Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Karalis Kirovs

Karalis Kirovs
Teds Nolans un Kirovs Lipmans. Vēl draugi...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

5. jūnijā Latvijas Hokeja federācijas Valdei vajadzēja atlaist Tedu Nolanu. Vai pagarināt līgumu ar viņu. Taču nenotika ne viens, ne otrs. Valdes sēdē par pasaules čempionātā padarīto atskaitījās tikai izlases GM Māris Baldonieks un treneris Artūrs Irbe. Tauta par Nolanu šūmējas, lād Lipmanu, dažs mēģina visā šajā sāgā atrast kaut kādu loģiku, bet tās nav. Darbā kolēģiem situāciju skaidroju ar kāda bijušā Hokeja federācijas darbinieka iecienītu teicienu: "Nemeklējiet d---sā smadzenes! Tur to nav...''.

Ar d. es šoreiz nedomāju ne Lipmanu, ne federācijas valdi vai kādu citu cilvēku. Tas vienkārši ir tāds piemērs, lai saprastu visi. Arī tie, kurus kāds cits savas sfēras āzis nosaucis par lumpeņiem.

Droši vien TV ekrānos esat redzējuši t. s. skatus no dzīvnieku pasaules, kur pārošanās laikā viens behemots grib otram pārkost rīkli, viens rubenis grib nobeigt otru, vai divi stirņu āži ar ragiem badās uz dzīvību vai nāvi. Loģiski domājot, varētu arī tik izmisīgi necīnīties. Jo, raugoties no malas, - mantas pietiktu visiem. Negribu Kirovu salīdzināt ar āzi, rubeni, vai - pasarg dies! - ar behemotu. Taču savās cīņās ar naidniekiem Lipmans vienmēr ir saglabājis kaut ko no dzīvnieku pasaules. Man jābūt pašam spēcīgākajam tēviņam! Būs vai nu tā, kā es gribu, vai arī nebūs nekā. Un tas attiecas ne jau tikai uz hokeju, bet uz visu pārējo arīdzan.

Dombrovskis - tas, kurš Valdis - radio un TV nu jau vismaz mēnesi skaidro, kas notiks ar "Liepājas metalurgu". To skaidro Pavļuts, Vilks, Viņķele un citi mazāki zvēri. Gaidot kādu loģisku lēmumu no "LM" trijnieka. Un nesaprot, kāpēc nekas nenotiek. Bet nenotiek arī tāpēc, ka Lipmans (un vēl divi!) grib būt paši spēcīgākie āži, behemoti un rubeņi. Grib būt tēviņi - uzvarētāji. Uz visu pārējo viņiem nospļauties. Ļoti reti gadījies, kad Kirovs cīņas lauku atstāj bez nopietnas cīņas. Ja arī tā notiek un viņš jūt, ka zaudēs, tad Kirovs lepni nogroza savus ragus un paiet maliņā, ar motto: "Es jau nemaz negribu badīties. Man tas nav interesanti. Lai jaunie āži arī papriecājas."

Droši vien ne visi "SA+" lasītāji zina, ka pasaules čempionātā Helsinkos pēc trešās spēles Lipmans atlaida Nolanu, uzdodot ceturto maču ar Slovākiju vadīt Baldoniekam. Ātrumā Rīgā tika mēģināts savākt LHF Valdi, lai tā atbalstītu šādu Kirova lēmumu, taču Valdes cilvēkiem toreiz pietika prāta nesapulcēties, vai arī kāds no kopā aicinātājiem maija sākumā to noštopēja. Bet Kirovam sirdī palika rūgtums: ak, tad tā! Jums pašiem ir savas galvas! Nekā! Būs tā, kā es esmu nolēmis! Un nav tur nekādas loģikas: sak, Nolans taču uzvarēja 2012. gada pasaules vicečempionus slovākus, uzvarēja Franciju, noņēma punktu somiem. Čempionāta beigās izlase taču spēlēja ļoti labi... Cīņā, kurā Lipmans grib būt pats varenākais āzis/behemots/rubenis, loģiskiem argumentiem nav nekādas nozīmes! Ir tikai vēlme būt pašam varenākajam, spēcīgākajam un, ja nav iespējams āzi Nolanu nobadīt, tad vismaz pazemot gan derētu. Tāpēc arī runas par algas samazināšanu. Bet ne jau kapeikas skaita Kirovs. Beigu beigās viņš varbūt būs spiests Nolanam samaksāt pat vairāk. Bet tas nav būtiski. Jo ir taču jāpārmāca arī tas indiāņu āzis/behemots/rubenis, kurš atļaujas ar mani - vareno Lipmanu! - nesarunāties...

