Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Švjonteka tiek līdz 26. uzvarai pēc kārtas, Džokovičs divos setos sasniedz pusfinālu

Švjonteka tiek līdz 26. uzvarai pēc kārtas, Džokovičs divos setos sasniedz pusfinālu
Iga Švjonteka. Foto: AP/Scanpix

Šodien Romā notiekošajos ATP ''Masters'' un WTA1000 turnīros tiek izspēlēti ceturtdaļfināli. Joprojām nepārspēta sieviešu konkurencē ir poliete Iga Švjonteka, kura šodien svinēja jau 26. uzvaru pēc kārtas. Tikmēr vēl vienu pusfinālu uz māla kortiem sasniedzis grieķis Stefanoss Cicipass. Pasaules ranga līderis Novaks Džokovičs divos setos apspēlēja Fēliksu Ožē-Aliasimu no Kanādas.

• 26. uzvaru pēc kārtas šodien Romas WTA1000 turnīrā svinēja ranga pirmā rakete Iga Švjonteka, kura par vietu pusfinālā ar 7-6 (2) un 6-0 pārspēja kanādieti Bjanku Andresku.

• Līdz ar panākumu Švjonteka kļuva par trešo tenisisti aiz Serēnas Viljamsas un Karolīnas Vozņacki, kura WTA1000 sērijas turnīros izcīna vairāk nekā 20 uzvaras pēc kārtas.

• Tāpat viņa kļuva par otro jaunāko spēlētāju, kura, esot ranga pirmā rakete, šajā statusā uzvar pirmajās deviņās spēlēs.

• Kopumā tenisistes kortā pavadīja gandrīz divas stundas, stundu un desmit minūtes spēlējot pirmo setu, kurā viss izšķīrās taibreikā. Tajā Švjonteka divas reizes uzvarēja pie Andresku sāktā geima, pārliecinoši uzvarot arī taibreikā.

• Otrajā setā poliete neatdeva ne geimu. Sestajā geimā ranga pirmā rakete uzvarēja ar trešo mačbumbu un par vietu Romas finālā sportiste spēkosies pret baltkrievieti Arinu Sabaļenku, kura trijos setos ar 4-6, 6-3, 6-2 pārspēja Amandu Aņisimovu.

• Vīriešiem pusfinālā iekļuva grieķis Stefanoss Cicipass, kurš ceturtdaļfinālā divos setos ar 7-6 (5) un 6-2 pārspēja itāli Janiku Sineru. Cicipass izcīnīja 30. uzvaru ATP tūrē šajā sezonā, kļūstot par pirmo tenisistu, kam tas izdevies.

• Gandrīz divas ar pusi stundu ilgajā mačā spraigākā cīņa par uzvaru ritēja pirmajā setā, kurā tenisisti spēlēja taibreiku. Seta sākumā Cicipass nenoturēja 3-0 pārsvaru, bet taibreikā grieķis pie rezultāta 5:5 uzvarēja izšķirošajās divās izspēlēs.

• Otrajā setā Cicipass divas reizes nobreikoja Sineru, no rezultāta 1-1 panākot 6-2. Spēli tenisists uzvarēja ar realizētu otro mačbumbu, bet par vietu finālā Cicipass spēlēs pret Aleksandru Zverevu, kurš šodien divos setos ar 7-5 un 6-2 pārspēja Kristianu Garinu.

• Pasaules pirmā rakete Novaks Džokovičs divos setos tika galā ar kanādieša Fēliksa Ožē-Aliasima (#9) - 7:5, 7:6 (1).

• Tā bija abu tenisistu pirmā savstarpējā spēle.

• Pirmā seta sestajā geimā Džokovičs ieguva breika pārsvaru un ieguva tiesības servēt par uzvaru setā, nespējot gan to pārvērst rezultātā. Ožē-Aliasims uzreiz breiku atspēlēja ar pirmo iespēju, tomēr atlikušos divus geimus uzvarēja Džokovičs.

• Līdzīgs scenārijs ritēja arī otrajā setā - sestajā geimā serbs ieguva breika pārsvaru, ko kanādietis vēlreiz atspēlēja ar pēdējo iespēju. Otrais sets nonāca līdz taibreikam, kurā Džokovičs dominēja, uzvarot ar 7:1.

• Pusfinālā Serbijas tenisistam pretī stāsies ar piekto numuru izliktais norvēģis Kaspers Rūds (#10).

Romas ATP Masters ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Kristians Garins - Aleksandrs Zverevs5-7 2-6
Janiks Siners - Stefanoss Cicipass6-7 (5) 2-6
Deniss Šapovalovs - Kaspers Rūds6-7 (7) 5-7
Novaks Džokovičs - Fēlikss Ožē-Aliasims7-5 7-6 (1)

Romas WTA1000 ceturtdaļfināli

PārisRezultāts
Arina Sabaļenka - Amanda Aņisimova4-6 6-3 6-2
Iga Švjonteka - Bjanka Andresku7-6 (2) 6-0
Onsa Žabēra - Maria Sakari1-6 7-5 6-1
Žila Teihmane - Darja Kasatkina4-6 2-3

Izmantotie resursi:
https://www.atptour.com/en/tourname...
https://www.wtatennis.com/tournamen...


Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangā Ostapenko un Semeņistaja nemaina pozīcijas

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko un mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājušas attiecīgi 10. un 113. vietu.
Aļona Ostapenko un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Madrides izlozē Ostapenko neuzzina pretinieci, Semeņistaja tiek pie Minnenas

Spānijas galvaspilsētā Madridē šodien notika "WTA 1000" māla turnīra izloze. 22. aprīlī plkst. 11.00 kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja spēlēs pret beļģieti Grētu Minnenu, savukārt pamatturnīra otrajā kārtā mūsu tenisa līdere Aļona Ostapenko cīnīsies pret spānieti Paulu Badosu vai kvalifikācijas veiksminieci.