Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Intars Āboms

Mēs un viņš - Daugaviņš

Mēs un viņš - Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš uz ledus - soļa attālumā no mērķa piepidījuma.
Foto:AFP/Scanpix

Latvijas hokeja sabiedrība un līdzjutēji šogad ir priviliģēti: atkal ir tā retā iespēja sekot līdzi kāda Latvijas hokeja audzēkņa cīņām Stenlija kausa izcīņas finālā. Šādu iespēju nodrošinājis vienīgais Latvijas hokeja pārstāvis Nacionālajā hokeja līgā - Kaspars Daugaviņš.

Mēdz teikt, ka slikts tas kareivis, kas nevēlas kļūt par ģenerāli, pārfrāzējot, un, attiecinot to uz hokeju: gandrīz visi hokejisti noteiktā attīstības posmā sapņo par spēlēšanu Nacionālajā hokeja līgā, sapņo par aktīvu dalību Stenlija kausa izcīņā un, visbeidzot, par Stenlija kausa pacelšanu virs savas galvas. Arī Latvijas hokejs ir (bija?) tuvās attiecībās ar šo sapni, vienīgi realitātē sasniegt jel kādu no šī sapņa piepildījuma pakāpieniem, izdodas vien retajam, jo papildus sapņiem, tas prasa arī darbu, pacietību, neatlaidību, attieksmi, meistarību un arī veiksmi. Stenlija kausu virs savas galvas ir pacēlis viens vienīgs Latvijas hokejists – Sandis Ozoliņš (1996). Soļa attālumā sapņa piepildījumam bijis arī Artūrs Irbe (2002), atkārtoti Sandis Ozoliņš (2003) un Oskars Bārtulis (2010).

Pēdējos gados, kad Latvijas hokejistu pārstāvniecība hokeja Mekā ir strauji samazinājusies, kad mūsu lielākie hokeja virtuozi samierinās ar nenozīmīgām lomām pat Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņā vai izvēlas atklāti spoguļoties Cerību kausa atspulgā, vienīgā Latvijas hokeja pārstāvja aktīva cīņa Stenlija kausa izcīņa, ir kā patīkams kontrasts, kas aicina novērtēt Kaspara pūliņus un aizdomāties par vērtībām, kuras, ļoti iespējams, pēdējos gados Latvijas hokejā ir gājušas mazumā, bet tik spilgti raksturo Kaspara Daugaviņa ceļu.

Mūsu priekšā ir spēlētājs, kuram ir mērķis, kurš spītīgi un neatlaidīgi pie tā turas. Spēlētājs, kurš mērķa vārdā ir gatavs ziedoties, mainīties, pielāgoties, samazināt personīgās ambīcijas. Spēlētājs, kurš pacietīgi strādā, lai būtu gatavs, brīdī, kad tiek dota iespēja. Spēlētājs, kurš spējīgs dot un darīt vairāk, tomēr gatavs palīdzēt tik un tādā veidā, kā treneris lēmis un komandai nepieciešams.

Šāds spēlētājs kopējā Latvijas hokeja virtuvē ir gandrīz kā izņēmums (par laimi, nav gan vienīgais). Kontinentālās hokeja līgas izveide un Rīgas „Dinamo” izveidošana, kas virknei vietējo spēlētāju vienā naktī par to pašu darbu bez īpašas piepūles un konkurences garantēja algas palielinājumu n reizes, neizbēgami atstāja iespaidu arī uz spēlētāju (tai skaitā jauno censoņu) vērtību sistēmu. Savā ziņā degradējot to – spēlētāji samierinās ar krietni zemākā augstumā novietotu latiņu, zemākiem mērķiem, ar lietām, kuras krietni vieglāk sasniedzamas, ar lietām, kas tiek pasniegtas, nevis tiecas pēc augstākiem mērķiem, kur neviens neko nedāvina, kur sava vieta ir jāizcīna milzīgā konkurencē un jācīnās katru dienu. Loģiski, ka šāda latiņas pazemināšana neveicina ne Latvijas hokeja šīs dienas, ne nākotnes panākumus.

Tieši tāpēc ir tik būtiski apzināties un izcelt to ceļu, ko Kaspars ir veicis, lai atrastos tur, kur viņš ir un to cenu, ko viņš ir maksājis un maksā par sava mērķa piepildījumu. Tās īpašības, ko šobrīd iemieso Daugaviņa persona, ir pelnījušas īpašu hokeja sabiedrības un līdzjutēju uzmanību, kā arī atalgojumu, paceļot virs galvas Stenlija kausu.
Lai izdodas!