5. jūnijā Valdes piecnieks - Lipmans, Ulmanis, Balderis, Bļugers, Deniņš - pieņēma loģisku/neloģisku lēmumu: pačakarēt Nolanu līdz augustam. Un ne jau tāpēc, ka viņi arī tā domāja. Nē, vismaz trīs uzskatīja, ka Teds ir jāpatur. Bet neviens negribēja ar Kirovu badīties. Un tad viens rumpītis - Ulmanis ierosināja Nolana jautājumu atlikt līdz nākamajai Valdes sēdei.


, 2013-06-06 17:22, pirms 11 gadiem
Kirovs sagrauj savu tēlu hokeja līdzjutēju acīs ar apskaužamu mērķtiecību.... Jocīgi, jo tāpat to vairs nav daudz palicis. Ko viņš gaida- piketu pie Raunas ielas logiem? Un kas tā par valdi, kurā ir amēbas, kurām nav savu smadzeņu, kaut vai d--sā, lai izsvērti pamatotu, ka Nolanam ir jāpaliek! Cik ilgi tos trenerus mainīs? VArbūt laiks aizdomāties, vai pats Lipmans nav jānomaina...
, 2013-06-06 17:26, pirms 11 gadiem
Tagad bilde skaidra
, 2013-06-06 17:27, pirms 11 gadiem
Nu ko jūs ar to Kirovu. Čalim vienkārši grūti laiki tagad.
, 2013-06-06 17:51, pirms 11 gadiem
labs raksts, Jāni, malacis
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2013-06-06 18:11, pirms 11 gadiem
Vienmēr esmu uzskatījis, ka Kirovs ir aizsēdējies. Tagad arī citi tam arvien vairāk piekrīt... tas priecē!
Ticiet man - daba nemīl tukšumu un LHF bez Lipmana postā neaizies. Parasti, dzīvē pierādījies, ka tie, kas pucē savas spalvas ir spiesti to darīt, jo savādāk neviens viņa sasniegumus nepamanītu. Jau vairākus gadus spilgti to dara Lipmans, kā viņam tas izdodas.. No kā tie cilvēki baidās...
, 2013-06-06 18:38, pirms 11 gadiem
No tiem pieciem valdē vajadzētu būt labi ja diviem ,Balderim un Bļugeram,pārējos jau nu vajadzētu jaunākus un profesionālākus,piemēram A.Irbem,kaut vai Pastem.
, 2013-06-06 18:45, pirms 11 gadiem
Vienkārši Kirovam liels stress šajā pavasarī, tikko pēc ilgiem gadiem attiesāja LM akcijas, bet nākamā dienā šim piedāvā tās atdot par latu. To jau nekurš katrs izturēs nesajūkot prātā tapēc Kirova histērija Izlases sakarā ir tikai normāla, gan jau līdz augustam atdzisīs un Nolan paliks, lai gan man Znaroka/Vītoliņa tandēms ar Ozo menedžera amatā liekas simpātiskāks par šī brīža teneru korpusu.
, 2013-06-06 18:58, pirms 11 gadiem
Lipmanam reaali Oskaru vajadzeetu iedot! Vinjam tomeer tuvaaka ir aktiermaaksla, klauna amataa tik ietekmiigai un prominentai personai gan nevajdzeetu atgriezties No taa Chalja reaali var paareekties, gatavais Charlijs Chaplins, pietam veel visi no vinja baidaas. Zeel tik, ka vinja talanti izlasei par labu nenaak.
Testasterona liimenis arii paaugsts, visus grib izjaat, gan Nolanu, gan Pavljutu, gan Zaharjanu (vai kaa vinju tur), gan V.Dombrovski.
Komeedija laba! Ka tik beigas buutu labas!
, 2013-06-06 19:06, pirms 11 gadiem
Latviski laikam ir nīlzirgs. Behemots ir padomju gudricisms, ko atvasināja no krievu bigimot.
, 2013-06-06 19:21, pirms 11 gadiem
plusiņš Jānim no manīm par rakstu...paldies ka pastāstīji,kas notiek aiz aizkariem...
, 2013-06-06 20:08, pirms 11 gadiem
Nīlzirgs, Jāni, nevis behemots.
Slēpts komentārs: Vilis15
, 2013-06-06 20:23, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Latviski laikam ir nīlzirgs. Behemots ir padomju gudricisms, ko atvasināja no krievu bigimot.
