Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Šovakar Federers pret Mareju, Nadals pret Džokoviču

Šovakar Federers pret Mareju, Nadals pret Džokoviču
Rafaels Nadals
Foto: AP

Sinsinati ATP „Masters Series” tenisa turnīra pusfinālu sasnieguši visi četri galvenie favorīti un turnīra fināls teorētiski iespējams tāds pats kā pērn – Endijam Marejam atliek uzveikt Rodžeru Federeru, bet Novakam Džokovičam Rafaelu Nadalu.

Pirms nedēļas Monreālā ceturtdaļfinālā spēlēja visi astoņi planētas labākie sportisti, bet šonedēļ Sinsinati līdzjutēji pusfinālos redzēs labāko četrinieku. Pirmajā ceturtdaļspēlē vakar gan nebija tālu no sensācijas, jo Endijs Marejs iesāka visai nepārliecinoši pret Žuljenu Beneto no Francijas. Marejs zaudēja ne vien pirmo setu, bet arī nokļuva iedzinējos ar 0:2 otrajā, tomēr šajā brīdī viņš spēja lauzt cīņas ritējumu, uzvarot nākamos 12 no 14 geimiem – 4:6, 6:3, 6:1. „Bija ļoti svarīgi atgūties pie 0:2. Aiz aizvadīju ļoti sliktu pirmo setu - serve negāja. Bet pēc tam garajās izspēlēs viņš piekusa”, spēli raksturoja skotu sportists.

Marejam pusfinālā būs jātiekas ar Rodžeru Federeru, kurš pārliecinoši tika galā ar austrālieti Leitonu Hjūitu – 6:3, 6:4. Visa mača laikā austrālietim nebija ne breikbumbas, tomēr ar turnīru kopumā viņš bija apmierināts: „Pērn nespēlēju šo turnīru savainojuma dēļ, bet šogad izdevās gūt trīs uzvaras. Galvenais ir sagatavoties „US Open”, kurā līdz šim man sekmējies ļoti labi. Pret Rodžeru nevinnēju pāris vieglos punktus, kas varbūt būtu ļāvis pacīnīties līdzīgāk. Viņš gan servēja ļoti labi, kas manas izredzes krietni samazināja”.

Ar identiskiem rezultātiem (6:4, 7:5) savus pretiniekus uzveica Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs – pirmais pārspēja Tomasu Berdihu, bet otrais Žilu Simonu. Nadala bilance pret Berdihu uz hard seguma gan bija negatīva (viena uzvara četrās spēlēs), tomēr šoreiz spānis tika pie uzvaras, ne reizi nezaudējot pie savas serves. „Domāju, ka mana spēle uzlabojas ar katru dienu. Nedomāju, ka aizkļūšu līdz pusfinālam, bet nu varu tikt vēl tālāk”, savas izredzes komentēja Nadals. Tikmēr Džokovičam ar Simona uzvarēšanu klājās nedaudz grūtāk, jo otrajā setā serbs bija iedzinējos ar breiku.

Interesanti, ka gan Federeram, gan Nadalam vakardienas uzvaras iznāca apaļas – šveicietim šī bija 200. uzvara ATP „Masters Series” ietvaros, bet Nadalam 150. Iekļūšana finālā viņiem gan nebūs viegla – Federers pret Mareju ir zaudējis pēdējās četras spēles pēc kārtas un kopumā sešas no astoņām, bet Nadals zaudēja Džokovičam pērnā gada pusfinālā. „Nav jau tā, ka viņš mani ir sagrāvis visos mačos pēc kārtas. Mums vienmēr bijušas līdzīgas spēles, tāpēc man patīk spēlēt pret viņu. Mareja spēlē nav daudz vājo punktu, tāpēc būs interesanti”, gaidāmo dueli komentēja Federers. Tieši Federera un Mareja spēle būs pirmā un sāksies 21:00 pēc Latvijas laika, bet Nadals pret Džokoviču cīnīsies divos naktī.

”Western & Southern Financial Group Masters”, Sinsinati (ASV)

Ceturtdaļfinālu rezultāti
(1) Roger Federer – Lleyton Hewitt 6:3, 6:4
(2) Rafael Nadal – Tomas Berdych 6:4, 7:5
(3) Andy Murray – Julien Benneteau 4:6, 6:3, 6:1
(4) Novak Djokovic – (9) Gilles Simon 6:4, 7:5

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


, 2009-08-22 08:58, pirms 15 gadiem
Labs,jaabuut labiem 1/2, prieks par visiem labaakajiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-08-22 09:29, pirms 15 gadiem
Rafam pret Berdihu pirmā setā tikai niča
, 2009-08-22 09:30, pirms 15 gadiem
Neprognozējami abi 1/2! Jābūt interesantām abām spēlēm!
, 2009-08-22 09:40, pirms 15 gadiem
Lielais četrinieks kad spēlē savā starpā vienmēr ir interesanti.
, 2009-08-22 11:54, pirms 15 gadiem
ka Murejs nospeleja otra seta tresaja geima ko tadu es nebiju redzejis tiesraide.tiesi del si punkta Endijam izdevas atgut breiku un tas manuprat bija luzuma punkts
Aļona Ostapenko. Foto: Porsche Tennis
1

Ostapenko turpinās māla sezonu, cīnoties pret Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē sācies "WTA 500" mala turnīrs hallē. Pēc plkst. 21.00 Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko pirmajā kārtā cīnīsies pret čehieti Lindu Noskovu.
Aļona Ostapenko. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Ostapenko desmitā kopš 19. februāra, Semeņistajai 113. vieta WTA rangā

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko atrodas "top 10" kopš 19. februāra, savukārt mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja atkāpusies no 110. uz 113. vietu.
Stefanoss Cicipass. Foto: Rolex Monte-Carlo Masters
1

Cicipass trešo reizi izcīna Montekarlo čempiona titulu

Monako noslēdzies Montekarlo "ATP Masters 1000" tenisa turnīrs. Finālā grieķis Stefanoss Cicipass pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu - 6:1, 6:4.