Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Ingmārs Jurisons

Ērti un izdevīgi: kā ietaupīt 5000 latu

Ērti un izdevīgi: kā ietaupīt 5000 latu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šoreiz tas nav sauklis no kārtējā kaitinošā reklāmas bukleta, kas iemests jūsu pastkastītē. Drīzāk kā savdabīgs moto kādam vakar pieņemtam lēmumam, kas vienu no Latvijas čempionāta finālistēm atbrīvo no paredzētā soda par apzinātu, visiem acīmredzamu un neapstrīdamu nolikuma pārkāpumu. Motivācija? Iesaku vispirms apsēsties...

Rīgas VEF izvēlētā stratēģija paredz, ka šosezon komanda savas mājas spēles LBL turnīrā aizvada reģionos. Tas var patikt un var nepatikt, taču privāts klubs savas attiecības ar līdzjutējiem var veidot, kā vien pats to vēlas – rēķinoties gan ar ieguvumiem, gan arī zaudējumiem sava tēla veidošanā. Kad šī konsekventā līnija tika ieturēta arī Latvijas čempionāta finālsērijas sakarā un kļuva skaidrs, ka Rīgas (tomēr kluba pieraksta vieta un fanu bāze) publika šopavasar Latvijas finālus neieraudzīs, bija daudz sašutušo, taču klubs palika savās pozīcijās un neiebilda arī Basketbola savienība. Vienīgā atkāpīte – kad par mājas spēļu vietu VEF izvēlējās Saldus zāli, kurā ikdienā nav vietu pat tūkstotim skatītāju, radās jautājums par tās atbilstību. Lasi, LBL nolikuma punkts 9.3.1. paģēr sekojošo:

Spēļu zālē, kurā klubs/komanda aizvada mājas spēles čempionāta izslēgšanas turnīra finālsērijā par 1. vietu, jābūt ne mazāk kā 1800 (viens tūkstotis astoņsimts) fiksētām sēdvietām.
Sods par 9.3.1. punkta neievērošanu LVL 5000 par katru spēli.

VEF pat neiebilda – jā, zāle nav atbilstoša, tāpēc maksāsim. Kādā Edgara Jaunupa komentārā pat bija skaidri norādīts virziens, kur šai naudai jānonāk – jaunatnes basketbolam. Sak, labāk ieguldām šo summu basketbola attīstībā, nevis ieberam Arēnas saimnieku milzīgajā kabatā. Jau atkal – doma var patikt vai nepatikt, joprojām var bozties par Rīgas līdzjutēja interešu neievērošanu un nolikuma būtības ignorēšanu, taču jānovērtē – klubam sava doma, tas ir gatavs ieturēt savu līniju un maksāt par to noteikto cenu. Gan materiālā, gan visā pārējā izteiksmē.

Pirmās spēles protokols rāda, ka finālsērijas atklāšanas maču klātienē noskatījās 950 cilvēku, un jebkurš klātesošais, kas matemātikas dēļ vairākkārt nav palicis uz otru gadu, redzēja – sēdvietu zālē bija vismaz par trešdaļu mazāk, nekā to prasa nolikums. Tiktāl viss kā gaidāms, paredzētā situācija. Taču SA+ rīcībā šorīt nonāca LBL direktora Ērika Ozola vakar parakstītais lēmums Nr.78 par to, ka sekas tomēr nebūs paredzētās – par zāles neatbilstību nolikumam soda nauda VEF klubam nebūs jāmaksā. Iemesls – zāle nav bijusi... pilna.

