Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Svarcēlājs Suharevs atgriežas sacensībās ar mačiem Vācijas Bundeslīgā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcēlājs Suharevs atgriežas sacensībās ar mačiem Vācijas Bundeslīgā
Ritvars Suharevs (augšā pa kreisi) vācu komandā. Foto: obrigheimer-gewichtheber.de

Tokijas olimpisko spēļu sestās vietas īpašnieks svarcelšanā Ritvars Suharevs pēc veselības jautājumu sakārtošanas martā ir atgriezies sacensībās, aizvadot divus startus Vācijas Bundeslīgā.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijas Bundeslīgas sacensībās svarcelšanā Obrigheimas "Gewitchtheber" komandas sastāvā startēja arī venspilnieks Ritvars Suharevs, palīdzot gūt uzvaru. Tās viņam bija otrās nopietnās sacensības pēc septembrī veiktās pleca operācijas. Šajās sacensībās mūsu svarcēlājs uzlaboja savus rezultātus - raušanā paceļot 147 kg, bet grūšanā 173 kg, kas summā deva 320 kg un 160.6 punktus. Iepriekšējās sacensībās ventspilnieks raušanā pacēla 135 kg, bet grūšanā 170 kg, kas summā deva 305 kg.

Vācijas Bundeslīgas sacensībās svarcelšanā katras komandas sastāvā startē seši dalībnieki, rezultāti tiek summēti, nosakot uzvarētājus. Arī šoreiz drošu panākumu svinēja tieši "Gewitchtheber" komanda. Suhareva pārstāvētā vienība sakrāja 819.8 punktus, bet konkurenti "SSV Samswegen" sasniedza 784 punktus. Vācijas Bundeslīgas finālsacensības notiks 18. aprīlī.

Latvijas svarcēlāji turpina aktīvi trenēties un gatavoties pasaules junioru čempionātam, kas no 2. līdz 11. maijam notiks Grieķijas pilsētā Heraklionā, un Eiropas čempionātam pieaugušajiem, kas no 25. maija līdz 5. jūnijam notiks Albānijas galvaspilsētā Tirānā.

Lai sekmētu augstas klases sportistu rezultātu izaugsmi, Ventspils valstspilsētas pašvaldība atbalsta augstas klases sportistu sagatavošanas programmu, kurā 2022. gadā iekļauti 25 sportisti, piešķirot Ventspils valstspilsētas pašvaldības finansējumu 55 000 eiro apmērā. Šīs programmas nozīmīgumu pierāda Ventspils atbalstīto sportistu dalība Olimpiskajās spēlēs, pasaules un Eiropas čempionātos. Ar programmas atbalstu sportistiem tiek nodrošinātas sporta bāzes un sniegts cits finansiālais un organizatoriskais atbalsts.

Izmantotie resursi:
ventspils.lv