Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

5. maijs

5. maijs
Lebrons Džeimss

2013 Lebrons Džeimss no Maiami „Heat” ar nospiedošu balsu pārsvaru tiek atzīts par NBA regulārā čempionāta vērtīgāko spēlētāju. Viņu pirmajā vietā liek 120 no 121 balsotāja. Šo balvu Džeimss saņem ceturto reizi.
1995 No aizkuņģa dziedzera vēža 83 gadu vecumā mirst bijušais pasaules čempions šahā Mihails Botviņņiks, kam 1960. gadā mūsu Mihails Tāls atņēma, bet vēl pēc gada zaudēja titulu.
1992 15 cilvēki iet bojā un vēl vairāk nekā 800 gūst savainojumus, Francijas futbola kausa izcīņas pusfinālmačā starp "Bastia" un "Marseille" Korsikas "Fouriani" stadionā sabrūkot vienai no papildus tribīnēm. Papildus tribīnes, paredzot lielu skatītāju pieplūdumu („Bastia” spēlēja otrajā līgā, un neviens neparedzēja, ka korsikāņi tiks tik tālu), steidzami uzslēja, ignorējot elementāras drošības normas. Būtībā tās bija vienkāršas celtniecības stalažas...
1987 No ļaundabīga audzēja mirst Karla Lūisa tēvs Viljams, kurš 1969. gadā izveidoja Vilinboro vieglatlētikas klubu, kurā tad arī pirmos sportista soļus spēra Karls un viņa māsa Kerola. Atvadu ceremonijā slavenais amerikāņu vieglatlēts mirušā rokās ieliks savu olimpisko zelta medaļu, ko izcīnīja 100 m skrējienā.
1969 NBA „play-off” finālsērijas septītajā cīņā Bostonas „Celtics” ar 107:102 pārspēj Losandželosas „Lakers”, par līgas čempioni kļūstot desmito reizi pēdējo 11 gadu laikā. Komandas spēlējošais treneris Bils Rasels pēc šī mača beidz savas basketbolista gaitas.
1935 Ženēvā noslēdzas pirmais Eiropas čempionāts basketbolā vīriešiem. Turnīra, kas sākās 2. martā un kurā spēlēja 10 izlases, finālā Latvija ar 24:18 pieveica Spāniju, kļūstot par pirmo Eiropas čempioni.