Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

24. aprīlis

24. aprīlis
Deivids Robinsons

2000 "Barcelona" futbola klubs atsakās aizvadīt Spānijas kausa izcīņas atbildes spēli pret Madrides "Atletico", jo nevar laukumā sūtīt pilnu sastāvu (spēlētāji guvuši savainojumus un ir aizņemti starptautiskajās spēlēs). „Camp Nou” stadions, kurā ir vieta 98 600 līdzjutēju, ir gandrīz tukšs (tribīnēs atrodas vien pārsimt cilvēku). „Atletico” futbolisti, kuri pirmajā spēlē bija pieveikuši „Barcelona” ar 3:0, ir laukumā un gaida noteikumos paredzēto pusstundu, bet seši „Barcelona” futbolisti, sešas minūtes uzkavējušies pie zālāja malas, dodas uz ģērbtuvēm. Beidzot arbitrs pieņem lēmumu piešķirt 3:0 uzvaru "Atletico", bet „Barcelona” vēlāk saņem divu miljonu pesetu (12 000 USD) naudas sodu, kā arī spiesta apmaksāt „Atletico” visus ar šo spēli saistītos izdevumus.
1996 Tallinā notiek vēsturiska futbola spēle - Igaunija pārbaudes mačā sacenšas ar Islandes valstsvienību, kuras sastāvā spēlē tēvs un dēls Gudjonseni. Šis ir pirmais (un pagaidām pēdējais) gadījums, kad tēvs un dēls izgājuši laukumā vienā izlašu starptautiskajā spēlē. Futbola pasaulē no cīņām "Chelsea" un "Barcelona" rindās daudz pazīstamāks ir Eidurs Gudjonsens, taču arī viņa tēvs ir bijis visnotaļ atzīstams kājbumbas meistars. Savulaik Arnors pārstāvējis tādus klubus kā beļģu "Lokeren" un "Anderlecht", franču "Bordeaux", zviedru "Hacken" un "Orebro". Islandes izlasē Arnors Gudjonsens aizvadījis 73 spēles, gūstot 14 vārtus. Tallinā Islandes pamatsastāvā spēli sāka Arnors Gudjonsens, kam tolaik bija 34 gadi, bet otrajā puslaikā (62. minūtē) viņu nomainīja 17 gadus vecais dēls Eidurs.
1994 Sanantionio „Spurs” zvaigzne Deivids Robinsons NBA regulārā čempionāta pēdējā mačā pret Losandželosas „Clippers” (112:97) par spīti ciešajai segšanai gūst 71 punktu un tiek pie sezonas labākā snaipera titula, apsteidzot Šakilu O’Nīlu. No spēles Robinsons iemeta 26 no 41 metiena (sodiņi 18/25). Tikai četri basketbolisti pirms Robinsona spēlē bija guvuši 70 un vairāk punktus. Un tikai viens (protams, - Vilts Čemberleins) to bija paveicis vairāk nekā reizi.
1994 Maikls Mūrers, pēc punktiem pieveicot Evanderu Holifīldu, kļūst par pirmo kreili - pasaules čempionu boksā supersmagsvariem. Mūrers savā īpašumā iegūst IBF un WBA čempiona jostas.
1741 Džordžs Stīvensons kļūst par pirmo bokseri, kurš miris mačā gūto savainojumu dēļ. Cīņā pret Džeku Broutonu Stīvensons saņem spēcīgu sitienu sirds apvidū, viņam tiek lauztas vairākas ribas, un bokseri ātri nogādā slimnīcā. Taču viņa dzīvību glābt neizdodas. Pēc šīs traģēdijas tiek pieņemti pirmie boksa noteikumi, ko nodēvēja par Broutona noteikumiem.