Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

8. maijs

8. maijs
Žils Vilnēvs

2011 Džeisons Terijs un Dalasas „Mavericks” atkārto NBA rekordu „play-off” mačā trāpīto trīspunktu metienu skaita ziņā. Cīņā pret Losandželosas „Lakers” Terijs iemet deviņus trīspunktniekus, bet visa viņa pārstāvētā komanda pirmajā puslaikā 11, bet visā spēlē – 20 trejačus. „Mavericks”, no trīspunktu metienu līnijas trāpot 63% (20/32) uzvar ar 122:82 un izslēdz Fila Džeksona trenēto „Lakers” no „play-off”, konferences pusfinālsēriju pabeidzot ar 4:0.
2006 Trīs dienas pēc tam, kad no amata aiziet Turīnas futbola kluba "Juventus", ko (līdzās citām vienībām) pieķer spēļu iznākumu sarunāšanā, vadība, atkāpjas arī Itālijas futbola federācijas vadītājs Franko Karāro. "Milan", "Fiorentina", "Lazio" un "Reggina", kas arī iesaistītas skandālā, zaudē punktus, bet "Juventus" pārceļ uz B sēriju.
2003 Minesotas „Wild” kļūst par pirmo NHL komandu, kas divas reizes vienā Stenlija kausa izcīņas ciklā spējusi uzvarēt sērijā, tās laikā nonākot 1:3 iedzinējos. „Play-off” pirmajā kārtā „Wild” prata lauzt cīņas gaitu sērijā pret Kolorādo „Avalanche” (trīs pēdējās uzvaras ar 3:2, divas no tām papildlaikā), bet otrajā kārtā šādā pašā veidā Vankūveras „Canucks”. Izšķirošajā mačā 4:2.
2000 29 gadus vecais Džims Kurjē paziņo par tenisista karjeras beigšanu pēc 13 šajā sporta veidā pavadītajiem gadiem. Kurjē izcīnīja 23 titulus (četri no tiem "Grand Slam" turnīros - pa diviem Francijas un Austrālijas atklātajos čempionātos). 1992. gada 10. februārī viņš kļuva par pasaules pirmo raketi.
2000 Ņūdžersijas „Devils” uzstāda mūsdienu NHL (kopš līgas paplašināšanas 1967. gadā) rekordu, Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfinālsērijas sestajā mačā ļaujot sāncensei Toronto „Maple Leafs” izdarīt tikai sešus metienus. „Devils” uzvarēja ar 3:0 un pabeidza sēriju savā labā 4:2.
1986 „Paris St. Germain” futbola klubs izcīna savu pirmo un pagaidām vienīgo Eirokausu. Briselē 37 000 skatītāju klātbūtnē Eiropas kausu ieguvēju kausa izcīņas finālā „Paris St. Germain” ar 1:0 pārspēj Vīnes „Rapid”. Lai gan abu komandu sastāvā ir vieni no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem (Karstens Jankers un Kristians Štumfs austriešiem, Jurijs Džorkaefs un Patrīss Loko francūžiem), tiek iesisti tikai vieni vārti, un to 28. minūtē paveic Bruno N’Goti, kurš tosezon pie vārtu guvumiem vispār nebija ticis. PSG spēlēs arī nākamā gada finālā, taču ar 0:1 piekāpsies „Barcelona”.
1988 Ņūdžersijas "Devils" un Bostonas "Bruins" NHL "play-off" spēli apkalpo amatieru tiesneši, jo NHL arbitri pēc "Devils" galvenā trenera Džima Šēnfelda apvainojumiem iepriekšējās cīņas arbitram Donam Koharskim un Ņūdžersijas tiesas dotās atļaujas kluba priekšstāvim piedalīties mačā, atsakās veikt savus pienākumus.
1988 Maiks Taisons Ņujorkā, mēģinot novietot stāvlaukumā braucamo, sadauza savu 183 000 USD vērto "Bentley" mašīnu.
1984 PSRS, protestējot pret olimpisko spēļu komercializāciju un pretkrievisko propagandu, ar TV starpniecību paziņo par atteikšanos piedalīties Losandželosas olimpiādē. Tas notiek dienā, kad tiek iedegta Losandželosas spēļu olimpiskā lāpa.
1982 Kanādiešu F1 pilots Žils Vilnēvs (uzvaras sešos posmos) iet bojā avārijā Beļģijas GP. Divas nedēļas iepriekš Vilnēvs bija līderis Sanmarīno GP Imolā, taču „Ferrari” lika viņam palaist garām Didjē Pironi. Beļģijā kvalifikācijā Vilnēvs cīnījās ar Pironi par ātrāko apļa laiku. Mēģinājums apsteigt lēni braucošo Johenu Masu beidzās ar abu mašīnu sadursmi – Mass ar savu „March” formulu pabrauca pa labi, cenšoties palaist garām kanādieti, taču arī Vilnēvs stūrēja pa labi un ietriecās priekšējā braucamā aizmugurē. „Ferrari” uzlidoja gaisā un piezemējās 100 m tālāk, bet Vilnēvu izsvieda no formulas un viņš nokrita pie trasi norobežojošā sieta. Pēc 35 sekundēm piesteidzās medicīnas mašīna. Vilnēvu nogādāja slimnīcā, taču viņš mira no sprandas lūzuma. Talantīgais Žils Vilnēvs tā arī nekļuva par pasaules čempionu, jo lielāko savu karjeras daļu pavadīja konkurēt nespējīgās mašīnās. Žils tā arī nepieredzēja brīdi, kad pēc 15 gadiem par pasaules čempionu kļūs viņa dēls Žaks.
1973 Čikāgas „Blackhawks” un Monreālas „Canadiens” uzstāda Stenlija kausa izcīņas finālsērijas rekordu, pa abām vienā spēlē gūstot 15 vārtus. Tas notiek finālsērijas piektajā cīņā Monreālas „Forum” arēnā. Čikāgieši Monreālā ieradās, piedzīvojuši zaudējumus trīs mačos un izcīnījuši vienu uzvaru. Viņiem nebija kur atkāpties, un Kena Draidena vārtos „Blackhawks” sameta astoņas ripas, ar ko pietika 8:7 uzvarai. Divas dienas vēlāk „Canadiens” ar 6:4 pieveiks „Blackhawks” Čikāgā un 18. reizi izcīnīs Stenlija kausu. Sērijas laikā abas komandas guva 56 vārtus, un tas ir vēl viens nepārspēts rekords.