Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Alkarass: "Lielo trijnieku nākotnē veidošu kopā ar Sinneru un Zverevu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Alkarass: "Lielo trijnieku nākotnē veidošu kopā ar Sinneru un Zverevu"
Karloss Alkarass. Foto: Imago Images/Scanpix

Tenisa pasaules ranga jaunais līderis Karloss Alkarass atzīst, ka šobrīd grūti salīdzināties ar daudzus gadus valdījušo lielo trijnieku. Spānijas tenisa jaunais spīdeklis atbildēja uz jautājumu par to, kāds varētu izskatīties nākotnes lielais trijnieks.

"[Salīdzināšana ar lielo trijnieku] nav spiediens. Man patīk spēlēt tenisu. Un tad, kad es to izbaudu, nāk arī rezultāti. Bieži smaidu saspringtos brīžos spēlēs, atrašanās laukumā man sagādā baudu," saka 19 gadīgais Karloss Alkarass, kurš pirms dažām dienām izcīnīja pirmo "Grand Slam" titulu un debitēja pasaules ranga līderpozīcijā. "Kāpēc lai es sevi salīdzinātu ar lielo trijnieku? Viņi šeit ir jau 20 gadus un uzvarējuši visu, bet es tikai tagad sāku. Vēlos turpināt savu ceļu."

Daudzus gadus valdījušais lielais trijnieks, ko veido šveicietis Rodžers Federers (41), spānis Rafaels Nadals (36) un serbs Novaks Džokovičs (35), drīzumā būs pagātne, jo vecākais ir pavisam tuvu karjeras beigām.

Jaunajam ranga līderim tika uzdots jautājums par to, ar kuriem diviem spēlētājiem viņš varētu veidot nākamo lielo trijnieku. "Janniks Sinners, bez šaubām, un Aleksandrs Zverevs," uzreiz paziņoja Karloss Alkarass. "Domāju, ka man ar Sinneru būs ļoti jauki savstarpējie mači. Mūsu spēles ir skatīšanās vērtas, to esam jau pierādījuši. Spēlēsim lielos stadionos un lieliskā laikā. Esam draugi arī ārpus laukuma, tāpat kā Rafaels un Rodžers."

25 gadus vecais pasaules ranga piektais numurs Aleksandrs Zverevs (Vācija) un 21 gadīgais 11. pozīcijas īpašnieks Janniks Sinners (Itālija) vēl nav tikuši pie "Grand Slam" titula, savukārt viens tagad ir spānim Karlosam Alkarasam. Tikmēr vecajam lielajam trijniekam kopumā ir 63 slami vienspēlēs.

Izmantotie resursi:
EFE / eurosport.com
marca.com
as.com