Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ščerbatihs: "Rebeka Koha strīdas kā visas sievietes, bet vairāk jātrenējas"

Ščerbatihs: "Rebeka Koha strīdas kā visas sievietes, bet vairāk jātrenējas"
Latvijas svarcēlāju un treneru sveikšana pēc Eiropas čempionāta (2019). Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

Latvijas Svarcelšanas federācijas vadītājs un treneris Viktors Ščerbatihs, viesojoties LTV1 raidījumā "Sporta Studija", norādīja uz nepieciešamību atteikties no daudzajiem dzīves vilinājumiem, kas novirza no "gulēt, ēst un trenēties". Demokrātiskā jaunā sistēma vērtējama kā slikta, bet briesmīgā vecā ir laba, uzskata mūsu funkcionārs.

Kad uzaicināja uz studiju, Ščerbatihs bija pārsteigts. Galu galā septembra pasaules čempionātā mūsu sportisti nevarēja palepoties ar lieliem sasniegumiem. Iepriekšējo divu gadu PČ bronzas īpašniece Rebeka Koha ierindojās astotajā vietā, 2017. gada sudraba medaļnieks Artūrs Plēsnieks bija devītais, savukārt savukārt Ritvars Suharevs un Vadims Koževņikovs finišēja 12. pozīcijā. Pirms dažiem mēnešiem Kohai bija apendicīta operācija, līdz ar to pasaules čempionātā neko lielu nevarēja gaidīt. "Jā, bet no pārējiem gaidījām," saka Ščerbatihs.

It kā nav jāsūdzas par pēdējo gadu Latvijas svarcelšanas flagmanes rezultātiem - pasaulē divas reizes trešā un Eiropā divas reizes pirmā, Latvijas Olimpiskās vienības A sastāva dalībniece. Taču mūsu svarcelšanas vadītājs grib vēl lielākus panākumus. "Viņa trenējas. Strīdas kā visas visas sievietes. Ir savas problēmas, savi plusi. Viņa strādā, bet gribas, lai viņa strādātu vēl vairāk. Mums ar treneri [Eduardu Andruškeviču] bija mērķis, ka [pēc Rio olimpiādes] viņu gatavosim uz zeltu. Viņai vairāk nekā citiem [mūsējiem] ir iespējams tikt pie zelta. Protams, viņai 100% ir iespēja būt pasaules trijniekā, mēs cerējām, nu labi - sliktākais gadījums būs otrā vieta," informē Viktors Ščerbatihs. "Bet šodien tā nav. Jātrenējas vēl vairāk! Viņa ir meitene, tāpēc viņu nevar piespiest tik spēcīgi kā zēnus."

Kur ir problēma? Tagad citi laiki? Tas vecums, kad sāk parādīties citas intereses? "Tagad divus gadus pēc kārtas bija laba vasara - un jūti, ka kaut kas mainās, nu ļoti mainās. Tagad ir grūti sevi turēt. Ļoti daudz visādu telefonu, es cīnos ar sportistu telefoniem," atklāj svarcelšanas vadošais funkcionārs. Raidījuma vadītājs Reinis Ošenieks: "Atņem! Kas - nevari atņemt? Vai demokrātija?"

Ščerbatihs: "Jā, demokrātija. Man jau sportisti saka: "Treneri, jūs neko nesaprotat, tie ir tie jaunie..." Bet es saprotu, viss pa jaunam, visu saprotu. Bet no tā rezultāti labāki nepaliek. Ir vecā sistēma: nedrīkst, nedrīkst, nedrīkst, to nedrīkst un šito nedrīkst. Drīkst gulēt, ēst un trenēties. Ja gribi pateikt, ka drīkst vēl ko, tad rezultāta nebūs. Gatavojoties sacensībām, jaunā sistēma ir slikta. Vecā sistēma, lai cik tā arī nebūtu briesmīga un spēcīga, ir laba."

Bet kā Rebekai ir psiholoģiski, cīnoties ar spēcīgajām aziātēm? "Negribu rādīt televīzijā, bet saku godīgi - viņa atšķiras no zēniem vienkārši kā diena pret nakti. Tagad runāšu tā, ka pēc tam visi uz mani apvainosies, bet es saku godīgi. Kur zēnus palaiž cīnīties, tur viņi ies. Viņi neprasa: "Treneri, bet varbūt…" Tādā ziņā. Bet viņa vienkārši: "Treneri, varbūt... Bet, treneri…" Zēni to nejautā. Un otra meitene [Daniela Ivanova] mums ir tāda pati. Man liekas, ka mēs, vīrieši, paši esam vainīgi - piespiežam meitenes strādāt vairāk, bet paši gulēt saulītē. Tā dzīvē ir. Ja mēs salīdzināsim... Mums ir divas meitenes. Vajag cīnīties, nevajag cīnīties. Vienkārši briesmīgi. Divas meitenes. Bet zēni…"

Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"


, 2019-10-15 17:26, pirms 4 gadiem
Sķēpmešanas flagmane?!?
, 2019-10-15 17:34, pirms 4 gadiem
kādā ziņā - vecā sistēma bija laba?

rezultātu taču nebija - pa ilgiem gadiem tikai viens pats Viktors, kā izņēmums
, 2019-10-15 20:46, pirms 4 gadiem
Baigi mazi augumā, abi ar suharevu.
, 2019-10-15 20:49, pirms 4 gadiem
Viktor? Kas tas par seksismu, ko, a??
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Tokijas olimpisko spēļu čempions Nauris Miezis. Foto: Reuters/Scanpix
22

LOV vasaras sastāvā apstiprina 132 sportistus no 32 sporta veidiem

Latvijas Olimpiskā vienība paziņojusi, ka šī gada vasaras sastāvam apstiprināti 132 sportisti no 32 dažādiem sporta veidiem. No tiem 20 iekļauti zelta sastāvā, 38 sudraba, bet veseli 74 - bronzas. Daļai sportistu neiekļūšanas gadījumā Parīzes olimpiskajās spēlēs atbalsts tiks pārtraukts.