Dažkārt sarunvalodā nīlzirgu sauc arī par behemotu. Vārds begemots ir rusicisms, kas ir ienācis no krievu valodas. Tur tas ir aizgūts no behemota nosaukuma, kas ir ebreju mitoloģisks briesmonis.
, 2013-06-06 21:06, pirms 11 gadiem
ebreju mitoloģiskais briesmonis ir kļuvis reāls
Jānis Matulis rakstīja: Dažkārt sarunvalodā nīlzirgu sauc arī par behemotu. Vārds begemots ir rusicisms, kas ir ienācis no krievu valodas. Tur tas ir aizgūts no behemota nosaukuma, kas ir ebreju mitoloģisks briesmonis.
, 2013-06-06 21:50, pirms 11 gadiem
Calvin rakstīja: Kirovs sagrauj savu tēlu hokeja līdzjutēju acīs ar apskaužamu mērķtiecību.... Jocīgi, jo tāpat to vairs nav daudz palicis. Ko viņš gaida- piketu pie Raunas ielas logiem? Un kas tā par valdi, kurā ir amēbas, kurām nav savu smadzeņu, kaut vai d--sā, lai izsvērti pamatotu, ka Nolanam ir jāpaliek! Cik ilgi tos trenerus mainīs? VArbūt laiks aizdomāties, vai pats Lipmans nav jānomaina...
bet kaa tu vinu nomainisi? vins tak ir tur taka nezale, bez maz vai mazais Lembergs. vajag atrast vienu varaneku, un tad varetu vinu pat nomainit. Bet tiesam vins no hokeja NEKO nesaprot.
, 2013-06-06 23:16, pirms 11 gadiem
tā ir Kirova izpratne par biznesu, sadarbību, attiecībām ar padotajiem utt - sauciet to kā gribat... esmu bijis gan viņa padotais, gan vēlāk arī Grindeks sadarbības partneris, tāpēc domāju, ka tā ir viņa stratēģija - turēt visus neziņā un "īsā pavadā"... reizēm tas darbojas - viņš jebkurā mirklī var uzteikt darbu jebkura līmeņa vadītājam uzņēmumā vai paziņot, ka nestrādās ar kādu piegādātāj/pakalpojumu sniedzēju, nepaskaidrojot iemeslus, domā, ko gribi! viņš var pēkšņi izsaukt "uz paklāja" kādu no nodaļām, kuras cilvēki redzējuši viņu tikai brīžos, kad viņš pabraucis vai nogājis ar savu svītu garām, pat nepasveicinot - un te pēkšni viņš iztaujā kādu nabaga laborantu vai pārdošanas asistentu aci pret aci - jautājumi mēdza būt mulsinoši, it kā ar tēmu nesaistīti, tu atkal nesaproti, uz ko tas vis velk taču bieži tāda attieksme bija (ir) arī viņa klupšanas akmens - daudziem no piegādātājiem tā čakarēšanās apnika (īpaši, ārzemniekiem, viņiem nebija saprotami tādi gājieni), arī daudzi vadītāji, pastrādājuši kādu laiciņu viņa pakļautībā, gāja prom uz citiem uzņēmumiem, kur spēles noteikumi bija saprotami... te situācija var beigties līdzīgi - kamēr Kirovs ņemsies, Nolans vēlreiz pakasīs pakausi, paraustīs plecus un aizies pats ne vienmēr Kirovs ir situācijas noteicējs, kaut arī pašam tā šķiet...
, 2013-06-07 08:26, pirms 11 gadiem
Runčuks rakstīja: tā ir Kirova izpratne par biznesu, sadarbību, attiecībām ar padotajiem utt - sauciet to kā gribat... esmu bijis gan viņa padotais, gan vēlāk arī Grindeks sadarbības partneris, tāpēc domāju, ka tā ir viņa stratēģija - turēt visus neziņā un "īsā pavadā"... reizēm tas darbojas - viņš jebkurā mirklī var uzteikt darbu jebkura līmeņa vadītājam uzņēmumā vai paziņot, ka nestrādās ar kādu piegādātāj/pakalpojumu sniedzēju, nepaskaidrojot iemeslus, domā, ko gribi! viņš var pēkšņi izsaukt "uz paklāja" kādu no nodaļām, kuras cilvēki redzējuši viņu tikai brīžos, kad viņš pabraucis vai nogājis ar savu svītu garām, pat nepasveicinot - un te pēkšni viņš iztaujā kādu nabaga laborantu vai pārdošanas asistentu aci pret aci - jautājumi mēdza būt mulsinoši, it kā ar tēmu nesaistīti, tu atkal nesaproti, uz ko