Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Cīrulis

ATP turnīros zināmi ceturtdaļfinālisti

ATP turnīros zināmi ceturtdaļfinālisti
Mario Ančičs
Foto: AP

Trijos šīs nedēļas ATP turnīros noslēgušās praktiski visas 2. kārtas spēles un zināmi tie sportisti, kas pretendē uz šīs nedēļas tituliem. Zagrebā pārsteigumu vairāk, Johanessburgā un Vinja Del Marā mazāk, bet visur cīņas ir spraiguma pilnas.

PBZ Zagreb Indoors

Veicas horvātiem un nefavorītiem. Apmēram tā varētu raksturot notikumus Zagrebas ATP turnīrā. Protams, dienas sāpīgākais notikums latviešiem bija Ernesta Gulbja neveiksme pret Ivanu Dodigu, bet arī citiem favorītiem nemaz neklājās viegli. Tā jau ziņojām, ka pirms Gulbja neveiksmi cieta ar 4. numuru izliktais francūzis Pols Anrī Matjē, bet vēl pieci izsētie tenisisti bija zaudējuši jau pirmajā kārtā. No favorītiem ceturtdaļfinālā iekļuvuši vien divi horvāti Marins Ciličs un Mario Ančičs. Bez viņiem labāko astotniekā tikuši vēl divi horvāti - jau minētais Dodigs un Antoni Veics (ATP 255.). Veica vārds jau pirmajā kārtā minēts kādā skandālā. Spēlē pret argentīnieti Giljermo Kanjasu horvāts atradās iedzinējos (zaudēts pirmajā setā un arī otrajā zaudēta serve), bet totalizatoru kantorī "Betfair" joprojām lielas naudas summas tikušas liktas un Veicu... Šajā lietā sākta izmeklēšana, bet Veics jau vakar pārspēja arī Jevgēņiju Koroļevu.

Ceturtdaļfinālā horvāti spēlēs savā starpā – Ančičs un Dodigs, Ciliča un Veics. Pārējos pārus veidos pērnā gada čempions, ukrainis Sergijs Stakhovskis (šodien izslēdza vēl vienu mājinieku favorītu Ivo Karloviču) un serbs Viktors Troickis, kā arī čehs Jans Hernihs un vācietis Miša Zverevs.

2. kārtas rezultāti.
M. Cilic (2) – F. Serra 6:2, 7:5
S. Stakhovsky – I. Karlovic (3) 6:4, 3:6, 6:3
J. Hernych – P.H. Mathieu (4) 6:7(7), 6:4, 6:2
M. Ancic (7) – T. Gabashvili 6:1, 6:1
I. Dodig – E. Gulbis (LAT) 7:6(3), 6:4
M. Zverev – V. Hanescu (ROU) 6:4, 5:7, 7:6(7)
A. Veic – E. Korolev 3:6, 7:6(5), 6:4
V. Troicki – I. Ljubicic 6:4, 5:7, 6:4

SA Open

Dienvidāfrikas Republikā šodien beidzot tika aizvadīta pilnvērtīga spēļu diena, jo sacensībās vairs neiejaucās lietus. Interesantāko ceturtdaļfināla pāri gan uzzinājām jau vakar – Davids Ferers pret Markosu Bagdati. Šodien labāko astotnieku sasniedza arī turnīra galvenais favorīts Žo-Vilfrīds Tsonga, kuram nekādas problēmas nesagādāja Uzbekistānas pārstāvja Denisa Istjomina pārspēšana – 6:1, 6:4. Tsongas nākamais pretinieks būs beļģis Krištofs Flīgens. Divus atlikušos ceturtdaļfināla pārus veidos spānis Giljermo Garsija Lopess un portugālis Frederiko Žils, kā arī divi francūži – Žeremī Šardī un Sebastjens Dešonass.

