Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

21. marts

21. marts
Emma Džordža

1998 Austrāliete Emma Džordža Brisbenā labo pasaules rekordu kārtslēkšanā (4,59 m). Kopumā bijusī cirka māksliniece (vingroja uz trapeces) 12 reizes laboja pasaules rekordus, taču tā arī nekļuva ne par olimpisko, ne pasaules čempioni. Džordžu kārtslēkšanas tronī nomainīja amerikāniete Steisija Dragila, kuras vietu savukārt ieņēma Krievijas duets Svetlana Feofanova un Jeļena Isinbajeva.
1994 Veins Greckis atkārto Gordija Hova NHL rekordu, gūstot savus 801. vārtus. Tas notiek Losandželosas „Kings” un Sanhosē „Sharks” (6:6) spēlē, kad 49 sekundes pirms pamatlaika beigām 33 gadus vecais „Kings” centrs ar atkārtotu metienu pārspēj mūsu Artūru Irbi. Hovs līdz savam sasniegumam gāja 26 sezonas, bet Greckim pietika ar 15 NHL pavadītiem gadiem. Greckis ar šo ciparu nesamierināsies, un karjerā regulārā čempionāta mačos gūto vārtu rekorda latiņu pacels līdz 894.
1984 Edmontonas „Oilers” hokejists Glens Andersons spēlē pret Hārtfordas „Whalers” (5:3) gūst savus 50. vārtus sezonā. „Oilers” līdz ar to kļūst par pirmo klubu NHL vēsturē, kura trīs hokejisti vienā sezonā guvuši vismaz pussimts vārtu.
1980 ASV prezidents Džimijs Kārters pasludina 1980. gada Maskavas vasaras olimpisko spēļu boikotu. Tas notiek nākamajā dienā pēc tam, kad PSRS līdz noteiktajam termiņam nav izpildījusi prasību izvākt savu karaspēku no Afganistānas. Kārtera lēmumu atbalstīja 64 valstis, pievienojoties boikotam, tomēr daudzu šo zemju pārstāvji individuāli uz olimpiādi tomēr devās. Neviennozīmīga reakcija par boikotu bija arī starp ASV olimpiešiem – aptaujā 49 no viņiem iebilda pret šādu rīcību, 29 atbalstīja Kārtera lēmumu, bet 24 palika neitrālās pozīcijās. Pēc četriem gadiem PSRS un citas Austrumu bloka valstis boikotēs Losandželosas olimpiādi.
1973 Frenks Mahovličs kļūst par piekto NHL hokejistu, kurš guvis 500 vārtus. Tas notiek Monreālas „Canadiens” spēlē pret Vankūveras „Canucks” (3:2).
1964 UCLA pieveic Djūka universitāti ar 98:83 un pabeidz NCAA sezonu bez zaudējumiem (30 uzvaras). UCLA ir trešā komanda, kas sezonā netiek pieveikta un izcīna čempionu titulu. UCLA galvenais treneris Džons Vūdens kļūst par pirmo basketbola vīru šajā amatā, kurš desmit reizes aizvadījis komandu līdz NCAA titulam.
1959 Oskars Robertsons kļūst par pirmo basketbolistu NCAA čempionāta „Final Four” turnīrā, kurš spēlē gūst „triple-double”. Robertsons mačā par trešo vietu ar 39 gūtiem punktiem, 17 izcīnītām atlēkušām bumbām un 10 rezultatīvām piespēlēm palīdz Sinsinati ar 98:85 pieveikt Luisvilu.
1953 Bostonas "Celtics" un Sirakjūsas "Nationals" „play-off” mačā (ceturtajā pagarinājumā 111:105) tiek uzstādīts NBA rekords - kopumā spēlētāji nopelna 106 piezīmes, un 12 no viņiem nepabeidz spēli piezīmju normas dēļ. Sirakjūzu spēlētāju 55 piezīmes arī ir jauns NBA augstākais sasniegums. NBA debitants Bobs Kauzijs guva 50 punktus (līgas rekords), 30 no tiem ar soda metieniem.
1941 Džo Luiss „Olympia Stadium” Detroitā cīņā par pasaules čempiona titulu boksā supersmagsvariem 13. raundā nokautē Abe Simonu.