Nolikumā šādas atkāpes par brīvajām vietām, kas atbrīvo no atbildības, protams, nav, un loģiski, ka nav – jo tas padarītu šo punktu bezjēdzīgu. Tieši to šobrīd ar savu lēmumu izdarījusi LBS un, cerams, pati vismaz apzinās, ka tā. Būtībā tas nozīmē, ka klubs Latvijas čempionāta finālsēriju varētu spēlēt kaut vai LU Ekonomikas fakultātes līkajā zālē – atliktu tik vien kā pieturēt kasē un neiztirgot dažas biļetītes, lai pēc tam norādītu uz tukšajiem krēsliem zāles stūrī. Nedomāju, ka Ozols vai LBS tagad pārbauda, vai tiešām Saldū kāds gribētājs nepalika aiz durvīm – tas būtu interesanti, taču ne svarīgākais. Galvenais, par ko gan nešaubos – ja spēle notiktu Arēnā Rīga, uz šo finālmaču atnāktu krietni vairāk nekā 950 cilvēku. Tie fani, kas sestdien patiešām tika atstāti "aiz durvīm". Akceptēt, ka VEF aizved finālu uz nomali, un pēc tam attaisnot tā pārkāpumu ar pamatojumu, ka tur neatnāca pietiekams skaits cilvēku – piedodiet, veči, bet tas ir izsmiekls! Kurš tad šajā situācijā ir vainīgs, ka tik maz skatītāju, ja pats klubs?!

Līdz ar šo soli Basketbola savienība oficiāli papildina savu šā pavasara “sasniegumu” sarakstu – tā ne tikai izčakarējusi pašmāju basketbola gaidītāko notikumu, bet tagad piedevām izdarījusi to par brīvu. Pieceļamies un aplaudējam...

P.S. Pēcpusdienā satikos ar Ēriku Ozolu, lai uzklausītu pieņemtā lēmuma argumentāciju. Lūk, dažas pamatdomas: “Līdz pēdējam brīdim cerējām, ka VEF tomēr izdosies Saldus zālē izvietot nepieciešamo sēdvietu skaitu, un nedomāju, ka arī klubs apzināti gāja uz šādu pārkāpumu. Lai vai kā, šobrīd klubs jau ir informēts par lēmumu, ka nākamajā reizē spēlei jānotiek zālē ar 1800 vietām, citādi 5000 latu sods būs neizbēgams. Tas jau praktiski ir nolemts. Var spēlēt Valmierā, var Jelgavā – iespējas pastāv. Iemesls, kāpēc nesodījām šoreiz – arī citiem klubiem sezonas gaitā bija dažādi pārkāpumi, un pirmajā reizē parasti centāmies iztikt ar brīdinājumu. Jā, saprotu, ka šis gadījums ir nopietnāks – runa ir par finālsēriju. Tomēr ceru, ka klubs apzinās, ka šī ir pēdējā pretimnākšana, un turpmāk jārēķinās ar sekām. Rīgā skatītāju uz šādu maču droši vien būtu vairāk un uzskatu, ka ideālā situācijā pēdējais mājas mačs VEF tomēr būtu jāaizvada Arēnā. Atbalstu, ka par šo situāciju ir jārunā – varbūt tas motivēs uz nākamo gadu nodrošināt atbilstošāku finālsērijas norisi.”


