Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Kas jauns hokejā? Tepat Latvijā

Kas jauns hokejā? Tepat Latvijā
Oļegs Sorokins šovasar trenē "Mogo.lv" un varbūt redzēsim arī viņa piruetes Latvijas čempionātā.

Maija beigās interesi par piedalīšanos 79. Latvijas hokeja čempionātā izteica 12 komandas - "Prizma", "Kurbads", "Zemgale", "Ozolnieki/Monarch", "Dinamo/Juniors", Daugavpils, "Rīga-97", HK "Liepāja", HK "Tukums", "Ogre/Juniors", Jūrmalas "HASC" un "Mogo.lv". Divas nedēļas pirms čempionāta sākuma ir skaidrs, ka septiņām vajadzētu būt.

Lai gan jau maijā pieredzējušais Latvijas čempionāta galvenais tiesnesis Andrejs Zaķis bilda, ka diezin vai ducis būšot, likās, ka spēlētāju resursu pietiek. Bet daugavpilieši un tukumnieki apmierinājās ar atkal izveidoto 1. līgu, "Rīga-97" esot pajukusi, tāpat kā "Dinamo/Juniors", bet Ozolniekos ne jau pirmo rudeni iešūpojas lēnāk. Šogad gan varētu arī neiešūpoties.

Par "Kurbadu" un Liepāju jau rakstīts. 22. augustā abi nospēlējuši arī pārbaudes spēli Ogrē, kur ar 6:4 uzvarēja liepājnieki. Igora Ļebedeva un Aleksandra Cicurska komandai tā bija ceturtā spēle - arī 4:6 pret "Mitiščinskije Atlanti", 1:2 un 3:4 pret kazahu "Beibaris." Liepājas puikas jau ilgāku laiku trenējas, tie ir divi treniņi dienā, un tiek minēta kā viena no trim komandām, kas cīnīsies par Latvijas zeltu. Arī "Kurbads" - sastāvs ļoti solīds, kā arī Oļega Sorokina trenētais "Mogo.lv".

1. "Mogo.lv"
Pēc gada pārtraukuma SMScredit, bet ar citu nosaukumu. Treniņus sākuši tikai 11. augustā un līdz čempionātam arī pārbaudes spēles nav paredzētas. Formu cer iegūt ar spēlēšanu. Sastāvs mazliet labāks aizsardzībā (Saviels, Durdins, Tjoluškins, Lavrenovs, Šancevojs, Brakšs, Lāns) nekā uzbrukumā, taču uzbrucēji arī gana meistarīgi - Cinks, Kerčs jr. Želubovskis, Fadejevs, Jerofejevs, Maslovskis, Fiļimonovs, Zaka, varbūt arī Baburins. Vārtos pagājušā play-off varonis Ančs un viens no retajiem spēlētājiem Latvijas hokejā ar Austrālijas pieredzi - Kazanovs.
Mērķis - tikai 1. vieta, sešas spēles sarunāts aizvadīt arī Ventspilī. Ja tiks atrasts treneris, kurš spēļu laikā var koordinēt komandas darbību, tad gatavs laukumā iet ir arī Sorokins. Uzbrukumā. Tad jau piruetes garantētas.
2. "Prizma"

Ja es vienu no čempionu treneriem Ēriku Miļunu nepazītu gandrīz 30 gadus, domātu, ka viņš joko, stāstīdams, ka no čempionu sastāva šobrīd trenējas tikai 2-3. Un no tiem simtprocentīgi vienībā paliks tikai divi - Kokļins un Lobačovs, varbūt arī Baburins un Kepals.
"Mūsu spēlētāji ir kļuvuši tik vērtīgi, ka viņus izķer "Kurbads" un "Mogo.lv", smej Miļuns. "Bet daži vēl nav uzsākuši gatavošanos sezonai, nevar joprojām noiet no zenīta..."
"Prizmai" ir jāspēlē arī Kontinentālajā kausā, un dažs SC lasītājs strikti paredz, ka otrajā kārtā jau nu tiksim... Miļuns aicina skatīties spēles, bet izsaka nožēlu, ka pērn LHF prezidents Kirovs Lipmans nebija paredzējis balvu fondu trim labākajām komandām. Nu trijnieks esot viegli prognozējams - "Kurbads", "Mogo.lv" un Liepāja (secība var būt cita). Gan jau prizmieši komandu nokomplektēs, jo atšķirībā no "Kurbada" un "Mogo.lv" aiz viņiem ir "Pārdaugavas" sporta skola.

