Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sakovičs un Sokolovs Eiropas junioru čempionātā svarcelšanā ieņem 14. un 15.vietu

Sakovičs un Sokolovs Eiropas junioru čempionātā svarcelšanā ieņem 14. un 15.vietu
Foto: lsfed.lv

LETA. Latvijas sportisti Ēriks Sakovičs un Iļja Sokolovs ceturtdien Eiropas junioru čempionātā Rovaniemi svara kategorijā līdz 81 kilogramam apsteidza trīs konkurentus, ierindojoties attiecīgi 14. un 15.vietā.

Sakovičs, kurš startēja svara kategorijā līdz 81 kilogramam, ar svaru stieni tika galā divos no trim mēģinājumiem raušanā un divos - grūšanā un ar summā paceltajiem 266 (119+147) kilogramiem B grupā ierindojās sestajā vietā desmit dalībnieku konkurencē.

Raušanā viņam pa spēkam bija 115 un 119 kilogramus smagi stieņi, bet 122 kilogramus neizdevās pieveikt. Grūšanā Latvijas sportists vispirms pacēla 143 kilogramus, bet pēc tam otrajā piegājienā tika galā ar 147 kilogramiem.

Tūlīt aiz viņa finišēja otrs Latvijas svarcēlājs Sokolovs, kurš stieni virs galvas pacēla pusē no sešiem mēģinājumiem un ar 264 (119+145) kilogramiem B grupā ierindojās septītajā vietā.

Sokolovs raušanā pacēla 115 kilogramus pirmajā un 119 kilogramus otrajā mēģinājumā, bet grūšanā pēc neveiksmīga mēģinājuma ar 141 kilogramu smagu stieni pievarēja 145 kilogramus, bet pēdējā piegājienā netika galā ar 148 kilogramiem.

Labāko rezultātu B grupā sasniedza gruzīns Eduards Kakabadze, kurš summā tika galā ar 300 (136+164) kilogramiem, par diviem kilogramiem apsteidzot spāni Serhio Velasko.

A grupā par medaļām cīnījās astoņi svarcēlāji, kuri visi pārspēja B grupas atlētu sasniegtos rezultātus.

Dubultuzvaru svinēja Armēnijas svarcēlāji. Ar rezultātu 330 (153+177) kilogrami par uzvarētāju kļuva Karens Margarjans, kurš par diviem kilogramiem apsteidza Surenu Grigorjanu, kurš pacēla 328 (148+180) kilogramus, gan raušanā, gan grūšanā sasniedzot otru labāko rezultātu. Margarjans bija labākais raušanā, bet tikai ceturtais - grūšanā.

Trešo vietu summā ieņēma krievs Artjoms Gorlovs, kurš pacēla 324 (146+178) kilogramus, gan raušanā, gan grūšanā ieņemot trešo vietu.

Ceturtajā vietā finišēja ukrainis Maksims Moskvins, kurš raušanā bija tikai sestais, bet grūšanā sasniedza labāko rezultātu, summā paceldams 318 (137+181) kilogramus.

Jau ziņots, ka Daniela Ivanova otrdien izcīnīja sudraba medaļu Eiropas junioru čempionātā svara kategorijā līdz 71 kilogramam, bet Artūrs Vasiļonoks trešdien izcīnīja piekto vietu Eiropas U-23 čempionātā.

Latviju Eiropas čempionātā junioriem un U-23 vecuma grupā pārstāvēs arī Armands Mežinskis un Jevgēņijs Haustovs.


Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).
Artūrs Plēsnieks. Foto: Reuters/Scanpix
15

Tokijas bronzas medaļnieks Plēsnieks nekvalificējas Parīzes spēlēm

LETA. Latvijas pārstāvis Artūrs Plēsnieks pirmdien Taizemē notiekošajā Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 14. vietu svara kategorijā līdz 102 kilogramiem un nekvalificējās Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Armands Mežinskis. Foto: EPA/Scanpix

Mežinskim 11. vieta Pasaules kausā svarcelšanā

LETA. Latvijas pārstāvis Armands Mežinskis sestdien Taizemē Pasaules kausā svarcelšanā izcīnīja 11.vietu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.