, 2013-05-14 15:41, pirms 11 gadiem
visi kaut kā uzēdušies uz VEF.
visos sporta izdevumos tikai par to - man gan vairāk interesētu kur palicis VEF centrs
, 2013-05-14 15:43, pirms 11 gadiem
Gribēja kā labāk vai arī sarunājam kā labāk? Tiec nu gudrs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-14 16:11, pirms 11 gadiem
Vnk fantastika! LBS nebeidz pārsteigt.
, 2013-05-14 16:12, pirms 11 gadiem
Es arī uzskatu, ka VEF muļķīgi rīkojās nerīkojot finalsēriju Rīgā, šie varētu labāk nomainīt PR aģentūru, ja Makani nespēj piepildīt arēnu moš citi to varētu labāk izdarīt. Vajadzētu tomēr padomāt, ka nejau klipi ar nāvītēm vai spēlētājiem melnos uzvalkos piesaista līdzjutējus, bet danki un emocijas tribīnēs. Bet nu Sportacentra, SA+ un NRA 20 raksti par šo tēmu arī izskatās smieklīgi, maizes tēvs no V-pils lika uzbraukt nu tad visi kā ķēdes suņi metas virsū tipiski latviskā garā.
, 2013-05-14 17:04, pirms 11 gadiem
Neatbalstu VEF, bet kur tad beigas problema, Jurisons nevareja aizbraukt uz Saldu, vai ari nepatik ka soda nauda nav pietiekami liela, VEF jau zaude skatitajus, atbalstitajus, tas jau ir pietiekams sods sai mulkibai no vinu puses.
, 2013-05-14 17:10, pirms 11 gadiem
rediss77 rakstīja: Neatbalstu VEF, bet kur tad beigas problema, Jurisons nevareja aizbraukt uz Saldu, vai ari nepatik ka soda nauda nav pietiekami liela, VEF jau zaude skatitajus, atbalstitajus, tas jau ir pietiekams sods sai mulkibai no vinu puses.
1) Finālsēriju aizvadot Saldū, zaudē nevis tikai VEF, bet arī viss Latvijas basketbols.
2) Ja VEF netika pie soda, kam tad ir domāts reglaments, kur ir ierakstītas konkrētas sankcijas? No LBS vājuma VEF priekšā atkal zaudē viss Latvijas basketbols (tā tēls, prestižs, reputācija).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-14 18:21, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: 1) Finālsēriju aizvadot Saldū, zaudē nevis tikai VEF, bet arī viss Latvijas basketbols.
2) Ja VEF netika pie soda, kam tad ir domāts reglaments, kur ir ierakstītas konkrētas sankcijas? No LBS vājuma VEF priekšā atkal zaudē viss Latvijas basketbols (tā tēls, prestižs, reputācija).
Cik reizes si tema jau ir cilata, parrunata, 100 reizes lielaku damage telam un parejam lietam nodara lielais atteikumu skaits izlases spelem, par konkreto situaciju, nevajag ari parspilet, istais speku samers bija redzams pedeja spele, nav intrigas paslaik LV basketbola kad jautajums ir par serijas uzvaretaju, savulaik Brochi pret Ventiniem kapaja vel mazaka zale, un nekas slikts nenotika. Ar so VEF vienkarsi pasi sev iezage, un pazaude iegutos fanus no labajam spelem eirokausos un VTB, ja aizvadis nakamas speles arena, tad redzesim cik skatitaji savaksies, bet cepties katru otro dienu par so temu ari ir smiekligi.
, 2013-05-14 18:22, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: visi kaut kā uzēdušies uz VEF.
visos sporta izdevumos tikai par to - man gan vairāk interesētu kur palicis VEF centrs
tjipa, ja vef, tad nekādi noteikumi nav jāievēro?
, 2013-05-14 18:26, pirms 11 gadiem
Praha rakstīja: Vispār jau bēdīgi no VEF puses, viņi sevi uzskata par kaut kādu " Superklubu " , bet čiks vien sanāk, saprotu, ka LBL nav jēgas rīkot spēles Arēna Rīga, jo tur neatpelnīsies tā īre uz to spēli, tāpēc ir vajadzīga otra mazāka tāda būve, kurā varētu aizvadīt basketbola spēles.
Vareja spelet Daugavas sporta nama zale, mana skatijuma pa lielam vienalga kur, galvenais bija spelet RIGA, kur butu vismaz 1k vietas, tomer basketbols ir tuvaks parastajiem cilvekiem, biletes cena 3ls, lielaka dala var atlauties aiziet uz 1 speli nedela, ne taka hokeja, uz Saldu protams neviens normali nebrauks, lai noskatitos 1 speli pret Ventspili.
, 2013-05-14 18:26, pirms 11 gadiem
Jaunups šoreiz galīgi sapinās meistarība un pazaudēja jau tā nevisai kuplo līdzjutēju pulciņu bet laikam jau viņam te Latvijā atbalstītāji nav nemaz nepieciešami.
, 2013-05-14 20:03, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: 1) Finālsēriju aizvadot Saldū, zaudē nevis tikai VEF, bet arī viss Latvijas basketbols.
2) Ja VEF netika pie soda, kam tad ir domāts reglaments, kur ir ierakstītas konkrētas sankcijas? No LBS vājuma VEF priekšā atkal zaudē viss Latvijas basketbols (tā tēls, prestižs, reputācija).
Par to reglamenta pārkapšanu, Ozols jau minēja, ka daudzas komandas sezonas gaitā ir dabūjušas brīdinājumu, tad kāpēc VEFu uzreiz sodīt?