2. kārtas rezultāti.
J.W. Tsonga (1) – D. Istomin 6:1, 6:4
D. Ferrer (2) – S. Greul 6:3, 6:4
G. Garcia-Lopez (4) – L. Mayer 6:4, 7:5
J. Chardy (5) – M. Chiudinelli 6:4, 6:4
K. Vliegen (7) – I. Minar 6:4, 6:1
M. Baghdatis (8) – R. Klaasen 6:3, 7:5
F. Gil – R. de Voest 4:6, 7:5, 6:4
S. de Chaunac - I .Van Der Merwe 6:7(3), 7:5, 7:6(5)

Movistar Open

Čīlē notiekošajā tenisa turnīrā rīt gaidāms intriģējošs ceturtdaļfināla mačs, kurā tiksies pērnā gada finālisti- mājinieks Fernando Gonzaless un argentīnietis Huans Monako. Pērn finālu gan izspēlēt neizdevās – Monako pirms tam startēja arī dubultspēļu finālā un guva savainojumu, kas viņam neļāva iziet uz cīņu finālā. Pirmās divas kārtas šogad pierādījušas, ka viņš ir gatavības pilns šogad tikt līdz finālam atkal un šoreiz varbūt arī uzvarēt. Citā ceturtdaļfinālā spēlēs vēl viens čīlietis Pols Kapdevils un urugvajietis Pablo Kuevass. Ja izdosies uzvarēt gan Gonzalesam, gan Kapdevilam, tad vismaz viens Čīles tenisists jau būs garantējis vietu finālā.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedzis arī ar 2. numuru izliktais spānis Tomijs Robredo, kura nākamais pretinieks būs argentīnietis Huans Ignasio Čela. Čela augstākajā līmenī nebija spēlējis kopš pērnā gada "French Open", kad savainoja muguru. Atgriešanās sanākusi samērā laba, bet to vēl labāku var padarīt uzvarot nākamās spēles. Pēdējo ceturtdaļfinālu veidos Sebastjans Dekuds (Argentīna) un viņa tautietis Hosē Akasuso vai brazīlietis Tomass Beluči, kuru savstarpējais mačs gaidāms tikai šonakt.

2. kārtas rezultāti.
F. Gonzalez – M. Gomzalez 7:5, 7:6(7)
T. Robredo (2) - B Dabul 6:3, 7:6(5)
P. Cuevas – A. Montanes (3) 7:6(2), 6:4
J. Acasuso (4) – T. Bellucci (Spēle vēl notiks)
J. Monaco (5) – P. Starace 6:3, 6:3
S. Decoud - A Calleri (7) 7:6(3), 7:5
P. Capdeville – D. Gimeno-Traver 6:4, 6:3
J.I. Chela – M. Vassallo Arguello 6:4, 7:6(4)

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com


Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjoteka Štutgartē sāk ar uzvaru, Kostjuka iespaidīgi triumfē, Radukanu sakauj Noskovu

Vācijas pilsētā Štutgartē turpinās "WTA 500" mala turnīrs hallē. Ceturtdien 1/4 finālu sasniedza arī poliete Iga Švjonteka, pēc tam Latvijas tenisa līderi izslēgusī čehiete Linda Noskova piekāpās Lielbritānijas pārstāvei Emmai Radukanu, bet vēlajā spēlē ukrainiete Marta Kostjuka uzveica ķīnieti Cjiņveņu Dženu.
Daniela Vismane un Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt

Semeņistaja/Vismane piedzīvo pirmo kopīgo zaudējumu ITF tūrē

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas tandēms Darja Semeņistaja un Daniela Vismane sāka ar 1/4 finālu un piekāpās Grieķijas-Šveices duetam - 5:7, 5:7.
Darja Semeņistaja. Foto: Beatriz Ruivo / tenis.pt
5

W75 otrajā kārtā Semeņistaja atzīst māla speciālistes pārākumu

Šveices dienvidu municipalitātē Kjaso turpinās W75 tenisa turnīrs ITF tūres ietvaros. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistana šodien otrajā kārtā jeb 1/8 finālā piekāpās francūzietei Luā Buāsonai - 5:7, 1:6.