Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2488, Did:0, useCase: 3

1. marts

1. marts
Naidžels Mansels

1996 Uzvarām bagātākais NBA treneris Lenijs Vilkinss gūst savu 1000. panākumu regulārā čempionāta spēlēs. Trenerim uzvaru skaitu noapaļot palīdz Atlantas „Hawks”, kas ar 74:68 pieveic Klīvlendas „Cavaliers”. Karjeru beidzot, 30 gadus trenera amatā nostrādājušais Vilkinss bija ticis pie 1332 uzvarām, un tas bija līgas rekords, līdz to par trīs panākumu tiesu to pārspēja Dons Nelsons.
1993 NHL jaunpienācēja no Anaheimas, Volta Disneja kompānijas īpašumā esošā komanda iegūst savu nosaukumu "Mighty Ducks" („Varenie pīlēni”). Nosaukums nācis no 1992. gadā Disneja studijā tapušās filmas „The Mighty Ducks”. Arī jaunuzbūvētā kluba arēna savu vārdu „The Pond” (”Dīķis”) ieguvusi no tā paša avota.
1992 F1 pasaules čempionāts startē ar DĀR „Grand prix” Kialami, un, būdams vadībā no starta līdz finišam, pārliecinošu uzvaru svin anglis no „Williams” komandas Naidžels Mansels, kurš finišā otrās vietas ieguvēju savu komandas biedru Rikardo Patrēzi apsteidz par 24 sekundēm. „Williams” savam pārim sagatavojusi lielisku mašīnu, un Mansels izcīnīs uzvaras arī četros nākamajos posmos, ieliekot kārtīgus pamatus ceļā uz čempiona titulu, pie kura viņš tiks jau 16. augustā.
1988 Veins Greckis pārspēj Gordija Hova NHL rekordu karjerā izdarīto rezultatīvo piespēļu skaita ziņā (1050). Tas notiek Edmontonas „Oilers” spēlē pret Losandželosas „Kings” (5:3), kad pirmajā periodā Greckis palīdz tikt pie vārtu guvuma Jari Kurri. Greckis karjeras laikā kopumā izdarīja 1963 rezultatīvas piespēles, un tas ir vairāk, nekā jebkurš cits NHL hokejists kopā sakrājis rezultativitātes punktus.
1949 Pasaules čempions boksā supersmagsvariem Džo Luiss paziņo par karjeras beigām. Luiss titulu nosargāja 11 gadus, astoņus mēnešus un septiņas dienas, kas ir boksa rekords. Luisu gadu vēlāk pierunāja atgriezties boksā, taču atgriešanās nebija veiksmīga. Pēdējā cīņā viņš piekāpās Rokijam Marčiano.
1921 Žils Rimē kļūst par trešo FIFA prezidentu un šajā amatā nostrādā visilgāk no visiem organizācijas vadītājiem – 33 gadus. Rimē stājoties amatā organizācijā bija tikai 12 nacionālās futbola asociācijas, francūzim atstājot posteni – 85. Taču Rimē lielākais nopelns ir Pasaules kausa izcīņas turnīra izveidošana. Rimē šo ideju pauda 1928. gadā, un pēc diviem gadiem jau notika pirmais turnīrs. 1946. gadā Pasaules kauss ieguva Žila Rimē vārdu.
1913 12 nacionālo asociāciju pārstāvji ieradās Parīzē, lai tur notiekošajā ģenerālajā konferencē nodibinātu Starptautisko Zālāju tenisa federāciju (ILTF). Spānija konferencē nepiedalījās, taču apstiprināja savu iestāšanos. Pēc pusotra gada federācija apturēja darbīubu, jo sākās Pirmais pasaules karš. ILTF, kas mūsdienās pazīstama vienkārši kā Starptautiskā Tenisa federācija (ITF), darbību atsāka 1919. gadā, bet 1924. gadā šo organizāciju oficiāli atzina IOC. Šobrīd organizācija apvieno 210 nacionālās tenisa federācijas.
1849 Nataniēls Kuks Apvienotās Karalistes patentu ofisā reģistrē savu šaha figūru dizainu, kādas tās pazīstamas arī mūsdienās.