Un vispār, jau nav apnicis žurnālistiem šitā tēma. Te vienā rakstā varēja uzrakstīt, ka - ļooooooti slikti kā tā VEFs izdarās ar LBL fināliem, bla bla bla, punkts. A nē, tagad Inspektors Jurisons veiks izmeklēšanu...
, 2013-05-14 20:06, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Par to reglamenta pārkapšanu, Ozols jau minēja, ka daudzas komandas sezonas gaitā ir dabūjušas brīdinājumu, tad kāpēc VEFu uzreiz sodīt?


Un vispār, jau nav apnicis žurnālistiem šitā tēma. Te vienā rakstā varēja uzrakstīt, ka - ļooooooti slikti kā tā VEFs izdarās ar LBL fināliem, bla bla bla, punkts. A nē, tagad Inspektors Jurisons veiks izmeklēšanu...
VEFam šī nav pirmā reize šosezon. Cēsīs salaužot grozu viņi ar spēlēja nestandarta laukumā. Tur jau bija sods jāsaņem.
, 2013-05-14 20:08, pirms 11 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: VEFam šī nav pirmā reize šosezon. Cēsīs salaužot grozu viņi ar spēlēja nestandarta laukumā. Tur jau bija sods jāsaņem.
Tajā gadījumā gāja pretī pretinieku komanda un piekrita spēlēt blakus zālē...
, 2013-05-14 21:11, pirms 11 gadiem
Kāpēc LBL uzskata, ka šis ir "VEF Rīga" pirmais pārkāpums? Par salauzto grozu Cēsīs jau netika pie tehniskā zaudējuma, ko paredz LBL nolikums. Arī tur nebija nekas teikts par vienošanos ar pretinieku komandu, kāpēc lai nebūtu zaudējums un sods. Te atkal kaut kas. Rodas sajūta, ka līgas vadība katru "VEF Rīga" pārkāpumu attaisno, kas rada arvien lielāku nesodāmības sajūtu. Rezultātā graujot līgas un basketbola prestižu, par ko precīzi saka Agris.

Ieteikums nākamajai sezonai - varbūt nevajag vispār tādu LBL nolikumu?
, 2013-05-14 23:25, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Tajā gadījumā gāja pretī pretinieku komanda un piekrita spēlēt blakus zālē...
Kaut kā baigi visi šosezon panāk pretī VEFam.

Jūrmala panāk pretī spēlējot Cēsu šķūnī
Barons panāk pretī spēlējot pusfinālu divas dienas pēc kārtas (būtu spēlējuši arī trīs dienas pēc kārtas) pat ignorējot normālo izspēles sistēmu (pirmā spēle Barona zālē)
Ventspils panāk pretī finālsērijā.
LBS panāk pretī sastādot vienas komandas interesēm izdevīgu kalendāru, ignorējot pašu sastādīto nolikumu un nesodot par neapšaubāmiem pārkāpumiem.

