Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Savickis šauj kājā sev un hokejistiem

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Savickis šauj kājā sev un hokejistiem
Juris Savickis stāsta, ka esot rietumnieks, bet uzvedas kā Latgales kolhoznieks.

Karš, kas sācies starp "Dinamo" un Hokeja federāciju, piektdienas pēcpusdienā iegāja jaunā, daudz nopietnākā fāzē. Proti, "Dinamo" gan došot spēlētājus Latvijas izlases divām pārbaudes spēlēm ar Krieviju, taču viņi nedrīkstēs izmantot kluba inventāru...

Izdzirdot šo paziņojumu, likās, ka atgriežos pagātnē pirms divdesmit gadiem, kad laiku pa laikam ar Hokeja federāciju karoja to gadu hokeja flagmanis "Pārdaugava", kādu pagali ik pa brīdim piemetot Sporta pilij, kas tolaik bija ļoti būtisks spēlētājs - mākslīgais ledus tad bija liels deficīts. Tolaik mazu sīku kariņu bija diezgan daudz, taču neatceros, ka "Pārdaugavas" Vladimirs Ļeskovs vai kāds cits būtu gājis tik tālu - aizliedzis spēlētājiem izmantot kluba inventāru.

Teorētiski visu inventāru federācija var arī nopirkt, taču ir kāds nopietns BET, ko hokeja amatieris Juris Savickis nezina un nav ņēmis vērā. Nezinu, cik ilgs laiks vajadzīgs tenisistam - Savickis ir Latvijas Tenisa federācijas prezidents -, lai pierastu pie jauna inventāra. Hokejistam trīs nozīmīgākās inventāra sastāvdaļas ir slidas, cimdi un nūjas. Svarīgs ir arī viss pārējais, taču šie trīs ir būtiskākie.

Lai spēlētājs ievalkātu jaunus slidzābakus un pie tiem pierastu, vajag apmēram divas nedēļas. Cimdu ievalkāšana aizņemot apmēram nedēļu. No malas varbūt šķiet - nu kāda tur starpība, šī nūja vai cita, bet visi spēlētāji sen ir izvēlējušies savu nūjas modeli un būtībā spēlē tikai ar savām nūjām. Atceros, pirms viena pasaules čempionāta Lauris Dārziņš strikti pieprasīja savas nūjas, kādu tobrīd Latvijā nebija. Jo ar it kā līdzvērtīgu nūju spēle viņam galīgi negāja.

Kas notiek tagad? 7. novembrī plkst. 10 visi izlases kandidāti ierodas uz pirmo treniņu "Volvo" hallē. Pieņemsim, ka joprojām spēkā ir t.s. inventāra aizliegums. Pieņemsim, ka LHF būs nopirkusi visiem izlases kandidātiem no "Dinamo" slidzābakus, cimdus un visu pārējo. Vai Miks Indrašis vai jebkurš cits spēs līdz 9. novembra spēlei ievalkāt savas jaunās slidas un cimdus? Visticamāk, ka nē. Un viņš - jebkurš dinamietis ar jaunajām slidām un cimdiem - nonāk situācijā, ka viņš nejūtas savā ādā. Savukārt no Krievijas un Eiropas šurp braukušie izlases kandidāti ir ar sev ērto inventāru un... atrodas pussoli priekšā konkurentam no "Dinamo". Vai to grib panākt Savickis ar saviem vasaļiem?

Turklāt izlases galvenajam trenerim Tedam Nolanam nebūs daudz iespēju līdz februāra olimpiskajam turnīram pārbaudīt, piemēram, Arvīdu Reķi vai Jēkabu Rēdlihu. Viņi abi dažādu iemeslu dēļ nespēlēja pēdējā pasaules čempionātā un ir trenerim stipri nezināmi lielumi. Bet tagad Savickis abus noliek nevienādas konkurences apstākļos ar tiem, kam mugurā būs ierastais inventārs.

Vārdos TV kameru priekšā Savickis stāsta, cik visa "Dinamo" pārvalde rietumnieciska, kā "mēs motivējam mūsu spēlētājus spēlēt Latvijas izlasē", bet darbos iznāk kā Latgales kolhozā. Ak, jūs mums nedosiet pionierus baznīcas korim? Tad mēs jums nedosim solus skolas pasākumam!

P. S. Starp citu, "Dinamo" un LHF sadarbības līgumā ir punkts 2.1, kurā, "klubs apņemas nelikt šķēršļus kluba hokejista dalībai Latvijas izlases spēlēs." Līdz 7. novembrim vēl laika pietiek, taču Skanstes ielā vajag atcerēties tikai vienu lietu - lai spēlētu KHL, viņiem vajag LHF piekrišanu.

