Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

U20 EČ šķēpmešanā sudraba medaļnieks piedalīsies Eirovīzijas atlasē ''Supernova''

U20 EČ šķēpmešanā sudraba medaļnieks piedalīsies Eirovīzijas atlasē ''Supernova''
Krišjānis Suntažs. Foto: Juris Bērziņš-Soms/LVS

2019. gada Eiropas U20 čempionāta šķēpmešanā sudraba medaļnieks Krišjānis Suntažs februāra sākumā piedalīsies Latvijas Televīzijas veidotajā dziesmu konkursā ''Supernova'', kas kalpo kā Latvijas atlase maija vidū Liverpūlē paredzētajam starptautiskajam dziesmu konkursam ''Eurovision 2023''.

Šodien tika paziņotas 24 dziesmas, kas kandidēs Latvijas pārstāvniecībai nākamajā Eirovīzijas konkursā. Starp tām iekļauta arī dziesma ar nosaukumu ''Finally Happy'', ko izpildīs Eiropas U20 čempionāta šķēpmešanā sudraba medaļnieks Krišjānis Suntažs. Mūzikas pasaulē viņš pazīstams ar skatuves vārdu SAULE.

Suntažs par Eiropas vicečempionu šķēpmešanā kļuva 2019. gadā Zviedrijā, kad šķēpu raidīja 79,23 metrus tālu.

2021. gadā sportistam tika veikta pleca operācija. Sacensību apritē Suntažs plāno atgriezties šajā sezonā.

Pagājušajā gadā 22 gadus vecais šķēpmetējs bija iekļauts Latvijas Olimpiskās vienības bronzas sastāvā.

''Ideja startēt "Supernovā" bija spontāna – tā radās apmēram divus mēnešus pirms dziesmu iesniegšanas beigu termiņa. Mana dziesma ir par grūtību pārvarēšanu un to, ka cilvēks beidzot nonāk stāvoklī, kad ir atvērts jaunai pieredzei un mīlestībai. Bet dziesmas tonī ir dzirdams nogurums, kas liecina – ceļš līdz šim stāvoklim bijis grūts,'' Jelgavas pašvaldības iestādei "Sporta servisa centrs" par savu dziesmu stāsta pats Suntažs.

''Supernova'' pusfināls norisināsies 4. februārī. Tiešraide LTV1.

Izmantotie resursi:
https://supernova.lsm.lv/lv/aktuali...
https://www.jelgava.lv/lv/jaunumi/z...


, 2023-01-05 13:10, pirms gada
Meistars visās lietās!
, 2023-01-05 14:48, pirms gada
Nez kā būs live, bet šeit ierakstā pat diezgan sakarīga dziesma! Var pasist kāju ritmā!
, 2023-01-06 13:48, pirms gada
Caur datoru balss labi sačinīta, kā būs dzīvajā, bail pat iedomāties
, 2023-01-06 17:29, pirms gada
Nekā, noņemts no trases: https://www.delfi.lv/izklaide/super...
, 2023-01-06 21:49, pirms gada
Diemžēl...
Latvijas Televīzijas (LTV) valde lēmusi par dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālista Saules (īstajā vārdā Krišjānis Suntažs) diskvalificēšanu, jo kļuvis zināms, ka mūziķa iesniegtais muzikālais darbs "Finally Happy", pārkāpjot pieteikšanās nolikumā noteikto, ir ticis publiski atskaņots pirms 2022. gada 1. septembra.
Artūrs Irbe un Harijs Vītoliņš. Foto: LHF
2

Latvijas hokejisti saliedējas pirms PČ, iejūtoties ugunsdzēsēju un glābēju lomā

Otrdien, 16. aprīlī, Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD), apmeklēja Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžu (UCAK), kur iejutās glābēju lomās.
Latvijas hokeja izlase un Ričards Bolotņiks. Foto: Sportista Facebook

No hokeja nūjām uz boksa cimdiem: Latvija PČ gatavojas kopā ar Bolotņiku

Turpinot gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, Latvijas hokeja izlase svētdien aizvadīja treniņu kopā ar vienu no vadošajiem Latvijas bokeseriem Ričardu Bolotņiku, kurš ar aizvadīto nodarbību dalījās savā ''Facebook'' kontā. Izlases kapteinis Roberts Bukarts pēc treniņa pateicās bokserim, nododot suvenīru.
Foto: LHF
5

LHF audzina "Prizma 09" jauniešus - jāmācās ētika un jāapmeklē Okupācijas muzejs

Latvijas Hokeja federācijas Disciplinārās komisijas sēdē skatīta epizode Latvijas U15 čempionāta spēlē, kurā viesu komanda ģērbtuvē uz sienas atstājusi aizvainojošus ķēpājumus.