Grūti apšaubīt apgalvojumu, ka LBS valde ir VEF ielikteņi, kam uz citu komandu un līdzjutēju interesēm vienkarši uzspļaut. Un nedod die's ja kāds atļausies kaut ko ne tā par VEFeli pateikt.
, 2013-05-15 01:15, pirms 11 gadiem
vai vēl kādam ir tā,ka spiežot "-" uz Agris Suveizda komentāru mīnuss neparādās?
, 2013-05-15 03:09, pirms 11 gadiem
Lasot visu šo, rodas diezgan pretrunīgas un brīžiem pat pretīgas izjūtas, kamdēļ var saprast, kāpēc VEF negrib spēlēt Rīgā - tīri emocionāli - te viņus neviens negrib, te viņiem metas virsū ķērcošu kraukļu bars. SA "komanda" šajā ziņā ne ar ko nav labāka.
Skaidrs pat ēzelim, ka Jaunups arī nav bez uts un LBS ir pasīva, varbūt pārāk daudz lokās vefiņa vadītāju priekšā, BET NU CIK ILGI PAR TO VAR CEPTIES UN ŠO NEGATĪVISMU TIRAŽĒT?!
Bet daļai rīdzinieku ieteiktu necelt degunus pārāk augstu debesīs un atcerēties seno teicienu - ko sēsi, to pļausi...
Es gan negribu, lai viss tiek pakārtots tikai un vienīgi LBL (vai VBL, vienalga, bet jebkurā gadījumā augstāka līmeņa basketbolam jābūt prioritātei, kā tas ir citur Eiropā) interesēm, vienīgi to vajag laicīgi sarunāt, lai nav nekādu pārpratumu vēlāk. Un te jau vainīgi funkcionāri, nevis vefiņš. Un arī daudzi mediji, kas saceļ lielu brēku ne par ko (vai gandrīz ne par ko).
, 2013-05-15 08:30, pirms 11 gadiem
sapnis rakstīja: vai vēl kādam ir tā,ka spiežot "-" uz Agris Suveizda komentāru mīnuss neparādās?
Plusi un mīnusi atjaunojas tikai tad, kad parādās jauns komentārs.
, 2013-05-15 11:42, pirms 11 gadiem
Onslovs rakstīja: Par to reglamenta pārkapšanu, Ozols jau minēja, ka daudzas komandas sezonas gaitā ir dabūjušas brīdinājumu, tad kāpēc VEFu uzreiz sodīt?


