Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

Žgunam pirmā uzvara Delrejbīčā

Žgunam pirmā uzvara Delrejbīčā
Adrians Žguns

Latvijas tenisists Adrians Žguns šodien aizvadījis Delrejbīčas ATP tenisa turnīra kvalifikācijas pirmās kārtas spēli, kurā sagādāja pārsteigumu un pārspēja austrālieti Krisu Gučioni – 6:4, 4:2. Spēli austrālietis nespēja pabeigt veselības likstu dēļ.

Delrejbīčas ATP tenisa turnīrs šogad solījās būt īpaši saistošs Latvijai – vienspēļu turnīrā viens no favorītiem būs Ernests Gulbis, bet tam kvalificēties centīsies vēl viens latvietis Adrians Žguns. 27 gadus vecais Liepājas tenisa skolas audzēknis jau vairākus gadus dzīvo un strādā par treneri Floridā, kur arī notiek šis turnīrs. Pērnā gada izskaņā Adrians uzvarēja īpašā turnīrā un ieguva wild-card Delrejbīčas turnīra kvalifikācijai, bet šodien uzsāka cīņu tajā.

Izloze Žgunam nebija īpaši vēlīga, jo jau pirmajā mačā bija jāspēlē pret slaido austrālieti ar spēcīgu servi – Krisu Gučioni. ATP rangā viņš pašlaik ieņem 129. vietu, bet pērnā gada aprīlī bijis pat 67. pasaulē. Šogad Gučione ir ierasts dalībnieks ATP turnīros, kaut daži viņam jāsāk tieši šādi – no kvalifikācijas. Mača favorīts viennozīmīgi bija Gučione, taču Adrians jau pašā spēles sākumā prata pārsteigt.

Jau trešajā pirmā seta geimā Gučione tika nobreikots, kad viņš pats pieļāva vairākas dubultkļūdas servējot. Ilgi prieki Adrianam gan nebija, jo arī viņš uzreiz zaudēja savu geimu – 2:2. Bez breikiem spēle ritēja līdz pat devītajam seta geimam, kad Žgunam vēlreiz izdevās uzvarēt pie Gučiones serves. Šoreiz iegūto pārsvaru Adrians neizsēja un, uzvarot nākamo geimu, bija pārāks pirmajā setā ar 6:4.

Otrā seta sākumā abiem tenisistiem bija labas iespējas uzvarēt pie pretinieka serves, tomēr abi aukstasinīgi aizstāvēja visas breikbumbas. Bez breikiem šajā setā gan neiztika, un patīkami, ka to paveica Žguns – piektajā geimā viņš tika priekšā un pēc brīža pārsvaru nostiprināja – 4:2. Šajā brīdī Gučione atteicās maču turpināt, paverot ceļu uz nākamo kārtu latvietim.

Spēles statistika – 6:4, 4:2

RādītājsAdrians ŽgunsKriss Gučione
Eisi04
Dubultkļūdas36
Precīza 1. serve56%59%
Uzvarēti punkti pie 1. serves18/2918/27
Uzvarēti punkti pie 2. serves16/238/19
Breikpunktu realizācija3/61/3
Kopā uzvarētie punkti5444

Šī uzvara Žgunam gan reitinga punktus vēl nedeva. Lai tiktu pie tiem, jāsasniedz pamatturnīrs (jāizcīna vēl divas uzvaras). Nākamais Žguna pretinieks rīt būs kanādietis Peters Polanskis (ATP 205. vieta). Polanska vārds visskaļāk šogad izskanēja šī gada "Australian Open", kad pirmajā kārtā viņš nespēja nosargāt divu setu pārsvaru pār Igoru Andrejevu, zaudējot krievam un nekļūstot par Ernesta Gulbja pretinieku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-02-21 20:55, pirms 15 gadiem
smokey bear rakstīja: Cerams,ka šis ar Gulbi tiksies finālā.
2. kārtā
, 2009-02-21 21:06, pirms 15 gadiem
bubis rakstīja: 2. kārtā
Beidzot Gulbim vismaz izdotos tālāk par otro tikt
Kautgan...
, 2009-02-21 21:14, pirms 15 gadiem
1.setu Gulbis dubultspēlē zaudēja ar 1:6.
, 2009-02-21 21:19, pirms 15 gadiem
anjo rakstīja: 1.setu Gulbis dubultspēlē zaudēja ar 1:6.
Jā tas ir briesmīgi, tagad var likt raketi somā un mest tenisu pie malas
, 2009-02-21 21:24, pirms 15 gadiem
Lai tik Adrians turpina uzvarēt būs labi, vismaz vēl kāds ATP uzspēlēs
, 2009-02-21 22:22, pirms 15 gadiem
Super.Tātad labā formā,būs labs palīgs Davis Cup pret Moldovu.
, 2009-02-22 09:31, pirms 15 gadiem
Žguns malacis. Bet viens labojums - pamatturnīram pietiks arī ar vienu uzvaru nevis divām vēl. Mazajā turnīrā ir tikai divas atlases kārtas, ne trīs!!!!
, 2009-02-22 09:53, pirms 15 gadiem
Kurmīts rakstīja: Žguns malacis. Bet viens labojums - pamatturnīram pietiks arī ar vienu uzvaru nevis divām vēl. Mazajā turnīrā ir tikai divas atlases kārtas, ne trīs!!!!
Mazais turnīrs!?? Labrīt, vecozēn, ja nav ko uzrakstīt, tad vienkārši noklusē un nejauc pārējiem (nezinātājiem) galvas. Lai tiktu pamatsacensībās, jāpārvar 3 kvalifikācijas kārtas.
, 2009-02-22 12:12, pirms 15 gadiem
Tanabe rakstīja: Mazais turnīrs!?? Labrīt, vecozēn, ja nav ko uzrakstīt, tad vienkārši noklusē un nejauc pārējiem (nezinātājiem) galvas. Lai tiktu pamatsacensībās, jāpārvar 3 kvalifikācijas kārtas.
Priekš ATP līmeņa šis ir mazais turnīrs un ja vienlaicīgi ir citi lielāki turnīri citās pasaules daļās( Dubaja un Akapulko) , tad tiešām var būt divas kārtas. Tadi gadījumi ir bijuši. Šoreiz gan tiešām būs trīs, ja uzvar Poļanski, jāspēlē pret Levinu/Koroļovu. Nekāda lielā pretruna nav, tie rīkotāji tik veiksmīgu lapu uztaisījuši, ka tur sākotnēji arī redz, ka ir 2 kvali kārtas tikai.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangā Ostapenko un Semeņistaja nemaina pozīcijas

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko un mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājušas attiecīgi 10. un 113. vietu.
Aļona Ostapenko un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Madrides izlozē Ostapenko neuzzina pretinieci, Semeņistaja tiek pie Minnenas

Spānijas galvaspilsētā Madridē šodien notika "WTA 1000" māla turnīra izloze. 22. aprīlī plkst. 11.00 kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja spēlēs pret beļģieti Grētu Minnenu, savukārt pamatturnīra otrajā kārtā mūsu tenisa līdere Aļona Ostapenko cīnīsies pret spānieti Paulu Badosu vai kvalifikācijas veiksminieci.