots pirmais pusfināla pāris – tajā tiksies pagājušā gada finālisti Janniks Sinners (3. vieta ATP rangā) un Daņiils Medvedevs (#4), kuri pirms diviem mēnešiem cīkstējās arī Melburnas "Australian Open" finālā.