, 2013-06-21 08:14, pirms 11 gadiem
Raksts par neko. Udens liesana
, 2013-06-21 09:00, pirms 11 gadiem
Jā,neko nepateica,bet lika padomāt.
, 2013-06-21 09:15, pirms 11 gadiem
Varēja vismaz pastāstīt vai Daugaviņu gravēs uz kausa vai nē..
, 2013-06-21 09:17, pirms 11 gadiem
angelz rakstīja: Varēja vismaz pastāstīt vai Daugaviņu gravēs uz kausa vai nē..
Ja tiks līdz gravēšanai, Daugaviņa uzvārds būs arī.
, 2013-06-21 09:24, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Raksts par neko. Udens liesana
ieraksts ko veici arī ir galīgi tukšs
, 2013-06-21 09:24, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Raksts par neko. Udens liesana
Domāju tieši pretēji, ka raksts ir par to, ka nevajag samierināties un dzīvē vajag uzstādīt mērķus. Ja Tev šķita, ka raksts ir ne par ko, tad Tu īsti neesi mērķauditorija. Padomā par to... Varbūt ir vērts mainīt domāšanu
, 2013-06-21 10:10, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Raksts par neko. Udens liesana
Honorāru maksā par publicēto zīmju skaitu.
, 2013-06-21 10:38, pirms 11 gadiem
Dinamo ģērbtuvē vajag piekniedēt padomju stila uzrakstu. "Hokejist, nenogurstoši tiecies pēc augstākiem mērķiem - kā Daugaviņš!"
, 2013-06-21 11:22, pirms 11 gadiem
Nevar nepiekrist, raksts tiešām tāds pliekans, raksts par to, ka dzīvē jābūt mērķtiecīgam. Tad jau labāk Brožes vai Eliņa blogus var likt SA+ maksas sadaļā, bet šo likt kā blogu pie parastajiem bezmakas rakstiem, lai troļi komentāru sadaļā norej..

Bet ja par tēmu, tad protams veiksmi Kasparam un cerams, ka sev nelielajā spēles laikā varbūt tomēr paveiksies un viņam izdosies iegūt vismaz kādu punktiņu finālsērijas laikā
, 2013-06-21 11:40, pirms 11 gadiem
Raksts ir labs!
, 2013-06-21 13:40, pirms 11 gadiem
Raksts pavisam vienkārš - ... zirgs, tapete, koks, suns, mjau utt.
Pavisam vienkārši - lai Kasparam izdodas izcīnīt kausu un ja iemetīs vēl kādus vārtus, tad būs super
, 2013-06-21 15:06, pirms 11 gadiem
Manuprāt ļoti labs un pamācošs raksts, īpaši jaunajiem hokejistiem. Raksts nav par neko...tas ir par laba hokejista un cilvēka kopumā īpašībām, patritismu un mēŗķtiecību. Lai Kasparam izdodas!!!
, 2013-06-21 15:42, pirms 11 gadiem
Raksts ne raksts, bet doma fundamentaala- par veertiibaam un celiem kurus izveelamies.
, 2013-06-21 18:36, pirms 11 gadiem
Daugava apmēram kā Biedrs atspēlē savas minūtes.
, 2013-06-21 19:37, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Daugava apmēram kā Biedrs atspēlē savas minūtes.
nu nu ,taas jau gan ir iistas glupiibas
un pie tam viens ciinaas lai tiktu uzspeeleet ,bet otrs speciaali izvairaas no speeleeshanas
, 2013-06-21 23:03, pirms 11 gadiem
mtx03 rakstīja: nu nu ,taas jau gan ir iistas glupiibas
un pie tam viens ciinaas lai tiktu uzspeeleet ,bet otrs speciaali izvairaas no speeleeshanas
Jā, Tu zini, kurš speciāli, kurš nē...
, 2013-06-22 11:33, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Daugava apmēram kā Biedrs atspēlē savas minūtes.
Biedrs pelna miljonus sēžot uz sola.
Daugaviņš savu mazo līgumiņu atpelna treniņos un tajos brīžos, kad viņam tiek dota iespēja. Salīdzināji gan ...
, 2013-06-22 16:25, pirms 11 gadiem
Vājš raksts, šitas būti japublicē sc troļļiem ,nevis sa ...!!!!!!

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...