tas vis velk taču bieži tāda attieksme bija (ir) arī viņa klupšanas akmens - daudziem no piegādātājiem tā čakarēšanās apnika (īpaši, ārzemniekiem, viņiem nebija saprotami tādi gājieni), arī daudzi vadītāji, pastrādājuši kādu laiciņu viņa pakļautībā, gāja prom uz citiem uzņēmumiem, kur spēles noteikumi bija saprotami... te situācija var beigties līdzīgi - kamēr Kirovs ņemsies, Nolans vēlreiz pakasīs pakausi, paraustīs plecus un aizies pats ne vienmēr Kirovs ir situācijas noteicējs, kaut arī pašam tā šķiet...
Es tikai nesaprotu no kā cilvēki baidās? no darba pazaudēšanas? no atriebības? kā viņš spēj visus turēt tajā pavadā?
, 2013-06-07 08:34, pirms 11 gadiem
un ja atlaiž Nolanu augustā, ko tad liks vietā tieši pirms Olimpiādes?!
, 2013-06-07 09:03, pirms 11 gadiem
Vispār jau divejādas sajūtas par Lipmana valdīšanu - vienmēr diezgan optimistiski esmu skatījies uz mēreni autoratīvu režīmu salīdzinājumā ar pilnīgu demokrātiju (būtībā = mežonīgais kapitālisms).. Viss protams atkarīgs no konkrētajiem cilvēkiem konkrētā situācijā, bet nav pārliecības, ka Lipmanam aizejot LHF nesāktos tāds pats bardaks kā LV politikā, kad katrs deķi velk uz savu pusi, un bieži vien tik pat neloģiski un stūrgalvīgi kā Lipmans šobrīd...
, 2013-06-07 10:33, pirms 11 gadiem
Interesanti vai pats Nolans nojauš kāda jezga te notiek.
, 2013-06-07 11:13, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kas ir līdzjutēji? Kāda ir viņu atbildība, ja LV hokejā notiks kas slikts (piemēram,izkrišana no Elites)?
līdzjutēji ir pilsoņu un nepilsoņu kopums, kuriem patīk hokejs, kuri tērē savu naudiņu, lai skatītos spēles klātienē, cilvēki, dēļ kuriem vispār tiek spēlēta šī spēle. Tieši tādēļ, ka nav rezultāta jau gadiem (muļļāšanās pa padsmitajām vietām), bet treneri tiek mainīti kā zeķes, liek aizdomāties, vai federācija darbojas līdzjutēju labā, vai ir kāda konkrēta behemota kabatas rotaļlieta. Un muļķības, ka nav alternatīvas Lipmanam! Ir , piemēram, Māris Martinsons, kurš uztur SMS credit komandu un ir reizes 4 turīgāks par Lipmanu, pie tam, kas svarīgi, mīl, saprot un pats spēlē šo spēli!
, 2013-06-07 12:12, pirms 11 gadiem
Calvin rakstīja: līdzjutēji ir pilsoņu un nepilsoņu kopums, kuriem patīk hokejs, kuri tērē savu naudiņu, lai skatītos spēles klātienē, cilvēki, dēļ kuriem vispār tiek spēlēta šī spēle. Tieši tādēļ, ka nav rezultāta jau gadiem (muļļāšanās pa padsmitajām vietām), bet treneri tiek mainīti kā zeķes, liek aizdomāties, vai federācija darbojas līdzjutēju labā, vai ir kāda konkrēta behemota kabatas rotaļlieta. Un muļķības, ka nav alternatīvas Lipmanam! Ir , piemēram, Māris Martinsons, kurš uztur SMS credit komandu un ir reizes 4 turīgāks par Lipmanu, pie tam, kas svarīgi, mīl, saprot un pats spēlē šo spēli!
Es vienmēr esmu teicis/rakstījis, ka nav šai pasaulē neaizvietojamu cilvēku. Protams, ka Lipmans (tāpat kā Nolans) nav nekāds Latvijas hokeja mesija.
Attiecībā uz atbildību-jā, līdzjutēji maksā par spēļu skatīšanos, bet viņi maksā par gatavu produktu, un nevis šī produkta radīšanas procesu. Un tā jau ir pavisam cita atbildība.
, 2013-06-07 13:38, pirms 11 gadiem
