Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Slavenajam kultūristam Visockim diskvalifikācija par antidopinga pārkāpumu

Slavenajam kultūristam Visockim diskvalifikācija par antidopinga pārkāpumu
Aivars Visockis. Foto: reaktors.lv

Latvijas Antidopinga birojs šogad publiskojis pirmo sportistu, kuram ir spēkā esošas soda sankcijas. Titulētais bodibildinga atlēts Aivars Visockis diskvalificēts uz četriem gadiem par antidopinga pārkāpumu.

2017. gada novembra starptautiskajā turnīrā "Rīgas Pērle" viņš izcīnīja trešo vietu. Dopinga tests izrādījās pozitīvs, tika konstatēta S2 aizliegtā viela - cilvēka horiongonadotropīns. Diskvalifikācija piešķirta saskaņā ar Pasaules antidopinga kodeksa 2.2. punktu - "sportists lietojis vai mēģinājis lietot aizliegtu vielu vai aizliegtu metodi".

Juridisku apsvērumu dēļ tikai tagad publiskots, ka Aivars Visockis ir diskvalificēts uz četriem gadiem - no 2017. gada 19. novembra līdz 2021. gada 18. novembrim. Tādējādi pēc dažiem mēnešiem tobrīd 64 gadus vecajam atlētam varētu būt iespēja atgriezties sacensību apritē, tostarp veterānu mačos.

Visockis savulaik trenējās hokejā un boksā. Pievērsās smagumu cilāšanai, bet vēlāk izvēlējās kultūrismu. Kotējas kā titulētākais kultūrists Latvijā.

Visocka nozīmīgākie sasniegumi
Mr. Universe 2009
Pasaules čempions 2009
Vice Mr. Universe 2010
Pasaules vicečempions 2010
20kārtējs Latvijas čempions kultūrismā
2kārtējs Baltijas čempions,
5kārtējs Eiropas čempions,
4kārtējs pasaules vicečempions (Master Class)
3kārtējs Mr. Universe finālists
3kārtējs superturnīra Mr. Master-Olimpia dalībnieks

Izmantotie resursi:
antidopings.gov.lv
latvijassports.lv


, 2021-02-20 00:01, pirms 3 gadiem
iedomigs tips, cerams no ķengaraga Tornado ari dq dabus
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.