Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

7. jūnijs

7. jūnijs
Dražens Petrovičs

1997 Detroitas „Red Wings” Stenlija kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā mačā ar 2:1 pieveic Filadelfijas „Flyers”, pabeidz sēriju savā labā ar 4:0 un pēc 42 gadu pārtraukuma atkal iegūst hokeja prestižāko balvu. Pa šo laiku detroitieši sešas reizes spēlēja finālā, taču allaž zaudēja. Pēc gada „Red Wings” aizstāvēs titulu.
1993 Dienvidslāvu basketbolists Dražens Petrovičs, kurš tikko bija atgriezies no NBA, netālu no Minhenes iet bojā autokatastrofā. „VW Golf”, kuras pasažieru sēdeklī mierīgi snaudoļoja Petrovičs, bet pie stūres sēdēja viņa draudzene modele un basketboliste Klāra Šalanci, bija ceļā uz Minheni, kad no pretējās braukšanas joslas, šķērsojot barjeru, priekšā izbrauca kravas furgons. Uz slapjā asfalta sliktās redzamības apstākļos no sadursmes neizdevās izvairīties, un Petrovičs, kurš nebija piesprādzējies ar drošības jostu, gāja bojā notikuma vietā.
1989 Vieglatlētes karjeru 23 gadu vecumā beidz slavenā dienvidafrikāņu baskāje Zola Bada, kuras rēķinā ir olimpiskās čempiones tituli 3000 un 5000 m skrējienos.
1989 Nīderlandes futbola izlases uzbrucējs Deniss Bergkamps, iespaidojies no lidmašīnas katastrofas Surinamā, atsakās jebkad pārvietoties ar gaisa putniem. Turpmāk katrā viņa slēgtajā līgumā būs punkts par nelidošanu ar lidmašīnu.
1987 Krievu lodes grūdēja Natālija Lisovska Maskavā vienas dienas laikā divreiz labo pasaules rekordu. Pirmajā mēģinājumā lode pēc viņas grūdiena piezemējas pie 22,60 m atzīmes (pašai piederējušais rekords labots par septiņiem centimetriem), bet nedaudz vēlāk Lisovska rīku raida 22,63 m. Šis rekords nav pārspēts vēl šobaltdien.
1986 Krisa Everte-Loida septīto reizi uzvar Francijas atklātā tenisa turnīra sieviešu vienspēlēs, un šis rekords joprojām nav pārspēts. Finālā Everte-Loida ar 2:6, 6:3, 6:3 pieveic Martinu Navrātilovu. Evertei-Loida šis ir pēdējais no 18 izcīnītajiem „Grand Slam” tituliem.
1981 Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu finālā Bjerns Borgs tiek galā ar Ivanu Lendlu 6:1, 4:6, 6:2, 3:6, 6:1, kļūstot par pirmo, kurš uzvarējis sešos "Roland Garros" turnīros. Tas notiek nākamajā dienā pēc Borga 25 gadu dzimšanas dienas svinībām. Borgam šī tā arī palika pēdējā uzvara „Grand Slam” vienspēļu turnīru finālos.
1970 Gordons Benkss pasaules futbola čempionāta finālturnīrā Meksikā lieliskā stilā atvaira Peles sisto bumbu, taču tas neglābj angļus no zaudējuma Brazīlijai ar 0:1 (ar Žairzinju raidījumu 59. minūtē galā netiek pat Benkss). Benksu uzskata par trešo visu laiku labāko futbola vārtsargu pēc Ļeva Jašina un Rikardo Zamoras. Brazīlija vēlāk kļuva par čempioni, bet Anglija tālāk par 1/4 finālu netika.
1934 Pasaules kausa izcīņas futbolā spēlē starp Vāciju un Austriju Ernsts Lēners gūst ātrākos vārtus turnīra vēsturē - viņa sitiens ir precīzs jau 24. sekundē. Vācija uzvarēja ar 3:2. Šobrīd rekords pieder turkam Hakanam Šukuram, kurš 2002. gadā spēlē par trešo vietu korejiešu vārtsargu sarūgtināja pēc 10,89 sekundēm.