Un vispār, jau nav apnicis žurnālistiem šitā tēma. Te vienā rakstā varēja uzrakstīt, ka - ļooooooti slikti kā tā VEFs izdarās ar LBL fināliem, bla bla bla, punkts. A nē, tagad Inspektors Jurisons veiks izmeklēšanu...
Šajā sakarībā būtu ļoti labi, ja iekš basket.lv varētu atrast informāciju arī par piešķirtajiem sodiem klubiem, spēlētājiem, tiesnešiem. Līdzīgi, kā tas ir, piemēram, LFF lapā un tagad arī futbolavirsliga.lv. Tad nerastos jautājumi, ir pārkāpumi bijuši vai nav, bijušas sankcijas vai nē. Diemžēl šobrīd nolikums ir vairāk tikai skata pēc, kas tad laikam arī traucē publicēt kaut ko par jebkādām sankcijām, lai nesāktos vēl lielāka burkšķēšana.
, 2013-05-15 20:49, pirms 11 gadiem
denebs rakstīja: Lasot visu šo, rodas diezgan pretrunīgas un brīžiem pat pretīgas izjūtas, kamdēļ var saprast, kāpēc VEF negrib spēlēt Rīgā - tīri emocionāli - te viņus neviens negrib, te viņiem metas virsū ķērcošu kraukļu bars. SA "komanda" šajā ziņā ne ar ko nav labāka.
Skaidrs pat ēzelim, ka Jaunups arī nav bez uts un LBS ir pasīva, varbūt pārāk daudz lokās vefiņa vadītāju priekšā, BET NU CIK ILGI PAR TO VAR CEPTIES UN ŠO NEGATĪVISMU TIRAŽĒT?!
Bet daļai rīdzinieku ieteiktu necelt degunus pārāk augstu debesīs un atcerēties seno teicienu - ko sēsi, to pļausi...
Es gan negribu, lai viss tiek pakārtots tikai un vienīgi LBL (vai VBL, vienalga, bet jebkurā gadījumā augstāka līmeņa basketbolam jābūt prioritātei, kā tas ir citur Eiropā) interesēm, vienīgi to vajag laicīgi sarunāt, lai nav nekādu pārpratumu vēlāk. Un te jau vainīgi funkcionāri, nevis vefiņš. Un arī daudzi mediji, kas saceļ lielu brēku ne par ko (vai gandrīz ne par ko).
NEKUR eiropa neviena valsts kam ir kaut mazdruscin pascienas neparcel sava cempionata finalseriju lai pakartotos kadai citai ligai, lai kads ari nebutu limenis. Tu spej iedomaties Spanija kadu parcelam finalus?
un breka ir nevis ne par ko, bet par faktu, ka valstii sporta veidu vada cilveki, kam totali trukst mugurkaula. pa lielam pilnigi vienalga kas kur grib spelet. nevienam nav spiesta lieta spelet nacionalaja cempionata, bet ja jau piesakies, tad dari to atbilstoshi tiem noteikumiem uz kuriem esi licis savu parakstu.
Vai tiesam atbildet par saviem vardiem (t.i. maksat sodu pilna apmera ka pats esi teicis) vairs nav viena viriesa cieniga riciba? Jaunupa vietaa samaksatu tos 5k jaunatnei un uztaisitu no ta kartigu reklamas kampanu ar oficiali atzitu - jaa, darijam nepareizi, bet tam bija savi iemesli un beigas visi ir ieguveji. Neatkarigi no kada gaitenos pienemta lemuma. Bet realitate viss jau ka vienmer, nu ka var nesolit..
, 2013-05-24 09:08, pirms 11 gadiem
Ar to objektivitāti ir kā ir. Vefiņš šosezon basītī bija vienīgais, kas priecēja, savukārt ventiņi - nu tādi pušļaugani lubraki (tas par trešās zortes eirokausu), lai gan Robčika priekšā allaž noņemšu hūti. Skaidrs, ka pašreiz labākajam klubam kādu atlaidīti var piešķirt, jo sezona viņiem ir bijusi vismaz pieckārt smagāka nekā Ventspilij.
Nu un par to objektivitāti no vēl vienas puses. Ja tieši tādā pašā situācijā būtu BK Ventspils un rīkotos tāpat, vai SA atskanētu kaut vismazākais purkšķītis? Nu, protams, ka nē, būtu gari izskaidrojoši raksti par to, kādus kalnus šie gāzuši, cik noguruši ir un ka viņi vispār ne pie kā nav vainīgi. Lūk tā.
, 2013-06-21 11:30, pirms 11 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ar to objektivitāti ir kā ir. Vefiņš šosezon basītī bija vienīgais, kas priecēja, savukārt ventiņi - nu tādi pušļaugani lubraki (tas par trešās zortes eirokausu), lai gan Robčika priekšā allaž noņemšu hūti. Skaidrs, ka pašreiz labākajam klubam kādu atlaidīti var piešķirt, jo sezona viņiem ir bijusi vismaz pieckārt smagāka nekā Ventspilij.
Nu un par to objektivitāti no vēl vienas puses. Ja tieši tādā pašā situācijā būtu BK Ventspils un rīkotos tāpat, vai SA atskanētu kaut vismazākais purkšķītis? Nu, protams, ka nē, būtu gari izskaidrojoši raksti par to, kādus kalnus šie gāzuši, cik noguruši ir un ka viņi vispār ne pie kā nav vainīgi. Lūk tā.
Sporta Avīze, Jurisons!

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...