Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ukrainiete Kaļiņina pārsteidzoši sasniedz Romas "WTA 1000" finālu

Ukrainiete Kaļiņina pārsteidzoši sasniedz Romas "WTA 1000" finālu
Anhelina Kaļiņina iekļūst Romas finālā. Foto: Jimmie48 / WTA

Itālijas galvaspilsētā Romā tuvojas noslēgumam "WTA 1000" māla turnīrs. Pirmajā pusfinālā Ukrainas otrā rakete Anhelina Kaļiņina pārspēja Veroniku Kudermetovu.

Kā jau ziņots, Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 20.) šovakar pusfinālā spēlēs pret kazahieti Jeļenu Ribakinu (WTA 6.). Mačam bija jāsākas plkst. 20.00, taču lietus dēļ starts tiks dots vēlāk.

# Ukrainas otrā rakete Anhelina Kaļiņina (WTA 47.) šodienas pusfinālā ar 7:5, 5:7 un 6:2 pārspēja Veroniku Kudermetovu (WTA 12.), kura kotējās kā favorīte.

Otrajā setā ukrainiete ieguva breika pārsvaru (4:2 un 5:3), tomēr desmitajā un 12. geimā Kaļiņina piekāpās visās epizodēs pie savas serves. Izšķirošā seta pirmajā un trešajā nogrieznī ukrainiete salauza pretinieces servi (3:0), iegūstot divu breiku pārsvaru, ko noturēja līdz mača beigām.

Kaļiņina piekāpās eisos (2 pret 9), pirmās serves izdošanās procentos (59 pret 67) un punktos pēc pirmās serves (65% pret 67), taču izrādījās pārāka punktos pēc otrās serves (52% pret 42) un breikbumbās (5/10 pret 3/12). Summārajos punktos sanāca līdzsvars: 100 pret 100.

Savstarpējo spēļu bilance ir 2-1.

Pēdējās četrās spēlēs Kaļiņina nebija favorīte, tomēr ikreiz pamanījās uzvarēt, iekļūstot karjeras nozīmīgākajā finālā.

Kaļiņina kļuva par otro Ukrainas tenisisti, kura sasniegusi "WTA 1000" finālu. Līdz šim vienīgā bija kādreizējā pasaules trešā rakete Elina Svitoļina, kura šopavasar atgriežas pēc maternitātes pauzes.

Pirmā pusfināla ilgums bija 2:51.


# Atgādinām, ka ceturtdaļfinālā Anhelina Kaļiņina ar 6:7, 7:6 un 6:3 uzvarēja Brazīlijas pirmo numuru Beatrisi Hadadu-Maiju (WTA 15.). Jau pirmajā setā brazīliete guva apakšstilba priekšpuses savainojumu, kas tika noteipots. Beatrise turējās ļoti ilgi, bet trešā seta otrajā pusē viņas spēki bija galā, līdz ar to Anhelina guva virsroku. Cīņa risinājās 3 stundas un 41 minūti, kas ir šī gada ilgākā spēle WTA tūrē (iepriekš gada rekords bija 3:32). Tā bija ilgākā spēle 26 gadīgās Kaļiņinas karjerā.

Romas pusfināli

#47 Anhelina Kaļiņina - #12 Veronika Kudermetova7:5 5:7 6:2
#20 Aļona Ostapenko - #6 Jeļena Ribakina

Izmantotie resursi:
wtatennis.com


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
1

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.