Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

ATP nosoda Krievijas un Baltkrievijas sportistu nepielaišanu Vimbldonai

ATP nosoda Krievijas un Baltkrievijas sportistu nepielaišanu Vimbldonai
Daniils Medvedevs. Foto: AP/Scanpix

LETA--AFP. Tenisa profesionāļu asociācija (ATP) trešdien nosodīja Vimbldonas turnīra organizatoru lēmumu aizliegt neitrālajiem tenisistiem piedalīties šī gada turnīrā.

Jau ziņots, ka Vimbldonas čempionātā rīkotāji trešdien paziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem būs liegts piedalīties sezonas trešajā "Grand Slam" turnīrā.

ATP vadība apgalvo, ka aizliegums, kas attiecas uz visiem Lielbritānijas Tenisa asociācijas (LTA) rīkotajiem pasākumiem Lielbritānijā, ir diskriminējošs un rada bīstamu precedentu. Kopš Krievijas izraisītā kara sākuma Ukrainā Krievijas un Baltkrievijas spēlētājiem bija atļauts ATP turnīros startēt kā neitrālajiem tenisistiem (nevarēja izmantot savas valsts simbolus).

Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) ir aizliegusi abu valstu komandām piedalīties Deivisa kausa izcīņā un Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņā. "Mēs uzskatām, ka Vimbldonas turnīra rīkotāju un LTA šodien pieņemtais lēmums izslēgt Krievijas un Baltkrievijas spēlētājus no šī gada turnīra zāliena laukumos ir negodīgs un var radīt kaitīgu precedentu," teikts ATP paziņojumā.

"Diskriminācija pilsonības dēļ ir arī mūsu vienošanās ar Vimbldonas turnīra organizatoriem pārkāpums, jo tā nosaka, ka spēlētāju pielaišana sacensībām ir balstīta tikai uz ATP rangu. Mūsu sporta veids lepojas, ka darbojas, balstoties uz nopelnu un godīguma pamatprincipiem, spēlētājiem vietu turnīros nopelnot, pamatojoties uz ATP rangu," teikts paziņojumā.

Vienlaicīgi ATP uzsver, ka stingri nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā un ir solidāra ar miljoniem nevainīgu cilvēku, kurus skāris karš. ATP paziņojumā arī apstiprina, ka arī turpmāk abu nosaukto valstu sportistiem būs iespēja startēt tās turnīros zem neitrālā karoga.

Prestižais turnīrs norisināsies no 27.jūnija līdz 10.jūlijam.

Vimbldonas čempionāts būs pirmais "Grand Slam" turnīrs, kurā Krievijas karadarbības Ukrainā dēļ tiks liegta dalība Krievijas un Baltkrievijas tenisistiem.

