Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

9. marts

9. marts
Džordžs Jardlijs

1993 Divās iepriekšējās sezonās Stenlija kausu izcīnījušais Pitsburgas "Penguins" NHL klubs ar uzbrukuma līderi Mario Lemjē priekšgalā sāk savu 17 uzvaru sēriju, kas joprojām ir NHL rekords.
1984 Filadelfijas "76ers" basketbolisti mačā pret Sietlas "SuperSonics" bloķē 20 sāncenšu metienus, atkārtojot NBA spēļu, kas beigušās pamatlaikā, rekordu.
1958 Džordžs Jardlijs (Detroitas "Pistons") kļūst par pirmo NBA basketbolistu, kurš sezonā guvis 2000 punktus (72 mači, vidēji spēlē 27,8 punkti). Kopumā sezonu detroitietis noslēdza ar 2001 punktu un uzstādīja divus „Pistons” rekordus, kuri nav pārspēti vēl šobaltdien. Sezonā Jardlijs vidēji spēlē guva 27,8 punktus (apsteidzot tuvāko konkurentu gandrīz par trim punktiem) un mačā pret Sentluisas „Hawks” realizēja 20 no 24 soda metieniem.
1935 "Highbury" arēnā 73 295 futbola karsēji apmeklē "Arsenal" un "Sunderland" spēli. Futbolisti sanākušos līdzjutējus ar vārtu guvumiem neiepriecina – 0:0. Tomēr „Arsenal” tosezon izcīnīja Anglijas čempionu titulu. Šis arēnas rekords tā arī netika pārspēts. 2006. gadā "Arsenal" pārcēlās uz jauno „Emirates” stadionu, kurā savas mājas spēles aizvada arī šobaltdien.
1908 Bijušie "Milan" futbola un kriketa kluba dalībnieki, kuri bija nemierā ar to, ka komanda atteicās no leģionāru piesaistīšanas, nodibina Milānas "Inter" („Football Club Internazionale di Milano”) futbola vienību. Pēc diviem gadiem „Inter” izcīnīja savu pirmo Itālijas čempionu titulu, bet kopumā savā valstī šī komanda finišēs pirmā 18 reizes. „Inter” ir arī trīskārtēja UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, tikpat reizes izcīnīts arī UEFA kauss.