Normāla LHF darbošanās - nekādu pārsteigumu! Pašreiz amizanti sanāk arī tas, ka nākošajā gadā Latvijas čempī iekļauta SK Rīga 97. Tie ir puikas, kuriem ir/paliks 16 - 17.gadi. Ar puiku vecākiem, kuri līdz 18.gadiem pieņem lēmumu pašu puiku vietā, vēl neviens neko nav runājis - bet LHF to jau piesaka kā faktu. Paši LHF ir aizmirsuši, ka lai 16.gadīgs spēlētājs spēlētu virslīgā - tam vajag speciālu treneru padomes atļauju. Proti LHF lemj kaut ko, kas ir pretrunā ar viņu pašu izstrādātajiem noteikumiem. Normāli - viss notiek!
, 2013-06-07 13:47, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Tie, kuri Kirovu jau no LHF grib mest arā. Parādiet cilvēku, kur liks iekšā LHF tādus līdzekļus kā Lipmans?
Kur var redzēt-cik tad Lipmans ir konkrēti ieguldījis?Kad žurnālisti vaicāja viņam-cik tad nopelnījām ar pasaules čempja rīkošanu-viņš teica,ka tas nav visiem jāzin,jo ir federācijas iekšējā lieta...Tagad nesen izpeldēja informācija,ka esot nopelnījuši ap 2 miljoniem dolāru.Lai tad viņš nosauc konkrēti-cik tad ir pats ieguldījis,citādi kā karalis-ņems nost atkal kārtējo treneri-laikam pašam kaut kādi mazvērtības kompleksi.
, 2013-06-07 16:35, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Tie, kuri Kirovu jau no LHF grib mest arā. Parādiet cilvēku, kur liks iekšā LHF tādus līdzekļus kā Lipmans?
Skaidrs ir viens, kameer pie airiem ir Lipmans, neatradiisies daudz taadu cilveeku, kas tur guldiis savu naudu.
, 2013-06-07 20:08, pirms 11 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Dažkārt sarunvalodā nīlzirgu sauc arī par behemotu. Vārds begemots ir rusicisms, kas ir ienācis no krievu valodas. Tur tas ir aizgūts no behemota nosaukuma, kas ir ebreju mitoloģisks briesmonis.
Lipmana iesauka ir begemots...Vecais izredzēto nācijas pārstāvis nekad no hokeja neko nav sapratis. Viņam LHF prezidenta amats ir kā pāvam spalvas. Pārējie ir "goji", kas "jāslauc", "jājāj" un visādi citādi jāizmanto...
, 2013-06-07 22:55, pirms 11 gadiem
Matuļa kungu biju jau norakstījis, bet nu šis raksts liek viņam manās acīs atdzimt no jauna! Visu cieņu, Janka! Tā turēt!
, 2013-06-10 01:31, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Latviski laikam ir nīlzirgs. Behemots ir padomju gudricisms, ko atvasināja no krievu bigimot.
Cienītais, tā gluži nebūs taisnība! 1) Ar krievu "gudricismu" (tāda vārda starp citu latv. val. nav) tam nav nekāda sakara. 2) Krieviem nav vārda "bigimot", bet "begemot"

Vārds "behemots" ir senebreju termins, kas pirmoreiz sastopams Bībelē (Vecajā Derībā - Torā) un caur to ienācis latviešu valodā jau no Glika laikiem (pat pirms-Glika).
Nīlzirgs ir tikai 20.gs latviskojums.

Un, lai gan nīlzirgs, musdienās būtu pareizāk teikt, ja tiek runāts par dzīvnieku, tomēr tieši behemots ir biežāk lietots (un pareizāk), ja to lieto metaforiski - kā salīdzinājumu ar nezvēru, mītisku (vai bībelisku) briesmoni (kā tas tiek oriģināli lietots Bībelē; līdzīgi kā Leviatāns).

Un "nabaga" krieviem ar to nav nekāda sakara! (jā viņi izmanto "begemot", bet tikai tā paša iemesla pēc, kāpēc latvieši - Bībele, Vecā derība - tautas šo vārdu ņēmušas no turienes nevis viena otrai iemācījušas).

P.S. Ja kādam traucē viens vai otrs variants, tad varat lietot sengrieķu - hipopotams.
, 2013-06-11 10:46, pirms 11 gadiem
Lipmans ir cirvis ,kad viņu reiz noņems to klaunu no federācijas ..!!!!!

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...