Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

25. aprīlis

25. aprīlis
Džakomo Agostīni

2001 Izmēģinājuma brauciena laikā Vācijā bojā iet 44 gadus vecais bijušais F1 pilots Mikēle Alboreto, kurš pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados izcīnīja piecas uzvaras pasaules čempionāta posmos. Alboreto Lauzicringas trasē Vācijā izmēģināja „Audi R8” ātrumu, taču brauciena laikā viņa mašīnai plīsa riepa, un tā ietriecās betona apmalē.
1999 84 gadu vecumā Dublinā mirst bijušais (1972 - 1980) Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents lords Kilanins. Kilanina prezidentūras laikā IOC klājās grūti – 1976. gadā Monreālas olimpiāde izgāzās finansiālajā ziņā, 1976. un 1980. gada spēles tika boikotētas, 1980. gada ziemas olimpisko spēļu galvaspilsēta Leikplesida un 1984. gada vasaras olimpiādes mājvieta Losandželosa tika izvēlētas kā vienīgās kandidātes, kas bija pretrunā ar IOC principiem un noteikumiem. 1980. gadā Kilaninu IOC prezidenta amatā nomainīja Hans Antonio Samarančs.
1995 24 gadu vecumā no leikēmijas mirst Turīnas "Juventus" aizsargs Andrēa Fortunato. Futbolistam leikēmiju konstatēja 1994. gada maijā, taču pēc kaula smadzeņu pārstādīšanas operācijas Fortunato veselība strauji uzlabojās, un Marčello Lipi aizsargu pat iekļāva sastāvā 1995. gada 22. februāra spēlei pret „Sampdoria”. Acīmredzot viss beigtos laimīgi, taču Fortunato sasirga ar pneimoniju un nomira. Tas notika Itālijas izlases spēles pret Lietuvu priekšvakarā. Itālieši uzvarēja un šo panākumu veltīja Fortunato piemiņai.
1965 Savu pirmo uzvaru pasaules motošosejas čempionāta posmos izcīna itālietis Džakomo Agostīni. Tas notiek Vācijas GP Nīrburgringā, kur Agostīni paliek nepārspēts 350 kub. cm klases braucienā. Agostīni kopumā karjeras laikā (bet sacensībās viņš piedalījās līdz 1977. gada sezonas noslēgumam) uzvarēja 122 „Grand prix” un izcīnīja 15 pasaules čempiona titulus – abi ir absolūtie rekordi šajā motosporta disciplīnā. Agostīni grandiozais uzvaru skaits bija iespējams pateicoties tam, ka viņš paralēli startēja divās klasēs 350 un 500 kub. cm un bieži izcīnīja dubultpanākumus vienā posmā. Šobrīd ranga otrais numurs Valentīno Rosi no Agostīni atpaliek par 16 uzvarām un sešiem tituliem.
1950 Čaks Kūpers no Hārlemas "Globetrotters" kļūst par pirmo tumšādaino basketbolistu, ko aizrunājis NBA klubs. Kūperu drafta otrajā kārtā ar 12. numuru izvēlas Bostonas "Celtics". Sekojošajās kārtās pie klubiem tiek divi citi afroamerikāņi Ērls Loids un Herolds Hanters, bet vēlāk vasarā kā brīvie aģenti līgumus ar NBA vienībām paraksta Nets Kliftons un Henks Dezoni. Hanters NBA tā arī neuzspēlēja, Dezoni diskriminācijas dēļ no trenera puses aizvadīja tikai piecas spēles. Tostarp trim pārējiem basketbolistiem karjera bija veiksmīgāka. Bet pats pirmais aizrunātais Kūpers četras sezonas aizvadīja „Celtics”, tad viņu aizmainīja uz Milvoki ”Hawks”, bet pēdējo sezonu pirms karjeras noslēgšanas viņš aizvadīja Fortveinas „Pistons”.