  +6 [+] [-]

, 2012-10-29 11:19, pirms 11 gadiem
īstass padomju aparatčika darba metodes sīki un nožēlojami... vienīgi vecais čekists nesaprot, kam stiprākas kārtis, interesanti, vai LHF (Kirovs) var anulēt RD atļauju spēlēt jau tagad vai to var izdarīt var tikai uz jauno sezonu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-10-29 11:33, pirms 11 gadiem
teoreetiski klubs var speeleet arii zem citas valsts karoga, hokejisti ar citas valsts izsniegtu licenzi. Teoreetiski.Taa ka to mazo dekji gan Jurchiks gan Kira var vilkt katrs uz savu pusi bez apstaajas, kameer dekjis pliisiis. Abi kaa taadi aizvainoti beerni smilshkastee. Tagad meegjina saprast, kuram teetis stipraaks un kura teetim lielaaka mashiina. Stulbi, ko lai saka. Tam visam pa vidu tagad Nolans un DInamo puishi.
Un vispaar, ieteiktu Juriitim saelpoties gaazi, bet Kiram sariities kautkaadus pashu razhotus antidepresantus, mosh buus miers no abiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-29 11:34, pirms 11 gadiem
riktīgs cirks,un galvenais klauns tajā visā ir st.jurītis

  +8 [+] [-]

, 2012-10-29 11:38, pirms 11 gadiem
peksiic rakstīja: teoreetiski klubs var speeleet arii zem citas valsts karoga, hokejisti ar citas valsts izsniegtu licenzi. Teoreetiski.Taa ka to mazo dekji gan Jurchiks gan Kira var vilkt katrs uz savu pusi bez apstaajas, kameer dekjis pliisiis. Abi kaa taadi aizvainoti beerni smilshkastee. Tagad meegjina saprast, kuram teetis stipraaks un kura teetim lielaaka mashiina. Stulbi, ko lai saka. Tam visam pa vidu tagad Nolans un DInamo puishi.
Un vispaar, ieteiktu Juriitim saelpoties gaazi, bet Kiram sariities kautkaadus pashu razhotus antidepresantus, mosh buus miers no abiem.
Tur jau tā lieta, ka pat teorētiski nedrīkst. Par VISU hokeju Latvijas teritorijā atbild LHF. Lai, piemēram, Rangers un Maskavas Dinamo arēnā sarīkotu spēli, vajadzīga LHF piekrišana.

  +9 [+] [-]

, 2012-10-29 11:40, pirms 11 gadiem
Brīvību Tibetai !

 +12 [+] [-]

, 2012-10-29 11:54, pirms 11 gadiem
Vispār jau man iesākumā DR asociējās ar valstvienības progressu, tas tā arī vārdos bija definēts - čaļi uztrenēsies sezonā augstākā līmenī, būs panākumi pasaules čempionātos utt. Ka kaut kas iet greizi ,parādījās pēc 2 sezonām, kad vadošie DR spēlētāji pēkšņi bija zaudējuši interesi par izlasi. Tad atkal TV šaizes, ka nevaru redzēt izbraukuma spēles. Tagad jau izlases bremzēšana ar ekipējuma lietām. Jau šīs sezonas sākumā bija atsalums pret DR projektu , nebija vairs tā iekšējā aizrautība. Bet nu tagad šis DR projekts man paliek vēl stipri vienaldzīgāks. Varbūt arī paldies par to - tika daudz laika atbrīvosies derīgākām lietām dzīvē.

 +14 [+] [-]

, 2012-10-29 12:02, pirms 11 gadiem
Ja Dinamo fani būtu īsti Latvijas hokeja fani, es viņu vietā sarunātu vismaz vienas, pāris Dinamo spēļu boikotu, par tādām cūcībām pret Latvijas izlasi un Latvijas hokeju!

     [+] [-]

, 2012-10-29 12:05, pirms 11 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Tur jau tā lieta, ka pat teorētiski nedrīkst. Par VISU hokeju Latvijas teritorijā atbild LHF. Lai, piemēram, Rangers un Maskavas Dinamo arēnā sarīkotu spēli, vajadzīga LHF piekrišana.
Lipmans tagad var pilnībā izbaudīt sava darba augļus, jo nevajag aizmirst, ka tieši viņš bija viens no RD atjaunošanas iniciatoriem, un arī vēlāk atbalstītājiem.
Dievs nav mazais bērns, un agrāk vai vēlāk par visu ir jāmaksā. Tikai žēl,ka pa lielam šī samaksa jāveic citiem, un nevis pašiem grēkotājiem.

