Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

9. maijs

9. maijs
Perijs O'Brīns

2011 Jaunajos ATP un WTA tenisa rangos pirmo reizi to pastāvēšanas 38 gadu vēsturē labāko desmitniekā nav neviena ASV šī sporta veida pārstāvja. ATP rangā no amerikāņiem visaugstāk ir Mārdijs Fišs un Endijs Rodiks, kuri ieņem attiecīgi 11. un 12. vietu, bet WTA rangā Serena un Venusa Viljamsas ir 17 un 19. ailītē.
2006 Džofrijs Lupuls no Anaheimas „Mighty Ducks” kļūst par pirmo NHL hokejistu, kurš Stenlija kausa izcīņā gūst četrus vārtus un pēdējos no tiem papildlaikā. „Mighty Ducks” ar 4:3 pieveic Kolorādo „Avalanche”.
2004 Mihaels Šūmahers finišē pirmais Spānijas GP un atkārto F1 pasaules čempionāta sezonas ievada rekordu – piecas uzvaras piecos startos. Nākamajā posmā Monako viņš izstāsies, bet tad turpinās panākumu sēriju, tiekot pie 12 uzvarām 13 pirmajos posmos. Kopumā tosezon Šūmahers finišēs pirmais 13 braucienos, uzstādot F1 rekordu, izcīnīs čempiona titulu piekto reizi pēc kārtas un septīto kopumā.
2001 Akras stadionā bojā iet 127 futbola līdzjutēji, un tā ir lielākā traģēdija futbola stadionos Āfrikā. Nekārtības sākās Akras "Hearts of Oak" un Kumasi "Asante Kotoko" mača beigās, kad mājinieki guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 2:1. ”Asante Kotoko” līdzjutēji laukumā sāka mest plastikāta sēdekļus un pudeles, bet policija lika lietā asaru gāzi un gumijas lodes. Panikā karsēji tika sabradāti.
1984 Notiek garākā MLB spēle, kurā Čikāgas „White Sox” pēc astoņu stundu un sešu minūšu cīņas ar 7:6 pieveic Milvoku „Brewers”.
1953 Perijs O'Brīns kļūst par pirmo lodes grūdēju, kurš sasniedzis 18 m robežu. Sacensībās Fresno O'Brīns lodi aizgrūž precīzi 18 m, uzstādot pasaules rekordu, kas līdz tam piederēja citam amerikāņu sportistam Džimam Fuksam (17,95). O’Brīns pasaules rekordu labos vēl deviņas reizes, tiekot līdz 19,30 m atzīmei. Viņš kā pirmais lodes grūšanā izmantoja atšķirīgu tehniku – pirms metāla apaļuma izgrūšanas veicot apgriezienu par 180 grādiem.