Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

3. aprīlis

3. aprīlis
Mario Lemjē

1999 "Udinese" kluba pussargs Džonatans Bačīni Itālijas futbola A sērijas mačā pret "Piacenza" (3:4) kļūst par pirmo futbolistu, kam parādīta sarkanā kartīte, kad pats noteikumu pārkāpējs savainots guļ uz nestuvēm. Pirms tam Bačīni paspēja arī gūt vārtus. Bačīni futbolista karjera pārtrūka 30 gadu vecumā, kad viņu otro reizi pieķēra kokaīna lietošanā un diskvalificēja uz mūžu.
1988 Mario Lemjē, sakrājot 168 (70+98) punktus, tiek pie Ārta Rosa balvas NHL regulārā čempionāta rezultatīvākajam spēlētājam un pārtrauc Veina Grecka, kas šo trofeju saņēma septiņas iepriekšējās sezonas, dominanci. Pats Greckis no Lemjē atpaliek par 19 punktiem, tiesa, Veins aizvadīja 13 spēles mazāk. Par spīti Lemjē rezultativitātei, Pitsburgas „Penguins” pietrūka viena punkta, lai iekļūtu Stenlija kausa izcīņā. Lemjē cīņā ar Grecki pie Ārta Rosa balvas tiks vēl piecas reizes un šajā rangā līdzās Gordijam Hovam ir otrajā vietā. Priekšā ar desmit trofejām ir vienīgi Greckis.
1988 "Devils" NHL klubs savā sestajā sezonā kopš pārcelšanās uz Ņūdžersiju regulārā čempionāta pēdējā mačā papildlaikā ar 4:3 pārspēj Čikāgas "Blackhawks", pirmo reizi iekļūstot "play-off". Pirms pēdējās spēļu dienas „Devils” un Ņujorkas „Rangers” bija vienāds punktu skaits, bet ceļazīme tikai viena. „Rangers” ar 3:0 pieveica Kvebekas „Nordiques” un gaidīja ziņas no Čikāgas. Spēles gaitā „Devils” zaudēja ar 2:3, taču Džons Maklīns panāca izlīdzinājumu. Viņš kļuva arī par uzvaras vārtu autoru papildlaika otrajā minūtē. „Rangers” un „Devils” finišēja ar 82 punktiem, taču Ņūdžersijas klubam bija viena uzvara vairāk. „Devils” nesamierinājās tikai ar iekļūšanu „play-off” – komanda no turnīra izsita Ņujorkas „Islanders”, Vašingtonas „Capitals”, un tikai konferences finālā septiņos mačos kapitulēja Bostonas „Bruins”.
1982 Bufalo "Sabres" hokejists Žils Pero tiek pie 1000. rezultativitātes punkta NHL. Karjeru noslēdzot, Pero bija sakrājis 1326 (512+814) punktus, kas šobrīd viņam dod 32. vietu NHL rezultatīvāko spēlētāju rangā. Piecus gadus iepriekš šajā pašā dienā pie 1000. rezultativitātes punkta tika arī Bostonas "Bruins" spēlētājs Žans Rateljē.
1975 Anatolijs Karpovs kļūst par jaunāko pasaules čempionu šaha vēsturē pēc tam, kad Bobijs Fišers atteicās aizstāvēt titulu. Gandrīz divus gadus Karpovs mēģināja sarunāt ar Fišeru aizvadīt maču, lai arī ārpus FIDE ietvariem, taču Fišers ne uz kādiem kompromisiem neielaidās. Karpovs joprojām ir vienīgais šahists, kurš kļuvis par pasaules čempionu, nespēlējot ne mačā, ne turnīrā par šo titulu, turklāt ar iepriekšējo čempionu nav aizvadījis nevienu maču.
1896 Uz divu žurnālu "La Tripletta" un "Il Ciclista" bāzes tiek dibināts populārais itāliešu sporta laikraksts "La Gazzetta dello Sport", kas sākumā iznāca reizi divās nedēļās, bet pēc desmit gadiem kļuva par dienas avīzi. Šobrīd laikraksta, kurš tradicionāli iznāk uz rozā papīra, ikdienas tirāža sniedzas līdz 400 000 eksemplāru.