     [+] [-]

, 2012-10-29 13:05, pirms 11 gadiem
šajā strīdā esmu Lipmana pusē, taču vai Kira nebaidās, ka Savickis uztaisīs revolūciju LHF, jo uz to tagad velk... Tur lielākā daļa ir nabagi un savu balsi pārdos pa lēto, tas ir skaidrs.

  +4 [+] [-]

, 2012-10-29 13:15, pirms 11 gadiem
Mr.Smart rakstīja: Ja Dinamo fani būtu īsti Latvijas hokeja fani, es viņu vietā sarunātu vismaz vienas, pāris Dinamo spēļu boikotu, par tādām cūcībām pret Latvijas izlasi un Latvijas hokeju!
Tur nekas nav jaasarunaa, "Rietumnieciski orientētais manegment - Savickis un CO" paši to aktīvi organizē. Tā halle drīz būs tukša. Toties ir izskriztalizējies tas, kas trūkst rīgas Dinamo. Sistēmā trūkst profesionāļa kurš varētu ieņemt GM (vai kā Koziols teica Sporta Direktora) amatu. Kurš sadarbībā ar trenneriem veidotu komandu, turētu opozīciju Valdei, varētu runāt ar presi, veidotu tādu kā buferzonu starp Dinamo valdi - spēlētājiem / trenneri, Dinamo Valdi - sabiedrību. Ozoliņš varētu būt labs kandidāts.

  +5 [+] [-]

, 2012-10-29 13:50, pirms 11 gadiem
Lai jau ''Lielie'' viri mērās ar ....., jo ka redzams pautu kā īstiem večiem nav ne vienam ne otram. Bet silti iesaku katram Latvijas hokeja izlases līdzjutējam padomāt, pirms pirkt biļeti uz kārtējo Dināmo Rīgas spēli. Man kā hokeja cienītājam Dināmo projekts loti patīk, jo ir iespēja redzēt kvalitatīvu hokeju sezonas garumā. Ne tikai pavasaros. Bet man kā Latvijas pilsonim un patriotam LV izlase ir daudz augstāka vērtē kā DR. Un šobrīd Savickis liek reālus un šķēršļus Latvijas izlases veiksmīgam startam. Tāpēc es netaisos atbalstīt šo projektu un aicinu arī citus to nedarīt, kamēr kluba vadība atklāti kaitē Latvijas izlases interesēm. LHF prezidentam jau nav jāaizliedz Dinamo spēlēt. Latvijas hokeja līdzjutējam ir jāizlemj ko atbalstīt Izlasi vai Dinamo Rīga. Protams ka turpināšu skatīties spēles TV. Interesanti kāda būtu DR padomes reakcija ja uz pāris mājas spēlēm atnāktu max 2000 skatītāju.

  -3 [+] [-]

, 2012-10-29 13:57, pirms 11 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Tur jau tā lieta, ka pat teorētiski nedrīkst. Par VISU hokeju Latvijas teritorijā atbild LHF. Lai, piemēram, Rangers un Maskavas Dinamo arēnā sarīkotu spēli, vajadzīga LHF piekrišana.
Dinamo mājasspēles jau var aizvadīt kkur, piemēram, Lietuvā. Tas nenotiks Latvijā Bet, teiksim, republikas cilvēkiem (ārpus Rīgas dzīvojošiem), tīri vienalga kurā virzienā divas stundas ripināties

  +1 [+] [-]

, 2012-10-29 15:16, pirms 11 gadiem
''....taču neatceros, ka "Pārdaugavas" Vladimirs Ļeskovs vai kāds cits būtu gājis tik tālu - aizliedzis spēlētājiem izmantot kluba inventāru''
Atbilde: Hantimansijskas Jugra - pēc pagājušās sezonas vismaz vārtsargu ekipējumu lika atdot (Masaļska intervija šogad SA+)...

     [+] [-]

, 2012-10-29 16:21, pirms 11 gadiem
Un kur tad LHF ir problema?? Tad iegadajaties laikus inventaru un dodiet to speletajiem ienesat un nebus nekadu krenku,bet protams,ka nafig naudu teret,lai labak cits to naudinu tereee,bet LHF tik gudri dirsiis un mekles visadas atrunas,bet naudinu sabazis pa kabatam.

     [+] [-]

, 2012-10-29 16:40, pirms 11 gadiem
Cipulis teica, ka "Amūras" spēlētāji par salauzto nūju atliekas ar lidmašīnu ved atpakaļ uz Habarovsku.