Vimbldonas turnīra rīkotāji atsevišķu valstu sportistiem iepriekš liedza spēlēt pēc Otrā pasaules kara, kad sacensībās nedrīkstēja piedalīties Vācijas, Japānas un vēl vairāku valstu tenisisti.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs: evil11
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-04-20 20:40, pirms 2 gadiem
Atp atbalsta bērnu slepkavas
, 2022-04-20 20:41, pirms 2 gadiem
Briti ir malači - ar paut!em. ATP, ja ne korumpēti lielā apmērā, tad $$$ vergi katrā ziņā. ATP smird.
, 2022-04-20 20:46, pirms 2 gadiem
Lai tak krievu fašisti spēlē Maskavā .
Nav ko līst uz sliktajiem rietumiem
Slēpts komentārs: Augstsolis Biezpienkūkā
, 2022-04-20 21:56, pirms 2 gadiem
Augstsolis Biezpienkūkā rakstīja: Cik ilgi baltkrievi protestos gāja,lai nomestu Lukašenko, cik protestētāju asiņu tur tika izliets, bet tagad , kad tas, ko tauta centās nomest no troņa, dancā vienā taktī ar Putinu, ir paudis atbalstu Krievijai, jācieš visai tautai. Saūda Arābijā F1 posms notiek bez aizķeršanās, bet te tauta, kura skaļi izsaka savu nepatiku pret to, kas viņu valstī notiek, tiek mesta sārtā
Tai tautai nepieder tie sportisti ,kuri parakstīja atbalsta vestuli tarakānam ?
, 2022-04-20 22:06, pirms 2 gadiem
Šitos ATP "profesionāļu" tirsējus vajadzētu aizsūtīt ekskursijā uz Ukrainas karadarbības zonu. Sēž, žurkas, tālu no karadarbības un Krievijas tālu, tāpēc arī var politkorekti smirdēt.
, 2022-04-20 22:09, pirms 2 gadiem
Pandora rakstīja: Šitos ATP "profesionāļu" tirsējus vajadzētu aizsūtīt ekskursijā uz Ukrainas karadarbības zonu. Sēž, žurkas, tālu no karadarbības un Krievijas tālu, tāpēc arī var politkorekti smirdēt.
Un viņu sievas uz tām ukraiņu pilsētām,kuras okupējuši seksuāli izsalkušie krievu moradieri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-04-20 23:27, pirms 2 gadiem
sandza rakstīja: Kāds sakars sportistiem un parastai tautai ar šo karu??? karo valsts varas. tad vinjiem ari jaliek sankcijas. Neviens sportists un neviena sankcija pret vinjiem NEKO neietekmē!!! Putinam pojebatj par šo visu.
Ne jau putins ar šoigu slepkavo izvaro un apzog ukraiņus,bet to dara tieši vienkāršā krievu tauta un nospiedošais vairākums tās tautas to atbalsta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2022-04-21 01:07, pirms 2 gadiem
Pareizs lēmums. Un nevis neitrālie sportisti, bet vispār neļaut nevienā turnīrā piedalīties. Kāpēc tenisisti labāki par slēpotājiem. Biatlonā pēdējā posmā, kurš bija 3. bez krieviem, kautkā viņu nepietrūka. Tenisā daži turnīri, un neviens neatcerēsies, ka pirms pāris nedēļām kāds krievs bijis Top 1.
Jeb 2.versija - palikt neitrāliem sportistiem visu karjeru. Kad krievi pēc gadiem 20 tiks pielaisti pie sacensībām, tā paaudze tad lai arī sāk valkāt krievu simboliku. 2 tirgos uzreiz tā kā nevajadzētu sēdēt.
, 2022-05-17 14:08, pirms 2 gadiem
Pēc sportacentru komentāru loģikas izskatās, ka arī Daniils Medvedevs un pārejie top spēlētāji no Krievijas piedalās noziedzīgajā karā! Man ir nenormāls kauns par Jums! Zin kā - paši vainīgi, ka piedzima tur, paši vainīgi, kad piedzimsot "izvēlējās" tādus apstākļus un ka viņu prezidents ir slims diktators! Tas jau nekas, ka Krievijai būs diezgan vienalga par to, ka viņu valsts tenisisti izlaiž turnīru Wimbledonā un uz citiem zālāja turnīriem, bet gan lielāks slogs uz ATP un kā to visu samenidžēt, tā teikt! Tāda ir tā dzive, esot NPC!
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Ribakina un Kolinsa iekļūst Maiami "WTA 1000" finālā

Floridas metropolē Maiami tuvojas noslēgumam "WTA 1000" turnīrs uz cietā seguma. Šonakt finālā iekļuva kazahiete Jeļena Ribakina un amerikāniete Daniela Kolinsa.
Daniela Vismane. Foto: Mauri Levandi / Estonian Tennis Association

Vismane dodas Semeņistajas pēdās un zaudē ar tādu pašu rezultātu - 6:7, 0:6

Katalonijas pilsētā Terrasā turpinās W35 tenisa turnīrs uz māla. Latvijas ceturtais numurs Daniela Vismane šodien 1/4 finālā piekāpās beļģietei Hannei Vandevinkelai - 6:7, 0:6.
Darja Semeņistaja. Foto: Zumapress/Scanpix
5

Semeņistaja kapitulē "WTA 125" astotdaļfināla pēdējā setā

Turcijas dienvidu pilsētā Antaljā turpinās "WTA 125" turnīrs uz māla. Latvijas tenisa otrā rakete Darja Semeņistaja šodien 1/8 finālā zaudēja japānietei Mojukai Učijimai - 6:7, 0:6.