Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

8. jūnijs

8. jūnijs
Roberts Kubica

2008 Rodžers Federers cieš vienu no saviem sāpīgākajiem zaudējumiem karjerā – Francijas atklātā tenisa čempionāta finālā viņš cīņā pret Rafaelu Nadalu spēj uzvarēt tikai četros (!) geimos, piekāpjoties ar 1:6, 3:6, 0:6. Federers šī turnīra finālā Nadalam zaudēja jau trešo reizi pēc kārtas, taču nākamgad, kad spānietis savainojuma dēļ nespēlēs, arī viņam izdosies uzvarēt „Roland Garros” kortos. Tostarp Nadalam šis ir ceturtais Francijas čempiona tituls pēc kārtas.
2008 Polis Roberts Kubica izcīna savu pirmo un vienīgo uzvaru F1 pasaules čempionāta posmos. Kubica pēc tam, kad no pirmās pozīcijas startējušais Lūiss Hemiltons sadursmē ar Kimi Raikonenu izstājas, finišē pirmais Kanādas GP. Šī ir arī pirmā F1 uzvara „Sauber” komandai, ko pārstāvēja Kubica. 23 gadus vecajam polim paredzēja spožu nākotni, taču viņa karjerā iejaucās nelaimīgā avārija rallija sacensībās...
2002 Lenoks Lūiss Memfisā notikušajā cīņā astotajā raundā nokautē kādreiz slaveno Maiku Taisonu un aizstāv pasaules čempiona titulu boksā WBC, IBF, IBO un „The Ring” versijās. No vecā labā Taisona gan vairs nekas daudz pāri nebija palicis – gandrīz 36 gadus vecais amerikānis pret augumā raženo sāncensi neiespēja tikpat kā neko. Lūiss, sākotnēji ieturēja distanci, taču redzot, ka no Taisona briesmas nav ko gaidīt, devās uz priekšu... Taisonu vēlāk ceturtajā raundā nokautēs Denijs Viljamss, sestajā - Kevins Makbraids, līdz beidzot Dzelzs Maiks paziņos par karjeras beigšanu.
2000 Maiks Modano ielabo ripu vārtos pēc Breta Hala metiena, un Dalasas „Stars” Stenlija kausa izcīņas finālsērijas piektajā cīņa a 1:0 pieveic Ņūdžersijas „Devils”. Šī ir garākā Stenlija kausa izcīņas finālsērijas spēle, kuras pamatlaiks noslēdzies 0:0. Uzvarētājs tika noskaidrots trešā papildlaika septītajā minūtē (6:21).
1998 Zeps Blaters, uzvarot FIFA prezidenta vēlēšanās, stājas Žoao Avelanža vietā. Viņa oponents Lenarts Juhansons paliek UEFA prezidenta statusā. Blaters joprojām ir pasaules futbola vadošās organizācijas priekšstāvis, bet Juhansona vietu ieņēmis Mišels Platinī.
1996 Štefija Grāfa un nepiekāpīgā spāniete Aranča Sančesa-Vikario aizvada garāko Francijas atklātā čempionāta sieviešu vienspēļu finālu turnīra pastāvēšanas vēsturē, kurā sāncenses izspēlē 40 geimus. Grāfa vairāk nekā trīs stundu cīņā ir pārāka ar 6:3, 6:7, 10:8.
1991 Vienu kārtu pirms Vācijas futbola bundeslīgas čempionāta beigām Frankfurtes "Eintracht" tiekas ar "Sankt Pauli". Mačs beidzas 1:1, bet 38 gadus vecais frankfurtietis Karls Kērbels, kurš zināms arī kā "Čārlijs", savu 19 gadu ilgo karjeru Vācijas čempionātā (1972 - 1991) beidz ar 602 aizvadītām spēlēm. Otrajā bundeslīgas rekordistu ailītē esošajam hamburgietim Manfrēdam Kalcam ir 581 spēle, bet slavenais Olivers Kāns ar 499 mačiem ir tikai 11. vietā.
1990 Mača 67. minūtē Fransuā Omams-Bijiks gūst vārtus, un Kamerūnas izlase sarūpē vienu no lielākajiem pārsteigumiem pasaules futbola čempionāta finālturnīru vēsturē – 1:0 pār Argentīnu. Šī ir 1990. gada Pasaules kausa izcīņas, kas notiek Itālijā, ievadspēle.