     [+] [-]

, 2012-10-29 21:28, pirms 11 gadiem
betsafe003 rakstīja: ''....taču neatceros, ka "Pārdaugavas" Vladimirs Ļeskovs vai kāds cits būtu gājis tik tālu - aizliedzis spēlētājiem izmantot kluba inventāru''
Atbilde: Hantimansijskas Jugra - pēc pagājušās sezonas vismaz vārtsargu ekipējumu lika atdot (Masaļska intervija šogad SA+)...
kopš kura laika Jugra ir Latvijas klubs?

     [+] [-]

, 2012-10-29 21:29, pirms 11 gadiem
roberts2011 rakstīja: Un kur tad LHF ir problema?? Tad iegadajaties laikus inventaru un dodiet to speletajiem ienesat un nebus nekadu krenku,bet protams,ka nafig naudu teret,lai labak cits to naudinu tereee,bet LHF tik gudri dirsiis un mekles visadas atrunas,bet naudinu sabazis pa kabatam.
Tu gan esi jokupēteris Tad sastāvu uz OS kvalifikāciju nosauksim jau rīt un pofig visas atlases? Jeb esi iedomājies, hokejisti ir terakota kareivji - visi viena izmēra?

  -2 [+] [-]

, 2012-10-29 23:11, pirms 11 gadiem
Abrags,laikam dzive neesi saskaries ar hokeja ekipejumu...tapec labak kluse.. neredzu tur nekadas problemas,jo izmeri slidam jau nesvarstas 10 izmeru robezas ko nevaretu paredzet...un noteikti nav taa,ka katram speletajam tiek speciali prieks vina auguma un kermena raksturibam razotas slidas,cimdi,nujas,sargi utt....tapec nesaskatu problemu.

     [+] [-]

, 2012-10-29 23:16, pirms 11 gadiem
es saprotu,ka to nevar jau vairs izdarit sobrid,bet principa LHF vajadzetu but savam ekipejumam. Nevis visu laiku skandet cik loti vini palidz Latvijas hokejam,bet reali arii darit to,nevis visu laiku risinat savas problemas piespiezhot citus darit vinu darbu,jo redz tad vini neparakstis sadu vai sitadu licenzi,atlauju un sazin vel ko..
Protams es neatbalstu Savicka shii briza nostaju,bet vins jau vienmer no sakuma runa,tad doma.

  +2 [+] [-]

, 2012-10-30 08:31, pirms 11 gadiem
Vārdos TV kameru priekšā Savickis stāsta, cik visa "Dinamo" pārvalde rietumnieciska, kā "mēs motivējam mūsu spēlētājus spēlēt Latvijas izlasē", bet darbos iznāk kā Latgales kolhozā. Ak, jūs mums nedosiet pionierus baznīcas korim? Tad mēs jums nedosim solus skolas pasākumam!
Precīzāk raksturot Čekistu laikam nevar.

     [+] [-]

, 2012-10-30 15:04, pirms 11 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Tur jau tā lieta, ka pat teorētiski nedrīkst. Par VISU hokeju Latvijas teritorijā atbild LHF. Lai, piemēram, Rangers un Maskavas Dinamo arēnā sarīkotu spēli, vajadzīga LHF piekrišana.
Kur tas ir rakstīts??!! Sporta likumā neko tādu nevaru izlasīt!

  -2 [+] [-]

, 2012-10-30 16:14, pirms 11 gadiem
Kāpēc Matulis domā, ka kolhozi bija tikai Latgalē? Ja nu vienīgi viņš ir no turienes un tās lietas labāk pārvalda.

     [+] [-]

, 2012-10-30 16:58, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: kopš kura laika Jugra ir Latvijas klubs?
Stāsts ir par to, ka tā nav kaut kāda nenormāla prakse, kā to Matuļa kungs pasniedz

  +1 [+] [-]

, 2012-11-01 18:45, pirms 11 gadiem
Lipmans ir sen zināms provokators! Vispirms pasaka kaut ko, pēc tam ņem savus vārdus atpakaļ vai gatavs atvainoties, bet zēniem no RD projekta jau sen sakāpis galvā. Aiz savas lielua mānijas nevar paciest, ka otrs demonstrē lielāku locekli, tūlīt pat jāvel ārā savējais un visiem jāparāda. Tāpat nedomāju, ka Lipmans ir lielāks speciālists hokejā par gāziniekiem, tikai izmanīgāks un vairāk pieredzējis iepriekšējās cīņās ar presi. Kopumā no šī kara nav un nebūs uzvarētāji, bet, ja izlase netiks uz olimpiādi, zaudēs visi hokeja līdzjutēji un arī paši hokejisti!