3. Jelgavas "Zemgale"
Salīdzinot ar pērno sezonu krietni paplucinātas arī Jevgeņija Linkēviča trenētās "Zemgales" rindas. Skaidrs, ka Liepājā atgriezušies vairāki šīs pilsētas spēlētāji - vārtsargs Repšs, uzbrucēji G. Pujāts, Jasjonis, Komuls, iespējams arī aizsargs Ozols, uzbrucējs Ogorodņikovs nu meklējams "Kurbadā", Gricinskis devies uz Norvēģiju.
No pērnā gada sastāva pagaidām nav vēl daudzi (J. Bullītis, V. Cimmermanis, Demiters, Golubevs, Kamoliņš, Plānics, Strauss, Maleckis). Ir trīs vārtsargi - Nuka, Konrāds, Romanovskis, aizsargi Upenieks, Mežulis, Grauds, Zeltiņš, Reinfelds, D. Sprukts, uzbrucēji Kurņigins, Remiņš, Ziemiņš, Art. Āboliņš, Miezis, Aploks, Batraks, Millers, M. Freimanis, Grīnbergs, D. Riekstiņš, Feoktistovs.
Latvijas hokeja pazinēji komandai paredz 4. vietu, ar tieksmi iekost kādam no trijnieka.

4. Jūrmalas "HASC"
Pagaidām pilnīgi skaidrs ir tikai tas, ka komandu trenēs Vjačeslavs Nazarovs. Pārsvarā 1994. - 1997. gada puikas, esot arī viens 1998. gada spēlētājs, bet saukt uzvārdus neesot nozīmes. Tāpat es viņus nezinot... Tā Nazarovs. Šobrīd trenējoties kādi divdesmit, taču esot kāda sērga. Proti, Amerikā esot uztaisīta vēl viena līga, kas vervējot jebkādas kvalifikācijas jaunos spēlētājus. Ka tikai varot nostāvēt uz ledus ar nūju rokās... Šāds prieks maksājot apmēram 7000 dolāru, plus jāmaksājot arī par dzīvošanu vai/un ēšanu. Puiku vecāki esot kā apmāti. Katrs cer, ka tieši Amerikā varot būt lielā izaugsme!
Trīs nākamos "HASC" spēlētāju uzvārdus esot tomēr zinot. Mēģināšot pierunāt Eduardu Ivanovu un Edgaru Lipsbergu, kuri Jūrmalā strādājot par treneriem, kā arī būšot Augusts Vasiļonoks, kurš savulaik uzvarējis Eiropas jaunatnes olimpiādē.
Uzspēlēts arī hokejs. Ar Oskara Bārtuļa Rīgā vēl esošajiem un uz ārzemēm neaizbraukušajiem. Pirmajām mačā 4:8, otrajā 2:12 vai 3:13. Kaut kas tāds. Stundu garā netīrajā spēles laikā.


, 2014-08-24 17:36, pirms 10 gadiem
Vai tad LV hokejā ir vel kāds Maslovskis bez tā, kurš patreiz spēlē HK, ''Rīga'' sastāvā?
Eh,laikam n-tie gadi vel jāgaida, kad LV hokeja čempionātā pārsvarā visas komandas būs ar normālu piramīdu apakšā, un nevis vienas sezonas klubi.
, 2014-08-24 17:48, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vai tad LV hokejā ir vel kāds Maslovskis bez tā, kurš patreiz spēlē HK, ''Rīga'' sastāvā?
Eh,laikam n-tie gadi vel jāgaida, kad LV hokeja čempionātā pārsvarā visas komandas būs ar normālu piramīdu apakšā, un nevis vienas sezonas klubi.
Ir, ir. 1984. gada, peldēšanas trenera dēls, laikam Andrejs.
, 2014-08-24 18:57, pirms 10 gadiem
Paldies par info!
, 2014-08-24 23:20, pirms 10 gadiem
Laikam jāpiekrīt, ka vadošais trijnieks sastāvēs no Kurbada, Liepājas un Mogo. Zemgale ar Prizmu pretendēs uz 4. vietu, Jūrmala būs priekšpēdējā un Ogre būs pastarīši.
Tā vismaz pagaidām "uz papīra" izskatās.
, 2014-08-24 23:36, pirms 10 gadiem
Liepājnieki pārbaudes spēlē ar Kurbadu labi izskatījās-būs galvenie pretendenti uz zeltu!

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...