Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2477, Did:0, useCase: 3

Obradoviča atgriešanās

Obradoviča atgriešanās
Želko Obradovičs
foto: www.ajansspor.com

Eirolīgā cīņa par vietu labāko astotniekā kļuvusi sevišķi asa. Aizvadītajā nedēļā tieši puse no spēlēm beidzās ar 1-2 punktu starpību vai papildlaikā. Pilnīgi droši par vietu ceturtdaļfinālā pagaidām ir tikai “Barcelona” un CSKA. Sagaidāms, ka šonedēļ viņiem pievienosies vēl vismaz viena komanda. Savukārt kārtas centrālā spēle jau šovakar, kad Atēnās vietējais “Panathinaikos” tiksies ar turku “Fenerbahce” (plkst. 21.45).

5 intrigas “Panathinaikos” un “Fenerbahce” spēlei

1. Vienīgais pāris šonedēļ, kurā pretiniekiem ir vienāda bilance un abi balansē uz bīstamās robežas starp iekļūšanu ceturtdaļfinālā un palikšanu ārpusē.

2. Gaidāma emocionāla atmosfēra. Pirmā eirolīgas spēle savu līdzjutēju priekšā jaunajam “Panathinaikos” trenerim Alvertim. Un uzreiz pret Žeļko Obradoviču, kura vadībā viņš spēlēja 10 gadus! Obradovičam, savukārt, pirmā atgriešanās Atēnās, OAKA arēnā, kur viņš ar izciliem panākumiem strādāja 13 gadus (1999-2012). Visas biļetes bija izpārdotas jau vakar.

3. Pirmajā aplī Stambulā uzvarēja “Fenerbahce” (77:72). Vēl nepilnas trīs minūtes pirms beigām vadībā bija “Panathinaikos”, kuri toreiz uzstādīja kluba rekordu, 40 reizes uzbrūkot no tālās distances.

4. Atšķirīgi spēles stili. “Panathinaikos” balstās uz visas komandas sadarbību un labu aizsardzību. Top-16 viņi ielaiduši vismazāk – vidēji tikai 67.9 punktus spēlē. “Fenerbahce” rīcībā ir teju neierobežots daudzums izcilu punktu guvēju. Metienu precizitātē (51.5%) Turcijas komanda šosezon atpaliek vienīgi no “Real” un tikai par procenta desmitdaļu. Toties aizsardzība ir “Fenerbahce” vājā vieta, sevišķi izbraukuma spēlēs, kur top-16 viņi ielaiduši visvairāk (vidēji 86 punktus).

5. “Panathinaikos” jau vairākas nedēļas ir pamatīgā „bedrē” – ir daudz kļūdu, nesokas metieni no brīvām pozīcijām un Diamantidis nemaz neslēpj savu vilšanos. Varbūt laimīgā uzvara pār “Anadolu Efes” ļaus tikt tam pāri. Alvertis cenšas paātrināt spēli uzbrukumā un vairāk izmantot spēlētājus, kuri izskatās svaigāki (Raitu, Jankoviču). “Fenerbahce” rezultāti pēdējos divos mēnešos bijuši labāki. Viņiem ir arī parocīgāks atlikušo spēļu kalendārs. Tomēr top-16 viņi vēl nav uzvarējuši nevienu izbraukuma spēli ārpus Turcijas (varētu teikt arī – ārpus Stambulas!).

Citās eirolīgas spēlēs šonedēļ:

“Real” (8-2) pret CSKA (9-1) (20. martā plkst. 21.45). Cīņa par 1.vietu F grupā. Pirmajā aplī “Real” zaudēja Maskavā ar 14 punktu starpību (71:85). Savā laukumā šosezon viņi vēl nav zaudējuši ne reizi. Šīs divas ir pārliecinoši rezultatīvākās komandas top-16 un arī vienīgās, kas vidēji gūst vairāk par 80 punktiem. Tāpat šīs ir vienīgās komandas, kurām tālmetienu precizitāte šosezon pārsniedz 40%. Savainoti Teodosičs (CSKA) un Kerols (“Real”).

“Galatasaray” (4-6) pret “Bayern” (5-5) (21. martā plkst. 20). Pirms nedēļas “Galatasaray” un “Lokomotiv” cīņa par labāku pozīciju pirms pēdējām 4 spēļu kārtām faktiski beidzās neizšķirti – Turcijas komanda viesos uzvarēja ar tādu pašu starpību, kā bija zaudējusi savā laukumā. “Bayern”, savukārt, pieveica “Real”, kas nav izdevies viņu tiešajiem konkurentiem cīņā par 4.vietu F grupā. Piektdien Stambulā nākamais cēliens šajā cīņā.

“Unicaja” (5-5) pret “Barcelona” (10-0) (21. martā plkst. 21.45). No visām komandām, kas top-16 jau spēlējušas Barselonā, tieši Malaga tika vistuvāk panākumam (79:83). Šonedēļ viņi spēlēs savā laukumā un mēģinās pārtraukt “Barcelona” 11 uzvaru sēriju. Top-16 “Barcelona” uzvarējuši jau 22 spēles pēc kārtas un nodrošinājuši sava laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā.

“Partizan” (2-8) pret “Maccabi” (7-3) (20. martā plkst. 21.45). Pirmo reizi kopš pagājušā gada jūnija laukumā varētu iziet Dāvis Bertāns. Tā viņam būtu pirmā spēle eirolīgas top-16, kur līdz šim piedalījušies tikai 9 latviešu basketbolisti.