Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

Autors: Armands Podāns

5. jūnijs

5. jūnijs
Janiks Noā

2011 Rafaels Nadals atkārto Bjerna Borga rekordu, sesto reizi izcīnot Francijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja titulu. Finālā Nadals ar 7:5, 7:6, 5:7, 6:1 pieveic Rodžeru Federeru. Abi sāncenši ceturto reizi tikās „Rland Garros” finālā, un visas četras reizes pārāks bija spānietis.
1999 Martinai Hingisai, kura trīs reizes izcīnīja uzvaru „Australian Open” un par reizei Vimbldonas un „US Open” tenisa turnīru vienspēlēs, tā arī ne reizi neizdevās triumfēt Francijas atklātajā čempionātā. Todien Hingisa beidzot varēja spēlēt finālā, taču viņas pretiniece bija ļoti nopietna – pati Štefija Grāfa. Hingisa uzvarēja pirmajā setā ar 6:4, taču tad vāciete ņēma virsroku – 7:5, 6:2, tiekot pie 22. „Grand Slam” titula. Sarūgtinātā Hingisa pirms apbalvošanas pameta kortu, bet, kad māte viņu atveda atpakaļ, izplūda asarās. „Roland Garros” Hingisai tā arī palika neiekarota virsotne.
1983 Ar 6:2, 7:5 un 7:6 pieveicot Matsu Vīlanderu, Janiks Noā kļūst par pirmo francūzi, kurš uzvarējis Francijas atklātajā tenisa čempionāta vīriešu vienspēlēs kopš 1946. gada. Turnīra laikā Noā zaudēja tikai vienu setu. Noā joprojām ir pēdējais Francijas tenisists, kurš plūcis laurus „Roland Garros” kortos.
1968 Alans Malerijs kļūst par pirmo Anglijas futbolistu, kurš noraidīts no laukuma izlašu spēlē (Eiropas čempionāta finālturnīra pusfinālmačs Florencē Dienvidslāvija - Anglija 1:0). Anglijas izlasei tā bija jau 424. spēle...
1967 NHL paziņo par sešu jaunu klubu pievienošanos līgai. Ielūgumus saņem Pitsburgas „Penguins”, Filadelfijas „Flyers”, Sentluisas „Blues”, Minesotas „North Stars”, Losandželosas „Kings” un Kalifornijas „Seals” (drīz vien kļuva par Ouklendas „Seals”, bet vēlāk – Kalifornijas „Golden Seals”). Sešas vienības, kas pievienojās „oriģinālā sešinieka” klubiem, tiek iekļautas savā – Rietumu – divīzijā. No jaunpienācējām veiksmīgākā izrādīsies „Blues”, kas trīs gadus pēc kārtas spēlēs „play-off” finālā. „Flyers” kļūs par pirmo no jaunpienācējām, kas tiks pie Stenlija kausa (1974. un 1975. gadā), „Penguins” ziedu laiki pienāks tikai ar Mario Lemjē ēru, bet „Kings” dzīvību iedvesīs Veina Grecka pievienošanās. „North Stars” finansiālu problēmu dēļ vēlāk pārcelsies uz Dalasu, bet „Seals” Kalifornijā tā arī neiedzīvosies, un šajā reģionā līdzjutējiem nāksies gaidīt Sanhosē „Sharks”.
1961 Amerikas Basketbola līga nolemj ieviest trīspunktu metienus. Pie trim punktiem varēja tikt pēc precīza metiena vismaz no 7,62 m attāluma. Nolikums stājās spēkā līdz ar 1961./62. gada sezonas sākumu.