Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Federers: "Domāju, ka teniss man nav vajadzīgs"

Federers: "Domāju, ka teniss man nav vajadzīgs"
Rodžers Federers. Foto: AFP/Scanpix

Tenisa leģenda Rodžers Federers (Šveice) pēc ļoti ilgas pauzes varētu atgriezties septembrī, taču iespējams, ka vairs ne augstākajā līmenī. Viņaprāt, labāk apstāties, ja vairs neesi konkurētspējīgs.

Ceļgala savainojuma dēļ nav spēlējis kopš pērnā gada 7. jūlija Vimbldonā. "Ļoti dīvaina sajūta šogad nepiedalīties Vimbldonā un skatīties to televīzijā, jo kopš 1998. gada tur esmu spēlējis katru reizi," atklāj Rodžers Federers, kuram pēc nepilna mēneša apritēs 41 gads. "Ceļā esmu bijis tik ilgi, ka bija patīkami arī piedzīvot mazliet vairāk miera un biežāk atrasties vienā vietā. Tenisa maršruts reizēm bija pārmērīgs, turklāt to vajadzēja organizēt arī bērniem. Tagad patīkami no tā visa atpūsties. Varu godīgi teikt, ka esmu ļoti laimīgs mājās. Reizēm mums pietrūkst ceļošanas pa pasauli, un, protams, man pietrūkst arī sporta, taču jūtu, ka dzīve mājās, teiksim, parastā veidā, arī ir laba."

Ilgās nespēlēšanas dēļ 11. jūlija pasaules rangā leģendārais šveicietis nav atrodams, bet iepriekš viņš bija noslīdējis līdz 97. vietai. 1997. gada septembrī tolaik 16 gadīgais Federers pirmoreiz iekļuva rangā un ieņēma 803. pozīciju, savukārt karjeras turpinājumā 310 nedēļas bija reitinga līderis.

Iespējams, ka pēc ilgās pauzes tā pa īstam vairs nespēlēs. "Man patīk uzvarēt, bet, ja tu vairs neesi konkurētspējīgs, tad labāk apstāties," atzīst leģendārais šveicietis. "Domāju, ka teniss man nav vajadzīgs. Priecājos par sīkumiem, piemēram, kad mans dēls kaut ko dara pareizi un kad mana meita pārnāk mājās ar labu atzīmi. Teniss ir daļa no manas identitātes, bet ne visa. Gribu būt un palikt veiksmīgs, ieguldīt daudz enerģijas biznesā, varbūt dažreiz dot vairāk nekā vajadzētu, bet to var izdarīt arī ārpus sporta. Zinu, ka profesionālā karjera nevar ilgt mūžīgi, un tas ir normāli."

Federers laukumā varētu atgriezties, startējot 23.-25. septembrī Londonā ieplānotajā Leivera kausā, kur eiropieši spēlēs pret pārējo pasauli.

"Grand Slam" titulu līderi vīriešu tenisā: spānis Rafaels Nadals (22), serbs Novaks Džokovičs (21), šveicietis Rodžers Federers (20), amerikānis Pīts Samprass (14).

Izmantotie resursi:
Algemeen Dagblad


, 2022-07-11 23:49, pirms 2 gadiem
Viss tā kā pēc notīm prognozēts - ārpus Top10 un Rodžers saka bye.
Nupat veči sirmām galvām kapāja Wimbli, liekas, ka Fedja tā nedarīs. Būs kāds paraugmačs, varbūt mājās, Bāzelē uzspēlēs. Fakts, ka WC viņam visur garantēts. Pareizs lēmums vecim, audzini bērnus un beidz dauzīties apkārt, statistiku tāpat neuzlabosi, tik sabojāsi. Kas to vēl pirms desmit gadiem būtu domājis, ka ciparu annālēs atkritīs uz 3.vietu.
Slēpts komentārs: NaVI Broky
, 2022-07-12 05:42, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Visi zināja ka Rafa un Džoko šo apsteigs, tur tikai kāds slims fanātiķis varēja gaidīt ko citu
Slims vai vesels fanātiķis, bet Fedja vairākus GS vienkārši izlaida. US open Čiličam, Neatceros kuru GS, arī ,laikam, US Džokovičam ar 2 mačenēm uz savu servi. Tie cipari varēja būt arī citādāki...
, 2022-07-12 07:59, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Visi zināja ka Rafa un Džoko šo apsteigs, tur tikai kāds slims fanātiķis varēja gaidīt ko citu
Tev kaut kādas problēmas ar veselību? Pēdējā laikā uztraucies par citu veselības stāvokli.
, 2022-07-12 08:41, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Slims vai vesels fanātiķis, bet Fedja vairākus GS vienkārši izlaida. US open Čiličam, Neatceros kuru GS, arī ,laikam, US Džokovičam ar 2 mačenēm uz savu servi. Tie cipari varēja būt arī citādāki...
Kā būtu jā būtu. Ja tantei būtu riteņi, viņa būtu tramvajs.
, 2022-07-12 08:54, pirms 2 gadiem
Viņam jau 41 tie vairs nav 35 - bioloģiskais vecums ir nepielūdzams. Turklāt ļoti daudz jaunu spēcīgu tenisistu parādījies, nav kā kādreiz kad neispringstot varēja gandrīz līdz pusfinālam aizspēlēties tikai uz meistarību.
, 2022-07-12 10:07, pirms 2 gadiem
Nu bet 41! un vēl traumas. Protams, ka jābeidz.
, 2022-07-12 10:28, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Slims vai vesels fanātiķis, bet Fedja vairākus GS vienkārši izlaida. US open Čiličam, Neatceros kuru GS, arī ,laikam, US Džokovičam ar 2 mačenēm uz savu servi. Tie cipari varēja būt arī citādāki...
F ar savu servi un mačenēm Dž zaudēja gan US, gan W.
, 2022-07-12 10:40, pirms 2 gadiem
Ja piķis pietiek un vairs netiec līdzi vecuma dēļ? Mierīgi ej prom no sporta. Sasniedzi daudz un visu cieņu.
, 2022-07-12 11:23, pirms 2 gadiem
Jāaiziet mierīgi ar paceltu galvu. Viņam vairāk nekas nevienam nav jāpierāda.
, 2022-07-12 12:00, pirms 2 gadiem
knaible rakstīja: Jāaiziet mierīgi ar paceltu galvu. Viņam vairāk nekas nevienam nav jāpierāda.
Precīzi. Viņš jebkurā gadījumā paliks kā tenisa Leģenda.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
4

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.