Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Diskvalificētā: "Treneris ieteica meldoniju, ko lieto visi profesionālie sportisti"

Diskvalificētā: "Treneris ieteica meldoniju, ko lieto visi profesionālie sportisti"
Jeļizaveta Djomina. Foto: matchtv.ru

Par meldonija lietošanu uz trijiem gadiem diskvalificētā tenisiste Jeļizaveta Djomina (20) atklāj, ka uzticējās trenerim un neizvērtēja iespējamās sekas.

"Treneris man deva daudz padomu, bija kā tuvinieks, viņš ir trenējis spēcīgus sportistus. Divus mēnešus pirms turnīra Kazaņā viņš man teica, ka vajag nopirkt mildronātu - stāstīja, ka to lieto visi profesionālie sportisti, bet viņiem nekas neuzrādās. Ja notiks kāda pārbaude, tad vajag izdzert glāzi šampanieša un būs labi," informē krieviete Jeļizaveta Djomina.

"Sāku lietot mildronātu, treneris teica, ka šīs tabletes no organisma izvadās divu nedēļu laikā. Nepārbaudīju, jo ticēju viņa teiktajam, nedomāju, ka var ieteikt ko sliktu. Lietoju desmit dienas, pēc trenera lūguma paņēmu lielu devu, lai ātrāk iedarbojas," atzīst tenisiste.

2021. gada 23. novembrī Kazaņas turnīrā ņemtajā dopinga testā konstatēja meldoniju, kas sportā ir aizliegto vielu sarakstā. Līdz ar to Jeļizaveta Djomina tika diskvalificēta līdz 2025. gada 25. janvārim.

Sportistes treneris noliedz, ka būtu lūdzis lietot meldoniju. "Kad sākās visa tā izmeklēšana, biedrs advokāts teica: vienīgais veids, kā samazināt soda ilgumu - piekrist, ka deva treneris. Kā viņš teica, tā arī izdarījām," atklāj krievu tenisa speciālists Aleksejs Rožnovs, kurš joprojām audzina arī diskvalificēto. "Viņai ārsts izrakstīja 2019. gadā, par to ir pat izziņa. Un tā viņa lietoja."

Izmantotie resursi:
matchtv.ru


, 2022-04-13 00:37, pirms 2 gadiem
Treneris ir jāklausa! Pati vainīga, ka neiedzēra šampanieti pietiekamā daudzumā.
, 2022-04-13 08:29, pirms 2 gadiem
aizermans rakstīja: Kam tas raksts par nezināmu krieveni no krievu čukņas?
Piekrītu. Tieši tāpat, kā ar to krievu puišeli kartingā.

Lai gan šis stāsts ir interesantāks, ar humora piedevu.
, 2022-04-13 08:37, pirms 2 gadiem
Treneris pārkāpa savu kompetenci, aicinot lietot medikamentu bez ārsta atzinuma. Šampanieša glāze, kā lieta, kas palīdzēs izskaltot meldoniju izklausās pēc muļķībām. Par meldonija lietošanu tika diskvalificēti daudzi sportisti (vismaz par Šarapovu vajadzēja zināt). Tas, ka meldonijs izvadās 2 nedēļu laikā arī nav droši. Ievietojot to aizliegto vielu sarakstā, ieteica nelietot 2 mēnešus pirms iznāk jaunais saraksts.
, 2022-04-13 10:02, pirms 2 gadiem
Skukis vienkarsi tēlo muļķi un vel pati atzistas ka dopings lietots apzinati cerot ka nepieķers. Pēc tādas letticibas daudzas paliek stāvoklī
, 2022-04-13 10:31, pirms 2 gadiem
Krievu dzīves jēga. Taisīt sūd.s un visu noliegt. Gan valstī, gan sadzīvē un protams sportā.
, 2022-04-13 17:25, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Krievu dzīves jēga. Taisīt sūd.s un visu noliegt. Gan valstī, gan sadzīvē un protams sportā.
piekrītu par to noliegšanu, to parāda arī Soču gadījums. Pie šī klāt jāpieliek arī augstā tolerance pret dopinu Krievijas spora sistēmā (ne tikai tur, bet viņi noteikti izceļas).
, 2022-04-13 22:43, pirms 2 gadiem
Viņa jau nenoliedz- atklāti saka “ Lietoju un ticēju trenerim , ka nepieķers”
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

Madrides "WTA 1000" kvalifikācijā Semeņistaja zaudē pasaules 69. raketei

Spānijas galvaspilsētā Madridē sācies "WTA 1000" māla turnīrs. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja kvalifikācijas pirmajā kārtā piekāpās beļģietei Grētai Minnenai - 6:3, 2:6, 4:6.
Aļona Ostapenko. Foto: Jimmie48 / WTA

WTA rangā Ostapenko un Semeņistaja nemaina pozīcijas

Sieviešu tenisa asociācija (WTA) publiskojusi jaunāko pasaules rangu. Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko un mūsu otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājušas attiecīgi 10. un 113. vietu.
Aļona Ostapenko un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Madrides izlozē Ostapenko neuzzina pretinieci, Semeņistaja tiek pie Minnenas

Spānijas galvaspilsētā Madridē šodien notika "WTA 1000" māla turnīra izloze. 22. aprīlī plkst. 11.00 kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja spēlēs pret beļģieti Grētu Minnenu, savukārt pamatturnīra otrajā kārtā mūsu tenisa līdere Aļona Ostapenko cīnīsies pret spānieti Paulu Badosu vai kvalifikācijas veiksminieci.