Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

22. janvāris

22. janvāris
Maiks Taisons pret Leriju Holmsu

2004 Kobe Braients Losandželosas ”Lakers” un Toronto „Raptors” NBA spēlē gūst 81 punktu, kas ir otrs augstākais rezultāts līgas vēsturē pēc Vilta Čemberlena 1962. gadā sasniegtajiem 100 punktiem. „Lakers” uzvar spēlē ar 122:104, bet Braients trāpa septiņus no 13 trīspunktniekiem, vēl 21 metienu no spēles, kā arī 18 no 20 sodiņiem.
2000 Tomijs Makinens otro gadu pēc kārtas uzvar Montekarlo rallijā, taču tas viņam tosezon paliks vienīgais panākums, un soms zaudēs pasaules čempiona titulu, ko ieguva četrus gadus pēc kārtas.
1998 Minesotas NHL klubs oficiāli tiek nosaukts par „Wild”. Nosaukumu balsojumā izvēlējās līdzjutēji. Sākumā tika noskaidroti seši finālisti uz jauno nosaukumu - klubs varēja kļūt arī par "Blue Ox" ("zilie vērši"), "Northern Lights" ("ziemeļblāzmas"), "White Bears" ("baltie lāči"). 22. janvārī vecajā „Aldrich Arena” Meiplvudā, skanot „Steppenwolf” dziesmai „Born to be Wild”, par uzvarētāju nosauca „Wild”, kas tulkojumā nozīmē "pirmatnējā daba" un arī "mežonīgs" (tāpēc spēlētājus no šī kluba dēvē par "mežoņiem"). „Wild” NHL debitēja tikko uzceltajā „Xcel Energy Center” arēnā Sentpolā.
1988 Maiks Taisons cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem ceturtajā raundā nokautē boksa leģendu Leriju Holmsu. Taisons bija pārāks visā cīņas gaitā, un ceturtajā raundā nokautēja sāncensi. Cīņas pēdējās piecas sekundes Holmss bija šokā, viņš nesaprata, kas notiek ringā. Steidzami tika izsaukts ārsts, kurš palīdzēja Holmsam atgūties. Pieveiktā slavenība vēlāk izteicās: „Taisons ir daudz labāks, nekā es domāju. Viņa ātrums un sitienu taktika ir labi atstrādāta. Viņš ir īsts čempions”. Taisona uzvara bija vēl vērtīgāka tāpēc, ka ne pirms, ne pēc tam Holmss ne reizi netika nokautēts.
1983 Hjūstonas "Rockets" kļūst par pirmo NBA klubu, kas papildlaikā nespēj gūt nevienu punktu. Tas notiek mačā pret Portlendas "Trail Blazers" (0:17, visā spēlē 96:113). Vēlāk NBA regulārajā čempionātā tiks fiksēti vēl deviņi gadījumi, kad kāda no komandā vienā papildlaikā nav guvusi ne punkta, pēdējais no tiem 2012. gadā, kad Atlantas „Hawks” trešajā papildlaikā Maiami „Heat” grozā bumbu neiemeta ne reizi.
1973 Džordžs Formens Kingstonā (Jamaika) cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem otrajā raundā nokautē Džo Freizeru. Abi līdz tam ne reizi nebija zaudējuši (Formenam 37 uzvaras, 34 no tām ar nokautu, Freizeram no 29 – 25 ar nokautu). Tābrīža pasaules čempions Freizers jau pirmajā raundā trīs reizes pabija nokdaunā, vēl trīs reizes tiesnesis līdz desmit skaitīja otrajā cīņas daļā, pēc pēdējā nokdauna tiesneši piešķīra Formenam uzvaru ar tehnisko nokautu.
1968 NBA paziņo par līgas paplašināšanos ar Milvoku un Fīniksas pilsētām, tādējādi komandu skaits no 1968./69. gada sezonas palielinās līdz 14. Fīniksas „Suns” toreiz kļuva par pirmo lielo profesionālo komandu Arizonas štatā (20 gadus vēlāk uz Fīniksu no Sentluisas pārcēlās NFL klubs „Cardinals”). Balsojumā par jaunā kluba nosaukumu piedalījās 28 000 entuziasti, un „Suns” guva virsroku pār „Scorpions”, „Rattlers”, „Thunderbirds”, „Wranglers” utt. Milvoki aptaujā par nosaukumu piedalījās tikai 14 000 fani, un 45 no viņiem deva priekšroku vārdam „Bucks”. Izlozē viens no šiem 45 vārda ierosinātājiem misters Trebilkokss tika pie jauna auto.
1959 Avārijā uz A3 Gilfordas šosejas ceļā uz Londonu bojā iet pirmais angļu pasaules čempions autosportā (F1) Maiks Houtorns. Viņš nesavalda savu "Jaguar", cenšoties apsteigt F1 tālaika komandas „Rob Walker Racing Team” menedžeri Robu Vokeru, kurš brauca ar „Mercedes-Benz 300SL”, un gūst nāvējošas galvas traumas. Houtorns, izcīnījis 1958. gada pasaules čempiona titulu, beidza karjeru. Triumfa sezonā, kas noslēdzās mēnesi pirms viņa nāves, Houtorns izcīnīja tikai vienu uzvaru, bet Stirlings Moss četras, taču brits kopvērtējumā par punktu apsteidza sāncensi. Kopumā Houtorns startēja 45 pasaules čempionāta posmos, trīs no tiem uzvarēja un 18 reizes kāpa uz pjedestāla.
1955 Snūkera mačā Lesterā Džo Deiviss pārspēj Villiju Smitu, pēc kārtas gūstot 147 punktus (pirmo reizi oficiāli sasniegts maksimums).
1927 Pirmo reizi notiek radioreportāža par futbola spēli. BBC no „Highbury” arēnas Londonā translē "Arsenal" un "Sheffield United" cīņu. Maču komentē bijušais regbists Tedijs Vekelems, kurš nedēļu iepriekš komentēja pirmo sporta radioreportāžu Lielbritānijā (Anglijas un Velsas regbija mačs). Pirms spēles „The Radio Times” žurnālā tika publicēta diagramma, kurā laukumu sadalīja sanumurētos sektoros. Vekelems reportāžā informēja par notikumiem, bet viņa asistents klausītājiem sniedza informāciju (pamatojoties uz laukuma numuriem), kurā vietā atrodas bumba. Sliktā redzamība apgrūtināja komentētāju darbu, katrā ziņā vārtu guvumus viņi redzēja – katra komanda pa reizei pārspēja vārtsargus.