Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

21. janvāris

21. janvāris
Džons Stoktons

1995 Džons Stoktons no Jūtas "Jazz" kļūst par visu laiku labāko rezultatīvo piespēļu dalītāju NBA (9922). Karjeras laikā (1984 - 2003), kurā Stoktons piedalījās 1504 spēlēs (izlaižot tikai 22 mačus), viņš kopumā izdarīja 15 806 rezultatīvas piespēles. Karjeru Stoktons, kurš no pirmās līdz pēdējai spēlei palika uzticīgs Jūtas „Jazz”, noslēdza ar „double-double” – vidēji mačā gūtu 13,1 punktu un 10,5 rezultatīvām piespēlēm. Stoktona vārds iemūžināts ar bronzas statuju pie "Jazz" zāles "Delta Center".
1990 Džons Makinrojs kļūst par pirmo tenisistu, kurš par sliktu uzvedību patriekts no "Grand Slam" turnīra (Austrālijas atklātā čempionāta). Ceturtās kārtas mačā pret Mikaelu Pernforsu arbitrs viņu brīdināja par līnijtiesneša iebiedēšanu, vēlāk piešķīra soda punktu par raketes salaušanu, bet pēc trešā pārkāpuma – skaļi izkliegtiem lamuvārdiem – Makinrojam ieskaitīja zaudējumu. Pats Makinrojs vēlāk apgalvoja, ka nav zinājis par izmaiņām noteikumos, saskaņā ar kuriem par trešo pārkāpumu seko diskvalifikācija, un esot domājis, ka sodīts tikai ar vienu geimu.
1990 Bobs Gudenovs stājas Alana Īglsona vietā NHL Spēlētāju asociācijas vadībā. Tas notiek pēc tam, kad Kanādā sāk izmeklēšanu Īglsona finansu mahināciju sakarā. Īglsons, būdams hokeja leģendas Bobija Ora aģents, panāca, ka hokejists pievienojas viņa drauga Bilija Virca īpašumā esošajai Čikāgas „Blackhawks”, un neko savam klientam nepavēstīja par daudz izdevīgāko Bostonas ”Bruins” piedāvājumu. Pēc karjeras beigām Ors saskārās ar lielām finansiālām problēmām, jo kļuva zināms, ka Īglsons ilgus gadus maldinājis savu klientu par viņa patiesajiem ienākumiem. 1998. gadā Īglsonam piesprieda 18 mēnešu cietumsodu un miljonu Kanādas dolāru soda naudu par naudas piesavināšanos no aģentūras, kas rīkoja Kanādas kausu, kā arī spēlētāju pensijas uzkrājumiem. Īglsons cietumā nosēdēja sešus mēnešus un par priekšzīmīgu uzvedību pirms termiņa tika atbrīvots. Daudzi hokejisti pieprasīja lai viņu izslēdz no slavas zāles, un Īglsons pats bija spiests no tās izstāties.
1989 Veins Greckis apsteidz Marselu Dionu, kļūstot par NHL otro visu laiku rezultatīvāko spēlētāju. Nākamās sezonas sākumā Greckis apsteigs arī ranga pirmajā vietā esošo Gordiju Hovu.
1986 100 dalībnieki Indiānā (ASV) 38 grādu karstumā piedalās pirmajā pliko (nūdistu) skrējienā. Skrējiens notiek nūdistu olimpiādes laikā. Kā liecina reportieri, lielajā karstumā vairākām skrējām radās problēmas, un viņas no šļūtenes ar auksta ūdens šalti atvēsināja vietējais ugunsdzēsējs. Sacensības notika vēl vairākos vieglatlētikas veidos, piemēram, kārtslēkšanā.
1922 Mīrenā (Švceice) notiek pirmās slaloma sacensības kalnu slēpošanā, kuras rīko britu kalnu slēpošanas pionieris Arnolds Lanns, kam tad arī pieder vārda „slaloms” (izcelsme – norvēģu) valoda saistīšana ar braucienu no kalna starp vārtiem. Lanns arī kļuva par pirmo kam ienāca prātā sarīkot sacensības kombinācijā – nobraucienā un slalomā. Tas gan notika pāris gadus vēlāk.
1911 Pirmo reizi startē vienas no slavenākajām autosacīkstēm - Montekarlo rallijs. Tās organizē Monako Automobiļu klubs, kas vēlāk kļūs arī F1 posma šefu. Par sacīkšu iniciatoru, uzraugu un atbalstītāju kļūst princis Alberts I no Grimaldi ģimenes. Par pirmo rallija uzvarētāju kļuva pazīstams tālaika sportists (riteņbraucējs, aeroplānu lidošanas pionieris, autobraucējs) francūzis Anrī Ružjē ar „Turcat-Mery” mašīnu. Pirmajās sacensībās piedalījās 23 mašīnas.