Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

22. aprīlis

22. aprīlis
Lenokss Lūiss

2001 Lenokss Lūiss piedzīvo pēdējo zaudējumu profesionālajā boksa ringā. Pēc tam, kad Lūiss 1994. gadā zaudēja WBC pasaules čempiona titulu supersmagsvariem, viņš aizvadīja 14 cīņas (lielākoties par dažādām jostām), un visās uzvarēja. Taču Hasims Rahmans cīņā par WBC, IBF un IBO tituliem izrādījās pārāk ciets rieksts. Acīmredzot Lūiss uzskatīja, ka ar augumā mazāko un vieglāko bokseri no DĀR viņš viegli tiks galā, un pirmajos četros raundos tā arī izskatījās. Taču tad Lūiss kļuva pārāk pašpārliecināts, sāka izlaist sitienus un tā arī neatguvās līdz pat cīņas beigām. Žurnāls „Ring” Lūisa zaudējumu nodēvēja par gada lielāko pārsteigumu. Rudenī Rahmans zaudēja Lūisam revanša maču, tad vēl divas jostas, un vairāk nekad nekļuva par pasaules čempionu. Lūiss pēc šīs cīņas aizvadīja vēl divus mačus un beidza karjeru.
2000 Fīniksas „Suns” un Sanantonio „Spurs” NBA „play-off” sēriju sāk ar atkārtotu līgas antirekordu. „Suns” šajā mačā uzvar ar 72:70, un 142 punkti ir atkārtots līgas antirekords. 1995. gada 12. maijā Atlantas „Hawks” un Detroitas „Pistons” pa abām kopā arī guva 142 punktus.
1988 Patriks Sundstrēms no Ņūdžersijas "Devils" uzstāda NHL "play-off" rekordu, mačā pret Vašingtonas "Capitals" nopelnot astoņus punktus (trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles). „Devils” spēli uzvar ar 10:4. Pēc gada šo rekordu atkārtos Mario Lemjē no Pitsburgas „Penguins”.
1987 NBA apstiprina līgas paplašināšanos ar Minesotas, Orlando, Šarlotas un Maiami komandām. „Hornets” un „Heat” līgai pievienojās 1988./89. gada sezonā, bet „Timberwolves” un „Magic” gadu vēlāk.
1968 Pirmo reizi atklātajā tenisa čempionātā amatieris pieveic profesionāli. Tas notiek Lielbritānijas čempionātā, kur mājinieks Marks Kokss pārspēj vienu no bijušajiem pasaules vadošajiem spēlētājiem Pančo Gonzalesu. Gonzaless gan tobrīd bija jau gandrīz 40 gadus vecs, taču tas viņam neliedza pirmajā setā nolikt amatieri uz lāpstiņām – 6:0. Vēlāk Gonzaless bija vadībā pa setiem ar 2:1, taču Kokss izmantoja to, ka ir 15 gadus jaunāks, spēlēja agresīvi un divos pēdējos setos bija pārāks ar 6:3 un 6:3. Nākamais turnīra uzvarētājs Kens Rouzvals saņēma čeku par 1000 mārciņām.
1954 NBA pieņem 24 sekunžu uzbrukuma laika limita, sešu personīgo piezīmju un soda metienu izpildes pēc komandas sasniegtās piezīmju normas nolikumu.
1947 Noslēdzas pirmā oficiālā NBA izslēgšanas spēļu finālsērija. Tolaik līga vēl saucās BBA (Amerikas baskebola asociācija). Filadelfijas „Warriors” sērijā pret Čikāgas „Stags” izcīnīja visai pārliecinošas uzvaras divās pirmajās mājas spēlēs, un tika pie panākuma arī pirmajā izbraukuma mačā (75:72), panākot 3:0 vadību. Čikāgieši ceturtajā spēlē izrādījās pārāki, taču piektajā cīņā „Warriors” pieveica „Stags” ar 83:80 un triumfēja visā sērijā ar 4:1. Nākamgad „Warriors” finālsērijā zaudēs.
1906 Atēnās sākas mūsdienu pirmo olimpisko spēļu desmitgades piemiņas sacīkstes, kurās piedalās 854 sportisti no 20 valstīm. Francija izcīnīs visvairāk medaļu – 40 (15 no tām zelta).